Tisdag

God morgon. 
Tisdag igen och det väntas jobb idag. Solen visar redan nu vad det ska bli för väder idag och jag blir lite smått avis på er som är lediga och kan njuta. En annan har börjat räkna ner nu hur många dagar det är kvar till en månads semester med min kära. Idag bjuder jag på bilder från vårt vardagsrum som jag piffade till häromdagen, ta saker man redan har och komponerar ihop med andra saker. 

Minigolf

Idag har vi varit och spelat minigolf, eller rättare sagt äventyrsgolf på Evedal med Emma, Marcus och deras lilla dotter Malva. Solen sken och underbar värme idag så det fick så klart bli en glass i solen innan vi gick hem till oss och fikade lite till. 

Lördagaroligheter

Hej på er. Har ni haft en bra lördag? Vi har varit hemma hela dagen, myst runt, städat och kollat nya Falk filmerna. Runt fem gick vi bort för att förbereda kvällens festligheter med grannarna. Så ikväll har bostadsrättsföreningen haft fest. Nu är vi nyss hemkomna, myggen blev lite jävliga i slutet. En riktigt trevlig kväll i gott sällskap blev vår lördagskväll. 

Fredagsmys

Robban är äntligen hemma och vi ska nu ha fredagsmys. På vägen hem handlade jag med mig lite gott och jag kan verkligen rekommendera dessa chips. Det är rotfruktschips och jag tänker att dessa chips ändå måste vara lite nyttigare. Supergod i alla fall men, det är inga chips man vräker i sig, dels för priset men också för att de är goda att äta lite i taget av. 

Piff och trix

Efter jobbet idag har jag piffat lite här hemma. Ibland måste man ändra om lite av det man har. Det krävs inte att man förnyar sig och inhandlar nytt utan ändrar om och låter inredningsprylarna få nya platser. Köpte lite växter tidigare idag på Citygross, utförsäljning med 50% rabatt gjorde att det blev billigt. 
Ny liten hörna inne på bänken på toan
Kählervasen fick prydas av en växt. 

Sista jobbdagen

Idag, torsdag är det sista jobbdagen för denna veckan. Ska bli skönt att vara ledig några dagar nu och vila upp mig, förkylningen jag åkte på tidigare i veckan håller på att ta kol på mig.  Det blir inte lättare direkt av att prata med kunder, nysa  och snyta sig om vart annat. Det är på bättringsvägen i alla fall. Imorgon drar jag och mamma till ullared, men först jobba klart sina timmar till klockan slår 20:00. 

Tisdag

Det är tisdag och det innebär jobbdag. Inte alls dåligt samvete för att jag jobbar när sommaren inte bjuder på bättre väder. Idag till lunch lyxade jag till det med en god räksallad från We love food, att man inte äter mer sallad egentligen. Med rätt saker och tillbehör är det är ju hur gott som helst. 

Odd Molly ägare

Ytterligare lite nya plagg inköpta till gardroben. Dags att börja tänka på varje plagg man nu köper, att de ska vara hållbara och tidlösa inför mitt läraryrke som jag förhoppningsvis har om cirka ett år. En kofta från Odd Molly samt en blus fick det bli. Mycket nöjd! 

Långhelg

Skönt det är med dessa långhelger när alla är lediga. Dem går så otroligt snabbt bara. Jag och R får börja vänja oss vid dessa långhelger då vi varje vecka nu framöver är lediga fredag, lördag och söndag. 
Idag startar jag dagen med en melonfrukost och lite annat gott. Ska ut med bror och hans familj och se vad Mio har att erbjuda på sin rea.  Så nu måste jag skynda mig. Hörs senare. 

Midsommarfirandet

Idag har vi firat midsommar med härliga vänner i Braås. Vi startade firandet vid 14:00 med god midsommarlunch, spelade lite spel. Sen var det dags för grillning och tårta. Nu är vi hemkomna, mättare än någonsin och haft en trevlig dag. Nu blir det godnatt så får vi se vad morgondagen bjuder på för något skoj. 

Midsommar

Startar dagen med att göra en jordgubbstårta till firandet idag. Struntar om vädret blir dåligt och ska njuta av dagens härliga sällskap och fira att sommaren är här. Hoppas på att resterande sommar bjudet på härligare väder än vad det varit. Ha en underbart skön dag. 

Lunchbjudning

Idag bjöd jag mina kära bröder, deras respektive + syskonbarnen och mamma på lunch. Gjorde iordning en god fläskfilegryta med ugnsrostade färskpotatis samt sötpotatis och sallad. 
Maten uppskattades mycket av gästerna. Senare i eftermiddag har vi varit på Grand Samarkand med resten av Växjös befolkning. 

Marknadens nya rakhyvel

För ett tag sedan när jag var inne på en blogg blev jag rekommenderad att prova denna nya rakhyvel. Det ska tydligen vara världens första allt-i-ett rakhyvel. Så fort den kommer i kontakt med vatten så bildas ett skum som är gjort på 100% aleovera. Låter för bra för att vara sant men tänk vad underbart att inte behöva använda rakskum och sen raka benen utan nu finns rakskummet inbyggt i rakhyveln och kommer ut i samband med rakningen.  Vill ni också prova på ett gratispaket så rekommenderar jag er att gå in på efi.se. 

Ödet

Igår på min lunch gick jag runt och kollade lite i butikerna på Grand.  Livsfarligt kan jag säga då jag alltid hittar något nytt jag vill ha. Var i alla fall inne på butiken True Me och gjorde världens kap. De har börjat med sin rea och hade 30-50% rabatt i hela butiken. Klart att de hade en klänning på rea som jag spanat in länge och självklart slog jag till. Hur nöjd som helst och jag kommer använda den flitigt i sommar till sommarens bröllop, dop, grillkvällar och allt vi är bjudna på.. Bild är lånad från internet. Ni får se den på en dag framöver. 

Födelsedagsfirande

Ikväll har Josse, Julle och Sofi varit hemma hos mig. Vi har firat Josses 25 årsdag i efterskott. Jättetrevligt med mat och fika och såklart massor med kvaller från alla håll och kanter. Nu väntas det lite sömn innan det blir veckans sista jobbdag. 

Tisdag

Veckorna rullar på i rask takt och jag har nu börjat jobba näst intill heltid. Det blir några veckor nu innan jag och R är lediga i fyra veckor. Sen jobbar jag vidare ytterligare några veckor innan skolan börjar igen.  Så idag spenderas tiden på jobbet och ikväll ska vi fira vår Josse hemma hos mig med trevligheter.  Bjuder på bilder senare ikväll så hon inte vet i förväg vad för gott som väntas. 

Lördag

Hej på er. Jag har inte glömt bort er. Har jobbat hela dagen och vi har nyss avnjutit en god middag här hemma bestående av bakad potatis med tillbehör. Nu ska vi resten av kvällen slappa i soffan framför en bra film, för visst tillåter vädret det idag när det ändå regnar ute. 

Sommar

Sommarvärmen är här och vi har njutit hela dagen verkligen. Nu lägger jag mig med nyköpta biggaroer  (säkert felstavat) i soffan på baksidan och njuter. Ta vara på vädret och njuuut.. 

Sol sol sol

Vilket härligt väder det är här i oskarshamn. Har suttit ute på både för- och eftermiddag och solat den vinterbleka huden. Nu är jag ganska svettig och ska snart hoppa in i duschen för att sedan vänta på R som kommer från jobbet. Vi åker hem till Växjö ikväll och vi får se vad kvällen bjuder på för trevligheter.. 

Frukost ute

Ytterligare en dag med fint väder. Gjorde iordning god frukost och satte mig ute på altanen och åt i solen. Finns det något bättre sätt att starta dagen på. Såg även att mina fina liljor jag köpte förra onsdagen på torget hade slagit ut idag. När man köper liljor på torget finns det ingen säkerhet att det är den färg som de säger att det är. Dessa skulle vara vita men de visade sig vara rosa/röda. Väldigt fina i alla fall. Det luktar underbart här hemma när de nu slagit ut.  Ska strax åka och jobba lite extra på apoteket, jobbar endast 09:30-14:30. Hörs i eftermiddag. 

Bebismys

Ja idag har dagen mest bestått av bebismys. Kan ju erkänna att man blir sugen på en liten själv inom en snar framtid. Jag och Emma åkte ut till Jennifer och deras nya familjemedlem Molly med lunch och paket. Vi pratade och myste massor med barnen och åt gott tillsammans. En mysig och helt perfekt eftermiddag, måste göras om snart igen tjejer! Under besöket hade jag tänkt ta en hel del bilder men så blev tyvärr inte fallet. Därför bjuder jag på dessa bilder som jag tog på vår sallad vi gjorde till lunch med grillad kyckling och pommes. Ha en fin kväll allihopa. 

Måndag

Ny vecka och nya utmaningar som man brukar säga. Jag har egentligen semester denna vecka men ska jobba lite extra imorgon. Var en sväng på Akademibokhandeln innan och köpte mig en ny kalender. Måste verkligen ha en kalender, blir galen annars om jag inte har koll på vad som händer framöver. Ska sätta mig nu och skriva in de vi planerat på semestern och hur jag ska jobba i sommar. 

Tidig måndag

Solen skiner in i vardagsrummet och är dörren inte stängd så blir hela sovrummet upplyst. Så när mannen i huset begav sig till jobbet och jag hade svårt för att somna om var det lika bra att stiga upp. Nu sitter och äter frukost och ska gå ut i trädgården och göra lite nytta innan det är dags för att ta tag i dagens övriga planer. 
Just nu har jag fått dille på fin crisp med kalkon och avokado till frukost, äter det varje dag och njuter lika mycket varje gång. 
Hörs senare.  

Grillkväll

Vilken  härlig dag vi har haft. På förmiddagen ordnade vi med födelsedagspresent och efter lunch åkte vi på Julias kalas. Ikväll är vi inbjudna till grannarna, David har ordnat med goda hemmagjorda hamburgare som var helt fantastiska. Så vad kunde avsluta dagen bättre med en grillning med härligt sällskap. 

Ny sommaroutfit

Idag när sommaren visade sig på riktigt så invigde jag min nya sommaroutfit som jag köpte på Cubus förra helgen. Orange linne med blommiga svart/vita skjorts blev det och båda delarna var super sköna. De kommer användas flitigt i sommar. Älskar förövrigt skjorts med resår i midjan som det var på dessa, rekommenderas. 

Vilket väder!!

Vilket härligt väder vi har idag. Helt underbart. Har verkligen nyttjat de till fullo genom att passa brorsans barn Cornelia hela dagen. Vi har varit i strandbjörket med Madde, Meija och Liam och lekt i flera timmar. Efter de åkte vi och åt på Mcdonalds och sen gick vi bort till Madde och Krilles område där de har en pool så barnen fick svalka av sig. En härlig dag i ett helt underbart väder, hoppas sommaren är på gång nu. 

Snittblommor

Hade verkligen velat ha färska snittblommor hemma varje vecka. Tyckte jag hade varit så flitig på morgonen med städ, tvätt och annat så när jag ändå hade vägarna förbi torget så köpte jag med mig liljor hem och en rosa hotensia till köksbordet. Hotensian har ännu inte fått någon kruka så det får jag ordna till imorgon men liljorna får pryda den fina vas jag fick av bror med familj på min födelsedag. 

Härlig eftermiddag

Har haft en härlig eftermiddag med Kristin och Hanna. Vi pluggade ett par timmar och jag fick mitt arbete färdigt så jag skickade in de. Sista gjort för denna terminen och nu är tredje året av fyra på lärarutbildningen avklarad. Efter pluggandet gjorde vi en god hallon och blåbärspaj och fikade ihop. När jag väl skulle hem åkte jag förbi affären och köpte med lite mat inför helgen när R kommer hem. Fick nämligen lite nys på sötpotatis när vi var hos min bror för ett tag sen så jag tänkte att jag skulle prova något sådant till mat i helgen. Ha en skön kväll alla. 

Ny duk

Fixar lite med städning och tvätt här hemma innan jag ska åka till Kristin för att umgås med henne och Hanna. Ville byta duk på bordet och det är absolut ingen ny duk utan det är egentligen en gardinkappa. När man har så stort bort som vårt, 8 personersbord, behövs det en ganska lång duk. Så ett tips är att använder du inte dina gardinkappor så kan du göra om dem till en duk.  Blev nöjd med resultatet. Tycker ni det blev fint? 

Hos mamma och pappa

Ikväll är jag och hälsar på hos Mamma och pappa. Köpte med mig en prinsessrulle som försenad morsdagsfika. Sedan bjöd mamma på god sallad. En bra och effektiv dag men nu är jag trött i kroppen så nu blir det lite häng i soffan. 

Ny vecka

Eftersom det har varit dåligt  väder nu ett par dagar har vi kommit efter med trädgården en del. Vi var tillsammans i lördags och tittade på sten till vårt träd. Så idag när vädergudarna var på bättre humör tog jag på mig arbetskläderna och har nu lagt ner några timmar i trädgården. Tycker det är roligt med en trädgård och längtar mer och mer efter ett hus och en stor trädgård att ta hand om. Har idag i alla fall klippt gräset, gjort iordning med stenar runt trädet och kantklippt en bit av häcken. Visst blev det fint! 

RSS 2.0