Investering

Idag har jag investerat i en knivlist från märket Global till våra knivar. Kommer bli lite förändring då jag tröttnat på att ha knivarna i ett knivställ. Dessutom tar de där knivstället mycket plats för en annan som inte har världens största kök. 
Även en investering som jag kommer ha i mitt kommande boende. 
Annars har jag pluggat och jobbat på apoteket idag. Nu är det dags att följa Lakers i förlängningen.  

Hektiskt dag.

Lyckades inte somna igår kväll,  dels för omställning av klockan till sommartid. Därmed kändes det som någon hade slagit ett vedträ i huvudet när klockan ringde idag. Åkte iaf till skolan lagom seg och träffade tjejerna för att ordna lite inför kursstarten vi hade idag på nya samhällskursen. När väl skolan var slut vid 15:30 åkte jag upp till Maxi för att handla.  Där var man knappast ensam utan fler hade tänkt samma tanke som mig. Klockan tickade på så när jag väl var hemma fick R ta hand om alla matkassar. Mitt pass började en halv timme efter de att jag kom hem, stressad slängde jag mig i bilen och åkte på ett spinningpass. Nu sitter jag i soffan och ha ätit en rejäl kvällsmat i form av ugnsbakad falukorv med potatismos, lök, tomater och en ketchupsås. 
nya tulpaner fick pryda bordet

Dop för Malva

Vid lunch begav vi oss ner mot Domkyrkan för att gå på dop. Dopet var för våra kompisars lilla dotter Malva. Superfint och mysigt dop. Efter dopet gick vi till ett församlingshem lite längre bort för att äta god frallbuffe och god fika. En härlig eftermiddag som nu resulterar i att jag ligger i soffan och kollar på Lakers-Frölunda. 

Mysig lördagskväll

Igår kväll umgicks vi med Per och Veronica på kvällen. Vi lagade till två toastskagenmackor var, ingen var super hungrig så det var precis lagom med den maten. Trevlig kväll med trevligt sällskap. Idag söndag blir det barndop vid ett, lämna in engelskaarbete och sen förbereda för ny kurs inför imorgon. 

Öjaby herrgård

Nu är vi hemkomna efter att ha varit och ätit en god trerätters middag på Öjaby Herrgård. Med trevligt sällskap gick tiden snabbt. Måste visa vår ljuvliga efterrätt som jag blev imponerad över. Jag som är ett stort fan av annans gillade att hela efterrätten var inspirerad av denna frukt. 
Annanaspaj, annanassorbet och varm annanassorbet.  

Lördagsfix

Gör mig iordning inför middag på Öjaby Herrgård med Robbans familj och släkt. Ska bli en trevlig eftermiddag. Ikväll ska vi umgås med Veronica och Per och fira att de blivit husägare en annan hade gärna också skaffat hus men det kommer en tid för oss också när det gäller de. Ha en fin lördag! 

Ny tröja

Ikväll har vi varit hos min bror med familj. De bor knappt ett stenskott från oss så dit tog vi oss direkt efter vårt spinningpass. Kan ju säga att köra två spinningpass två dagar i rad kändes ganska rejält idag. Det bjöds iaf på god lasagne och sen provsmakning av massor med glass i och med att brodern jobbar på SIA-glass. 
Tänkte visa er den nya tröjan jag invigde ikväll som jag köpte på Zara förra helgen. Gillar den väldigt mycket då jag annars är en person som inte brukar ha så mycket mönster och färg på kläderna. Denna kommer användas flitigt framöver. 

Det är fredag

Det är fredag, innebär helg och roliga saker inbokade. Dock är jag väldigt seg idag. Förövrigt älskar jag att ha många bollar i luften och ha mycket att göra. Idag är dock en sån dag att det hade känns bättre om mitt arbete kunde vara genomläst , allt är rätt och bara få veta att jag får godkänt på de. Men Nej så enkelt är det inte i universitetsvärlden. Inlämning på söndag sen är det minst två- tre veckors väntan innan man få svar på om man är godkänd eller ej. Skönt tänker ni, men denna väntan är lång och ska något läggas till eller tas bort ska det göras samtidigt som man har massor med plugg i den nya kursen. Ah som sagt, nu tänkter jag ta en paus från skrivandet och städa lite. Även de ligger vi efter med här hemma denna veckan. Tvätt ska vikas ihop, sängen ska renbäddas och dammsugning och allt vad städning är ska hinnas med idag. R kommer hem cirka vid halv två, då vill jag också kunna ta helg. Så det gäller att snabba på och vara effektiv nu. Ikväll ska vi på spinning och sen är man väl helt utslagen och kommer kolla på en film, somna vid klockan halv tio i soffan. Så rolig brukar jag ungefär vara på fredagskvällarna. Spretigt inlägg det blev, men nu har ni koll på hur jag spenderar min fredag, med en massa måsten!! 

Torsdag

Mina dagar ser nu för jämnan ganska lika dana ut, plugga plugga plugga. Idag på förmiddagen var jag på universitetet och gjorde min redovisningen. Känns skönt att ha fått den gjord, som en sten som släppt från mina axlar. Nu återstår bara en uppsats som ska in på söndag och den har jag arbetat med idag.  Till lunch idag gjorde jag en god fläskpannkaka från LCHF. Den bestod av:
500 gram keso
5 ägg
Salt
Peppar
2 pkt bacon

Gjorde en god vitkål sallad till den som bestod av:
2 dl riven vitkål
1 dl granatäppelkärnor 
15 cm purjolök
1 msk majonnäs
1,5 msk creme fraiche
Salt
Peppar


Kolhydrater

Första dagen denna veckan då jag får äta kolhydrater. Trodde att jag skulle längta mer efter att få äta pasta, potatis eller ris men tror det eller ej, man vänjer sig ganska av att vara utan. Ikväll kom Robbans föräldrar hit och åt med oss, mysigt att få sällskap till kvällsmaten någon gång i veckan. Det är roligt att bjuda folk på mat och idag blev det hemmagjorda köttbullar, stekt lök, kokt potatis med brunsås och sallad. Längesen vi åt köttbullar här hemma,  ibland drar man sig för att göra något som tar extra lång tid, just vad hemmagjorda köttbullar tar. 

Påsk

Nu har påskfjädrarna hittat hem till oss också. Pyntade mina krukor på framsidan med fjädrar som jag förra veckan planterade penséer i. 
Idag händer det inte mycket mer än att plugga. Imorgon har vi enskild redovisning och på söndag uppsatsinlämning. Det kanske låter enkelt men allt ska göras på engelska så det tar lite längre tid än vanligt när allt måste vara grammatiskt korrekt. 

Tidig onsdag

Uppe med tuppen idag. Har nyss varit och lämnat in bilen för lite uppfräschning. Nu blir det hem och plugga, vara super effektiv. Ikväll vill jag inte känna stress över att sätta mig vid klockan åtta och kolla på Sveriges mästerkock.  

Dagens kvällsmat

Om ni missat att jag börjat äta liknande LCHF-metoden är det något jag iaf börjat med. Är inte riktigt van än vilket kommer ta ett tag så för tillfället är jag ganska trött för att jag inte får i mig så mycket kalorier längre. Det negativa är att man blir hungrig ganska snart igen efter man har ätit.  Kvällens mat blev ungstekt lax med stekt vitkål, paprika, färska champinjoner och lök. Såsen är kvarg med mango chutney. 
 

Tisdag

God morgon.
Provar just nu en massa nya recept för mina nyttighetsfasoner som flugit i mig.
Idag till frukost dricker jag ett glas juice med c-vitamin samt en smootie gjord på jordgubbar, banan, ingefära,  bladspenat, mandelmjölk, kanel och linfrön. Den ser inte speciellt smarrig ut, ser mer ut som en kräkdrink men nyttigt kanske inte alltid ser så gott ut? 

Bruka

Köpte denna fina ljuslykta på bruka när jag var där i Stockholm. Ska ni till Stockholm snart är det ett måste att besöka denna butik. Den är helt underbar. Denna lyktan är kopparfärgad och det positiva med lyktan är man kan ha höga kronljus i den och variera med att ha ett vanligt värmeljus. Nu ska jag plugga innan det är dags för att kolla på vår serie Jordskott vid 21:00. 
en skymt från Bruka butiken i Stockholm. 

Måndag och ny vecka

God morgon. Måndag och ny vecka, denna veckan kommer jag lägga all den tid jag orkar på plugg. Sista veckan på engelska kursen som har hållt på i 10 veckor. För mig har det varit 10 jobbiga veckor, tycker helt enkelt inte om engelska och när inställningen är så blir inte plugget särskilt roligt.
Jag har bestämt att försöka prova på att äta nyttigt nu ett tag framöver. Vi äter inte speciellt onyttigt förövrigt här hemma utan äter som man egentligen ska äta. Jag ska prova äta ännu nyttigare samtidigt som jag tränar då jag än så länge inte ser de resultat jag vill ha utav min träning. På mig funkar det inte att bli en aning slimmare genom att träna och äta helt normalt. Så därför har jag bestämt mig för att i veckorna ska jag inte fika och äta sötsaker, samt dra ner väldigt mycket på kolhydratintaget. En gång mellan måndag och fredag kommer vi äta ett mål med kolhydrater och för resten blir det utan. Helgerna kommer jag äta normalt och någon av helgens dagar få äta någpt onyttigt. Ni kanske tycker jag är sträng mot mig själv nu och många kanske tycker att jag inte behöver göra de men nu ska jag prova. 
Startar min dag med frukost i form av yoghurtkvarg med apelsin och jordgubbar. 

Överraskning

Hej på er. 
Måste berätta överraskningen som R hade fixat med igår.  Jag fick bara tillsagt att vara klar klcokan 16:00. Klara på hotellrummet så knackade det helt plötsligt på dörren. Jag öppnade och där utanför stod de tre personer, inte vilka som helst utan Monica, Gabriella och Johan.  Dessa tre personer är några vi träffade och började umgås med på vår utomlandsresa i somras på Kreta. De bor här i Stockholm och tänk vad tiden har gått sen vi träffades sist, 9 månader sen!! Vi klickar superbra med detta gäng så igår när de kom hit gick vi upp till hotellets skybar och tog en drink. Vi tog oss vidare till en restaurang på kungsholmen som heter Griffins. Kan varmt rekommendera detta ställe, vilken underbar mat. 
Vi tog oss vidare och besökte några barer på söder där vi drack och dansade loss.
En super kul överraskning av R som jag uppskattade till max. Vi får se om detta gäng kanske kommer och besöker oss i sommar :) 
Skybar 
Robbans förrätt, korv med bröd.
min goda mat
Presenten från Monica, Gabriella och Johan

Lördag i Stockholm

Väderprognosen sa mulet och kallt idag. Kan säga att vi vaknade upp till en klarblå himmel med strålande sol. Det kanske ändrar sig under dagen. Nu har vi ätit en god hotellfrukost och vilket utbud, herre gud fanns ju allt du kan tänka dig. Vi är nu mätta och ska snart gå ner på stan. Vi får se vart dagen tar oss. 
min härliga frukost

Stockholm

Det är fredag och dagen började tidigt idag. Vi steg upp lite i fem för att hinna med tåget vid 06:07. Väl uppe i Stockholm checkade vi in på hotellet. Bytte om snabbt och gick direkt ner på stan för att titta lite. Vid halv ett lunchade vi på ett härligt ställe nere i Kungsträdgården med Julle & Jens. Mysigt att träffa dem här uppe. Nu är vi tillbaka på hotellet, snart dags för att gå ner och träna och sen relaxavdelning. 
utsikten från vårt hotellrum
köpte med lite god fika till hotellrummet 

mat och teaterbesök

God kväll. Idag hade jag inte planerat vad vi skulle äta till kvällsmat så det fick bli hemmagjord pizza. Efter jag ätit tog jag bilen ut till teleborg för att möta upp broder. Vi ska titta när mamma övar inför deras teater som har premiär vid påsk. Ska bli spännande att se hur hon just nu spenderar hela sin fritid på detta.  
innan tillagning
efter tillagning

vårfint ute

Nu är det vårfint utanför vår dörr. Köpte penséer igår på torget och nu är de planterade i våra krukor utanför dörren. Pyntade även krukorna med fina videkissgrenar och för att upplysa alla så är de tagna från nedfällda träd här borta i området. Känns härligt att äntligen få göra vårfint med blommor, det känns välkomnande utanför en dörr tycker jag. 
två krukor har vi på vår framsida. Självklart fick de bli lika dant i båda.

Mycket att göra

Springer runt som en vild hörna här hemma och gör allt som ska göras för att jag ska kunna ta en ledig välförtjänt helg i Stockholm. Jag har tvättat en maskin tvätt, städat lägenheten och packat inför Stockholm.  Gäller att vara effektiv.  Vi hörs senare. 

Vårväder

Vilket underbart väder det har varit idag, satt ute på altanen en stund och njöt av solen och temperaturen visade 14 grader. Åkte ner och fika med Sofi och Jennifer på Skåres och supersnälla Sofi hade med sig en födelsedagspresent till mig i efterskott. Superfina saker hade hon köpt till mig, hon vet vad jag gillar den tjejen kan jag lova ;) 
superfin kökshandduk precis i min stil, flingsalt och cheddarkrydda. Perfekt för mig som gillar att laga mycket mat. 

Middag

Idag till middag provade jag ett nytt recept, nämligen att göra risotto. Man kan äta risotto med massor av olika saker i, hemma hos oss idag blir det räkor. Receptet är hämtat från Ica.se. Jag har aldrig lagat det innan utan bara ätit de på restaurang och hemma hos andra. Det var väldigt gott och jag tipsar er att plocka detta. Nu ska jag sitta ute i solen lite grann innan det bär av ner mot stan för att fika med Jennifer och sofi. 

Onsdag

Godmorgon. Tidig morgon här hemma,  har verkligen sovit kass inatt. Vaknat si sådär varje timme vilket gör att man är helt utslagen nu.  Bara till att stiga upp för om en stund har jag bilbesiktning. Igår var jag och hämtade mitt paket från Lyko.se. Har alltid varit så nöjd med detta schampo innan.  

avloppet

Kommer hem från jobbet nu vid 20:00 och gå in på toaletten, luktar avloppsdoft och det är verkligen den värsta doften jag vet. Hur kan denna lukt komma på en dag? Idag på morgonen innan jag åkte till jobbet luktade det ingenting. Nu är i alla fall avloppet i duschen rengjort för det var därifrån lukten kom. Ska ni rengöra något i hemmet funkar grön såpa till näst intill allt. Ett städskåpstips helt enkelt. 
Nu kan jag slappna av här hemma och börja tänka på vad jag ska stoppa i min lite hungriga mage istället. 

Ny vecka

Hej på er. Dåligt med uppdatering idag. Var i skolan på förmiddagen och åkte sedan hem för att plugga en liten stund. Vid halv fem skulle jag vara barnvakt åt min brors pojk. Så nu sitter jag och Liam i soffan, mätta och glada och tittar på Piff & Puff som tydligen är nya favoriten. 
Ny vecka också, betyder mycket plugg, jobb och dejt med några kompisar. Till helgen åker jag och R tik Stockholm hela helgen. Fick det av honom i födelsedagspresent så ska bli en mysig helg tillsammans. Längtar redan. Innan dess ska det dock hinnas med en del så man slipper känna sig stressad när man väl är iväg.
sötaste Liam som jag får äran att vara gudmor till :) 

Fika

Maten på Araby herrgård var helt amazing idag. Snitzel, kokt potatis, kantarellsås och gelé serverades de idag. Efter de var det tänkt att åka och handla saker till kvällens nya recept och veckohandling. Vi hoppade över de förstnämnda då vi kom på att vi nog inte skulle orka de. Blir en annan dag helt enkelt. Under handlingen köpte vi med lite fika hem, det sitter vi och mumsar på nu i soffan.  Det är fotboll på tv samtidigt som vi följer lakers resultat på ipaden.

Söndag

Har ni en härlig söndag alla läsare? Här hemma luktar liljorna i vardagsrummet helt underbart. Vi ska nu bege oss till Araby Wärdshus och äta lunch för att sen åka och handla inför veckan. Vi ska prova på ett nytt recept här hemma ikväll så kika in senare så delar jag med mig av de. 

Mellokväll

Ikväll var vi hembjudna till Veronica och Per på melodifestivalkväll och vilken trevlig kväll vi har haft. Vi tittade på melodifestivalen förstås och åt snacks och röstade i vilken ordning vi trodde alla bidragen skulle komma. Jag röstade självklart på att Måns skulle vinna, tyckte det var ett självklart val. Utav alla som röstade så vann jag och fick en guldhatt där varje år framöver det ska skrivas vem som vinner tävlingen. 

Dagens middag

Idag blir dagens middag stek, potatis och sås. Vi gillar denna typ av mat och äter de ganska mycket för tillfället.  Det tar lite tid att laga men långkok är bland de godaste jag vet. Vad ska ni göra ikväll gott folk? Vi ska på melodifestivalfest hos Veronica och Per. Hoppas ni ska titta på melodifestivalen, tror det kommer bli underhållning på högsta nivå. 

Inhandling av blommor

Idag har jag varit på Blomsterlandet en sväng. Har rensat ut här hemma bland tråkiga växter och snittblommor. Köpte med mig liljor hem till köksbordet samt en engelsk pelagon till köksfönstret. Här ser ni resultatet. 

Våren är här

Så underbart att sitta och njuta i solen, det är precis vad jag gör nu. Lyssnar på albumet från fifty shades of grey på spotify, så härliga låtar. Sitter på uteplatsen och funderar på hur jag kan göra de mysigt här ute nu i vår och sommar. Längtar tills presenningarna på möblerna ska tas av och jag kan börja plantera fina blommor i krukorna. Ni ska få se allt jag gör på vår altan framöver, mysigt och ombordnat ska de iaf bli. 

Godmorning friday

Det är fredag och superfint väder ute. Gäller att ta till vara på dagen och göra allt inför helgens ledighet.  Jag har ett tips till er, köpte nämligen den nya yoghurt kvarten häromdagen. Själv är jag inget stort fan av att bara äta kvarg med bär, tycker det är märklig konsistens. Så nu finns det i butiken att köpa yoghurt och kvarg blandat med varandra. Jag köpte smaken med vanilj och det smakar kanon.  Så dagens frukost blev yoghurt/kvarg med ananas,  hallon och vindruvor. 

God mat

Ikväll lagom till R kom hem från sin träning gjorde jag god mat. Det blev fläskfile, klyftpotatis med morötter i ugn med brunsås. Så god mat och R sa "vilken lyxmiddag en torsdag, firar vi något?"

Nystädat

Stunderna då jag tagit en paus från plugget har jag städat vårt sovrum. Har bytt tvättat och bytt sängkläder och det bästa av allt är att gå och lägga sig nyduschad i renbäddad säng så det får de bli ikväll .

Pluggtorsdag

Idag efter skolan blev det lite ärenden innan det var dags att spendera eftermiddagen med plugg. Man har en hel del att stå i skolan nu men man är bara människa och orkar inte med hur mycket som helst. Korta perioder avbryter jag och gör något annat, man blir effektiv när man väl sitter för man vill få så mycket gjort som möjligt. Satt faktiskt ute på framsidan innan i solen och pluggade en stund också, så fantastiskt skön solen är nu. Hörs senare. 

Tidig morgon

Steg upp tidigt idag och möttes av ett solljus. Hade nog aldrig suttit här ny pigg som en lärka om.det hade varit gråmulet och regnat. Dagen börjar med bananpannkakor med goda bär och en förmiddag på universitetet. Det är inte långt kvar på vår engelskakurs nu men ack så mycket det är att göra innan kursen är slut och jag blir behörig att undervisa i detta språk. Vi hörs under dagen :) 

Husmanskost

Har ni idetorka om vad ni ska äta till kvällsmat en dag kan jag rekommendera raggmunkar med korv och bacon. Ikväll åt vi de och både jag och R säger tummen upp för denna rätt. 

Onsdag

Hej på er. Denna veckan tycker jag går segt på något sätt. Vill att det ska bli helg igen samtidigt som jag inte vill de. Har så sjukt mycket jag måste hinna med innan det blir helg och ledigt och det är dags att ta tag i de imorgon och på fredag. Har jobbat två dagar nu så har näst intill inte pluggat någonting, eller jo förberett inför seminariumet imorgon har jag gjort men inte så mycket mer än så. Nu har jag packat in alla matvaror och tagit hand om tvätt. Finns det någpt tråkigare än att hänga in ren tvätt i gardroben. Har insett att jag måste ta och rensa min gardrob en aning, kanske får bli några inlägg på tradera. Vi ska åka till Stockholm nästa helg och då vill jag shoppa lite nytt, men de ska få plats i garderoben också. Därför hade det varit skönt att rensa den innan. Vi får se vad jag hinner med helt enkelt.  
En annan sak jag tänkte på idag när jag kom hem var att det är ljust väldigt länge nu på kvällarna. Denna bilden tog jag nyss och tänk vad skönt att vi går mot ljusare tider. 

Presentjakt

Jobbar på apoteket idag men har nyss varit på presentjakt till min farfar som fyller år idag. Han blir hela 80 åt gammal så ikväll efter jobbet blir det ut till dem och fira han och äta smörgåstårta. Mums. Det blir en blomma och bok i present, tror han kommer uppskatta boken riktigt mycket. 

Vårtecken

Vårtecken för mig är när man kan torka tvätten utomhus, vilken ålderdomlig gammal tvättant jag känner mig nu. Finns väl inget som luktar så fräscht när tvätten har torkar i friska luften. Gräsmattan matchar mot vårt grönbelagda trallgolv på altanen som ska få sig en rejäl omgång tvätt en dag framöver. 

Vill ha

Det är så mycket i inredningsväg jag vill ha nu, önskar bara att plånboken vore lite tjockare! Jag har gått och blivit förtjust i en pläd, antingen till soffan eller sängen. Om jag skulle köpa den, vilket jag överväger att göra, kommer jag variera ställen att ha den på beroende på vad jag känner att den passar som bäst in. Den heter i alls fall Cross blanket. Vad tycker ni om den? Hiss eller diss? 
 

Lugn morgon

 
God morgon denna soliga söndag. 
Börjar med en frukost i sängen framför ett avsnitt från trolljägarna. Saga Scott som var med i Paradise Hotel förra året ska vara med och de vill jag gärna inte missa. Hon är med i programmet som sändes den 24/2. Kolla på de om ni missat programmet. 
 

Bra lördag

Vår lördag började med häng i soffan efter vi vaknade klockan 05:00. Trötta och slitna gjorde vi oss iordning och åkte för att provköra några bilar R kanske är sugen på. Därefter tog vi oss till Braås för att hälsa på Anne och Macke och se hur fantastiskt fint dem har renoverat hela sin nedervåning. Tummen upp, inte nog med de så blir jag desto mer sugen på att få renovera ett framtida boende. Vi fikade i alla fall och pratade om allt mellan himmel och gjord. Väl hemma svirade vi om för att en timme senare åka till Jennifer och Chrille där vi har spenderat kvällen med god tacos, tv-spel, efterrätt och spel. Mycket trevligt. En väldigt bra dag kunde inte sluta bättre än med ett härligt sällskap. Tack för ikväll underbara Jennifer och Chrille. 

Lördag

God morgon alla läsare. Det är lördag och det innebär helg även för mig denna helg. Så skönt att inte behöva jobba nu när jag åkt på en förkylning, ja säkert som många andra som åker på dessa basilusker. Oavsett hur mycket jag sprintar mig så åker jag på de ändå, allt måste ha med att göra att det är så mycket bakterier i luften på offentliga platser. Igår kväll hade vi min familj på fredagsmys. Jag hade gjort potatisgratäng, oxfilé och sallad. Smakade smaskens så alla blev super mätta,  ingen orkade någon efterrätt så vi sa att vi sparar den till en annan dag. Fick fina blommor av mamma som passade fint i vasen jag fick av Julle häromdagen. Nu ska jag hoppa in i duschen för sen väntar lite ärenden innan vi åker utåt Braås. 

Fredagslunch

Eftersom vi ska ha gäster ikväll och äta god mat blir det en enklare lunch idag. Vet knappt vad jag ska kalla lunchen för men en blandning mellan toast skagen och räkmacka. 

Blir bortskämd

Igår var jag hos min vän josephine och blev bortskämd med både fika och födelsedagspresent i efterskott. Blev så glad för denna fina Kähler vas som jag fick av henne. Har den stora vasen sen innan och fick nu den lilla, har ändå haft funderingar på att samla på serien så det var en helt perfekt present. Tack ännu en gång fina Julle. 

Vårt hem

För er som följer mig och aldrig varit hemma hos mig tänkte jag visa hur vi bor. Vi bor i en trea som vi gjort om till en tvåa för att få en mer öppen planlösning. 

Grazette

Igår beställde jag hem lite nya hårprodukter från Lyko.se. Har nu under en period saknat salongsschampo och nu tog jag mig i kragen och beställde schampo och balsam. Jag har alltid gillar ett märke som heter XL och kommer från märket Grazette. Kan varmt rekommendera detta märke för er som inte vet vad ni ska satsa på för märke härnäst.
så här ser flaskorna ut. 

Träning och mat

I eftermiddag har jag pluggat och tagit igen lite tv-tittande med R som är hemma och är sjuk. Åkte och körde ett Body Pump pass vid 17:30 och har nu kommit hem. Är nyduschad och gjort mig en superfräsch sallad som jag ska mumsa i mig nu. Det blir ytterligare några gånger att öva på min presentation imorgon som ska hållas för klassen, på engelska dessutom, sen tar jag kväll. 
Om ni blir inspirerade av min sallad så innehåller den:
Isbergssallad, gurka, tomat, röd paprika, apelsin och advokado . Toppat med olivolja och flingsalt. Finns oändligt mycket att ha i en sallad så blanda till din egen med de du gillar mest av allt. 
 

Recept

Receptet fläskfile som förövrigt är en supergod rätt jag har lagat några gånger på sistone kommer från hemsidan recepten.se. tyvärr är det problem med att klistra in receptet här så kika in på deras sida och sök på fläskfile chutney. 
Blev film och fika här ikväll när R är sjuk, stackarn. Vi såg filmen Blended om ni vill ha ett filmtips. 



Vart tog våren vägen?

Stackars alla er som varit inne idag och inte ett enda inlägg har publicerats. Idag har jag varit i skolan mellan 13-15 och efter de åkte jag hem och lagade lite mat. Blev ingen veckohandling idag, dels pga att Jennifer är sjuk men också för att vi klarar oss några dar till på de vi har hemma i matväg. Kanske det blir på onsdag istället så får vi rensa ut och äta de som finns hemma tills dess helt enkelt. Vart tog våren vägen ny när det blev ny månad och allt. Trodde då inte vi skulle behöva få mer snö i alla fall och inte att det skulle lägga sig! Tråkigt men vi får hopas de försvinner lika snabbt som de kom. Kika in lite senare så lägger jag upp receptet på den omtyckta fläskfilerätten jag bjöd grannarna på i fredags. 

Vårens inköp

Har börjat fundera på kommande inköp inför våren. Jag behöver en ny jacka och nu är jag inne på en Barbour jacka. Vill ha en trendig jacka men som också ska vara tidlös ett tag framöver. 

Trådkorg

Nu har det ett tag varit modernt med trådkorgar. Jag själv köpte min på Ullared förra året och använder den genom att ha toalettrullar i den inne på toaletten.  En fin detalj och lite annorlunda att ha toarullarna framme, på ett snyggt sätt funkat allt. 

RSS 2.0