Foodtime
I eftermiddag har jag umgåts med Emma, vi har varit överallt och ingenstans idag. Mysigt att åka till butiker och ställen där man inte är så ofta (man jobbar ju jämt). När jag kom hem hängde jag upp lite tvätt, bäddade rent och började med maten. Ikväll blev det fläskfilégryta med ugnstekt potatismos.
Receptet på denna rätt har vi här:
Fläskfilégryta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
1,5 dl vatten
1 msk vetemjöl
3 msk fransk senap
1 dl riven ost
1 hel paprika i strimlor
Receptet på denna rätt har vi här:
Fläskfilégryta
Ingredienser
4 port
1 st fläskfilé1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
1,5 dl vatten
1 msk vetemjöl
3 msk fransk senap
1 dl riven ost
1 hel paprika i strimlor
Gör så här
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vatten, lök, mjöl, paprika och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med ris eller potatis
Ugnstekt potatismos:
12 potatisar som du kokar, gör potatismos utav det. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och in i ugn 6-10 min. Dem är klara när dem börjar få lite färg på toppen.



Halvuppäten rätt, servera gärna en god sallad till
Ugnstekt potatismos:
12 potatisar som du kokar, gör potatismos utav det. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och in i ugn 6-10 min. Dem är klara när dem börjar få lite färg på toppen.



Halvuppäten rätt, servera gärna en god sallad till
Kommentarer
Postat av: Anonym
Oh vilken kul grej med potatismoset i ugnen detta ska ja tusan testa=)Ses imorgon=)
Trackback