Nytt

Glömde visa er att jag satte in en ny växt igår på vår ena toalett. Har börjat tycka de är fräscht med växter och ljus på toaletter. Det gör de hela lite mer trevligt. Jag satte in en gardrobsblomma, den har jag nämt tidigare i bloggen. Klarar de mörkaste ställerna och behöver aldrig något vatten knappt.


Glad

Hej på er.
Förra veckan fick vi möjligheten att vara med i en tävling som var till för personalen på Grand Samarkand. Självklart deltog jag och vinnarna skulle få två biljetter till genrepet av melodifestivalen som är på fredag kväll.
Jag vann och blev så glad. Melodifestivalen kommer vara i Vida arena och eftersom jag aldrig har varit där (förutom på dagen i fem minuter) så ska det bli roligt bara de. Självklart bjuder jag med mig sambon på detta evenemang.


Tisdag

God morgon. Sitter och äter en god frukost bestående av yoggi, hallon, banan och kanel. Hur gott som helst. Strax ska jag promenera mig iväg till jobbet. Ena bilen är på lagning så min bil får rulla till mannens jobb denna veckan medan jag får gå :) Kan vara lite skönt med kall frisk luft också. Det ser ut att bli lika fint väder idag också, lyckos er som är lediga som kan ta del av de. Själv jobbar man hela dagen lång.
Ha en fantastisk tisdag gott folk.

kalas

Ikväll har jag varit på kalas hos broder Christofer och hans sambo Madeleine. Mycket go fika bjöd dem på och han blev uppvaktad med mycket paket. Vi hade köpt en bruka skål med texten potatis på. Dem har den serien sedan innan. Sen fick han ett roligt spel av oss som hette "sanning eller skitsnack". Vi provade på spelet lite och en fråga löd om "Sadam hussein var ett fan av ABBA?". Tro de eller ej men det var sant. Haha.


Födelsedagsbarnet


paket


Ser ni att det står med godis på tårtan hur många år Christofer blev idag?


Effektiv

Vad kommer all energi ifrån, klockan är bara ett och jag har redan tvättat, städat lite, lagat mat, köpt nya blommor, bäddat och tränat. Lika bra att fortsätta när man ändå är igång.
Har nyss kommit hem från träningen så nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis och göra mig vacker inför ikväll. Idag fyller Christofer år så dit ska vi ikväll för att fira honom :) Hoppas han blir glad för presenterna vi har köpt till honom. Jätte svårt att köpa present till någon som redan har allt.
Måste visa er vad jag köpte på plantagen innan idag.


Ha en skön dag i vårsolen :)


Istället för min murgröna som fick löss.




Tulpaner blandat med blåbärsris.

God morgon

Jag är ledig idag och ställde klockan väldigt tidigt. Det var omöjligt att gå upp från en nybäddad säng. Istället gick jag upp klockan åtta. Har redan hunnit sätta igång tvättmaskinen, lagt ihop ren tvätt, och fixat lite. Nu sitter jag i soffan och kollar på tv och äter frukost. Har fått dille på yoggi med banan och kanel. Det är super gott. Visste ni att kanel gör att man inte blir sötsugen. Jag kan hålla med om att detta stämmer. Alltid när jag har ätit för övrigt så blir jag alltig sötsugen efter maten men aldrig när jag ätit denna frukost. Prova med kanel i maten, va inte feg de passar till de mesta.


Ser kanske inte så gott ut som det verkligen är. Mums!!

söndag

Hej på er.
Har jobbat idag också, dubbelt betalt hela dagen de tackar man ju inte nej till. Tiden gick ganska fort på jobbet idag. När jag slutade så skyndade jag mig hem, hämtade Robban och åkte direkt till donken för att köpa lite mat. Vet inte när jag åt där sist, väldigt väldigt länge sen känns de som. Vi åkte där efter direkt hem till Christofer och Madeleine för att spela monopol. Krille tog hem segern även idag, kändes surt. Nästa gång är de min TUR!!


smarta planer

Har funderat över vad alla pengar går åt till från vårt matkonto. Det kan inte kosta så mycket som vi sätter in där varje månad enbart till mat. Vi har kört med matschema innan, det var ett tag sen nu. Kör man inte det hela tiden så tröttnar man på de. Man måste se fram emot att göra matschemat inför varje vecka och det gjorde väl inte vi då. Nu har vi nya tag och ge de en chans. Alltså veckans matschema denna veckan ser ut så här.

Måndag: Pasta & Köttfärsås

Tisdag: Gulaschsoppa med bröd



Onsdag: Flygande Jacob med ris och sallad

Torsdag: Klyftpotatis, fläskytterfilé med kantarellsås och sallad

Fredag: Pastasallad med kyckling, ägg och vitlöksås


lördag

Hej på er snart mitt i natten. Har nytt kommit hem med mannen min från tipshallen. Han har spenderat hela dagen där medans jag har jobbat. Började 09:30-18:15, sen åkte jag direkt till tipshallen för att kolla när grabbarna spelade fotboll. Att bli arg blir jag inte ofta men idag blev jag riktigt arg på en spelare, han var sån egotrippare till spelare och visade inte fair play ett dugg. Jag satt och skakade av ilska.

usch!!

Nu har två lediga dagar gått och det var ju min så kallade helg denna veckan. Nu jobbar jag lördag och söndag sen är ledig på måndag igen. Idag är det må-bra mässa på Grand Samarkand, får se vad alla butiker kommer att ställa ut med för må-bra saker. Jag ska stå vid bordet som representerar vårt bord. Det blir nog roligt. Om inte annat blir det en ovanlig arbetsdag.
Efter jobbet idag åker jag direkt ner till tipshallen med emma för att kolla på killarna när dem spelar cup. Kommer väl vara hemma runt halv elva ikväll, får se om det blir någon uppdatering då. Annars får ni ha en kanonhärlig lördag. Det ska jag ha även ifall jag ska jobba.



det blir...

en filmkväll. Robbans kompis har precis kommit hit till oss så vi ska kolla på film och äta godis. Vi har många filmer att välja på så jag hoppas på en skräckis. Ha en trevlig kväll allihopa.


Fredag kväll

Vi bara myser här hemma, ätit gott spelat lite spel och nu sitter vi och filar på planerna inför ikväll. Trodde de skulle bli åter en monopolkväll men folk verkar vara väldigt upptagna idag. Då får robban och jag spendera tid för varandra. Kan vara mysigt det med.
Nu är de dags för er att kommentera lite gott folk. Undrar ju vilka ni är som läser min blogg. Så vem är du?


sent

Bättre sent än aldrig att blogga nu. Lovade ju er ett inlägg vad jag har förändrat här hemma idag. Efter att jag tog bort alla adventsljusstakar för ett väldigt bra tag sen nu så har jag haft ett fönster som jag inte riktigt blivit nöjd med. Skulle sätta tillbaka dem gamla vanliga krukorna som jag har haft innan men dem fick en ny bra plats så ville inte flytta dom. I fönstret satte jag därför dit lite sånt som jag inte haft framme på ett tag, försökte få de fint. Tycker inte ni också de är så att de man en gång ställt undan kommer aldrig fram igen? Så är de nästan alltid hemma hos oss. Så idag åkte jag till blomsterlandet och handlade krukor. Växter hade jag sen innan som behövdes planteras om så de passade ju utmärkt att sätta dem i detta fönster. Här får ni resultatet, vad tycker ni?


Laddar

Nu sitter jag och laddar i mig med energi inför träningen. Fyller på energiförrådet med pizzabullar och mozarellaost till. Superduper gott och så enkelt. Senare ikväll ska ni få se vad jag har gjort för skojigt här hemma idag. Har ändrat om lite. Dags att åka och träna ett gympa pass i en timme :)


Antar utmaningen

Antar utmaningen från Erika.

Vad gjorde du för 10 år sedan?

För 10 år sedan var jag 11 år, bodde hemma hos mamma och pappa på vår mysiga gata på Hovshaga. Under denna tid var jag nog en kaxig liten tjej speciellt mot mina äldre bröder. När jag umgicks med mina kompisar hittade vi nog på ganska mycket hemligheter. Gillade nog i denna ålder göra saker som jag egentligen inte fick göra.

 

Vad gjorde du för 1 år sedan?

För 1 år sedan var jag tillsammans med min sambo Robert, planerade resa till Turkiet och bodde i en annan lägenhet. Hade bara jobbat några få månader på Apoteket och det var fortfarande nytt att bo hemmifrån.

 

5 snacks du gillar?

Gosaksgris som jag är så gillar jag mest smågodis, chips, sen får jag nog säga kakor för resten.

 

5 sånger du kan hela texten till?

Många Gyllene tider låtar, försöker hänga med så gott som de går i texterna dem spelar på radion.

 

5 saker du skulle göra om du var mångmiljonär?

Är jag inte redan rik? Ne men skulle jag vara mångmiljonär skulle jag flytta utomlands, investera i bolag, köpa mig en villa, en sommarstuga och ge till fattiga barn fast på mitt egna vis.

 

5 dåliga vanor?

Säger som Erika, biter på naglarna, impulsiv när det gäller fina saker och vill gärna ha de direkt, kör ofta för fort, somnar framför söndagsfilmen och är för pedant.

 

5 saker du gillar att göra?

Blogga, umgås med vänner, unna mig dyra saker, inreda och kärleken (fast den kommer egentligen först). Ingen turordning här.

 

En sak du aldrig skulle klä dig i, eller köpa?

chockrosa byxor.

 

5 favoritleksaker?

Mitt hem, datorn, mobilen, tv och böcker.

 


Ledig

Äntligen har torsdag kommit och jag är ledig. Ska bli så skönt att vara ledig både torsdag och fredag. Imorgon får jag en heldag med min älskling innan det är dags för mig att jobba helg. För robbans del blir det att spela cup hela helgen lång.
Dagens planer är att jag ska städa här nu en stund, sedan gå ner till stan och kolla vad affärerna har att erbjuda för vårnyheter. Vid klockan 17:00 är det dags för åter ett gympapass och idag tillsammans med Josse. Ikväll ska vi tjejer ner till de nya caféet i passagen och fika. Glömmer alltid namnet, men ni som läser som är från Växjö vet säkert vilket jag menar. Ska bli intressant att se vad dem har att erbjuda, har hört mycket possitivt om de.


Ännu ligger vintern kvar.

död

Idag har dagen bestått av jobb mellan 09:30-18. Efter jobbet åkte jag bort till Chilli en sväng, massor med rea hade dem. Får nog åka dit och fynda någon dag. Vid 19:00 var det dags för ett gympa pass på Friskis & Svettis. Idag var de jobbigt, endel övningar tog verkligen emot, speciellt armhävningarna. Idag var det även en jätte bra instuktör. Väl hemma igen var jag helt död, orkar inte ens ställa mig i duschen direkt. Duschad och klar så gjorde jag lite mat, behövde fylla på energi efter träningen. Detta blev kvällens goda mat :)


Lönedag

God morgon!
Idag är de lönedag för de flesta, kan tänka mig att det blir riv och slit i affärerna idag. Ser faktiskt lite fram emot att jobba idag och se hur det blir efter årets fattigaste vecka som precis har varit. Igår hade jag en man inne på mitt jobb som skulle köpa värktabletter. Dem kostade 35 kronor och de hade han inte råd med. Han beskymrade sig över detta och sa att han fick komma tillbaka på torsdag för då hade pengarna kommit. Stackare, undra egentligen hur många de är som lever på marginalen varje månad. Jag hade aldrig klarat de! Nu ska jag strax åka till jobbet, ha en fortsatt bra dag i pengaryran :)

Gott


Belönar mig själv med en kvällsfika. Kladdkaka med hallon tycker jag att jag är värd efter en lång arbetsdag.

lång dag

Hejhej.
Dålig uppdatering idag, jobbat från 8-20 så har inte hunnit. När jag kom hem idag gjorde jag mat direkt. Var jätte hungrig, så blev de två matlådor tills imorgon också. Kanon med mat med sig till jobbet, särskilt om man är så snål som jag som hellre lägger pengar på kläder och inredning än att äta ute varje dag. Dessutom tycker jag att man vet vad man får i sig när man lagar maten själv. Köper man mat ute så är de oftast billig ihopsläng känns de som ibland. Uppvärmd mat som kanske legat sen dagen innan och lite ofräscht.
Inatt har jag sovit ungefär fyra timmar så känner att jag går på lite överenergi just nu, känner mig inte trött men kommer nog sova som en stock inatt. Tröttheten kommer nog inte förens imorgon när jag vaknar.
Jobbar till klockan sex imorgon så direkt efter de blir det ett pass på Friskis & Svettis. Ska trötta ut mig ännu mer och känna mig helt spyfärdig när jag kommer hem, då kommer jag vara stolt över mig själv. Ibland är veckodagarna väldigt sega och tråkiga och man vill inte göra de man måste, men när man väl har gjort de så känner jag sig så stolt över sig själv. Så kommer jag känns imorgon kväll, för sen är jag ledig torsdag och fredag. Vet ni vad jag ska göra då? Självklart bara sånt jag tycker om att göra.

Ha nu en fortsatt trevlig kväll, hörs imorgon.

inte min dag

Idag känns de inte riktigt som min dag, så fort jag gick utanför dörren idag och var påväg till jobbet så bara kändes allt jobbigt. Ville inte åka hemmifrån, ville inte göra någonting, ville inte prata med någon. Kommer till jobbet och anstränger mig för att vara trevlig, gör saker för mig själv och tänker. Det lättade upp sig under dagen men väl hemma från jobbet lagade jag mat, duschade och nu ligger nerbäddad i sängen i en tyst lägenhet. Har bara sån ångest inför imorgon, två timmars möte på morgon vid 08:00 och sen en tolv timmars arbetsdag framför sig. Det känns tugnt. Tror de är därför dagen har varit jobbig. En mycket possitiv Evelina idag.


God morgon...

alla ni är som är pigga och glada. Jag är dödstrött idag, vaknade efter många timmars sömn och de kändes som att jag inte sovit någonting. Dagen kommer säkert sluta med att jag somnar på jobbet ikväll och orkar inte ta mig hem. Tror min tandvärk tar mycket energi, igår orkade jag inte göra någonting knappt.
Vi kollade på Wallanderfilmen dem visade igår vid 21:00 på fyran, fast vi laddade hem den istället. Tar ju år och dar och kolla på en film dem visar på tv med alla reklamavbrott och nyheter mitt upp i allt. Sånt blir vi så trötta på. Jag blev imponerad av filmen, både jag och robban satt på helspänn hela tiden. Kan rekomendera den för er som inte sett den. Filmen hette Wallander - läckan.
Nu ska jag vi laga en bamsefrukost, sen väntas jobb 11-20:15!!


Såhär trött känner jag mig idag.

Frächt

Nya tulpaner är inhandlade, denna veckan får de bli ljusrosa. Kan de va för att jag längtar jätte mycket till våren. Gud vad jag tjatar om våren men jag bara känner att man känner att man lever när man kan gå härliga morgonpromenader och höra fåglarna sjunga. Att sitta utomhus och känna den varma vårsolen på ett härligt café eller varför inte när man tar cykeln ner till sjön och kollar på den underbara solnedgången. Är det någon som inte längtar till detta får ni inte besöka min blogg mer ;) haha.


eftermiddagsmys

Innan jag åkte och hämtade Emma så åkte jag till city gross en snabbis. Både Robban och jag var spelsugna efter kvällen igår då monopol spelades. Det var jätte roligt, jag åkte dock ut först. Jag gick in på city gross och köpte mig ett monopol, alltid bra att ha ett eget :) Det fanns många roliga spel i affären, ville ha flera stycken.



När Robban kom hem efter sin fotbollsmatch var vi båda väldigt hungriga, vi hade brist på matfantasi vilket är första gången tror jag. Brukar alltid vara sugna på något vi har hemma men icke idag. Vi åkte tillslut ner till Hong kong och åt lite kina mat, nu sitter vi i soffan mätta och belåtna och ska komma överens om vilken film det blir ikväll. Tror jag även ska unna mig lite kladdkaka och hallon till.
Denna vinterbild tog jag utanför Hong kong nu ikväll.


Neej!!

God morgon. Säger bara nej nej nej... Vill verkligen inte ha snö, jag som tänkte gå en lång powerwalkrunda nu på morgon. Det får vi hoppa över och köra ett extra pass på friskis & svettis i veckan istället. Väldigt fint väder idag, de blir man glad av. Idag ska jag åka ner tll stan och köpa mig ett fat till köket, ett vitt porslinsfat letar jag efter. Tänkte sätta lite kryddmått och snygga ateraljer som man använder i köket där på. I eftermiddag ska jag och emma åka och kolla på killarna när dem ska spela match. Vi får se vad resten av eftermiddagen har att bjuda på, skönt att ta dagen lite som den kommer. Hörs senare.

Vill ha

När vi var uppe på Grand Samarkand innan så visade jag tjejerna dess prydnadsakerna, gillar prydnadsaker. Dessa hade passat perfekt i mitt vita vitrinskåp som står i vardagsrummet. För er som läser och känner mig väl vet att jag snart fyller år, då önskar jag mig dessa. Vill ha nagellack och läppstift i rött, så snygga och klassiska. Dem finns i två olika storlekar. Båda är självklart jättesnygga men de skiljer ganska mycket i pris. De små kostar 399:- och dem stora kostar 999:-. Någon som har en sådan här hemma?


lördagsmys

Hej på er.
Nyss hemkommen från Grand Samarkand där jag har varit och fikat med Josse och Julle. Mycket mysigt och skönt att prata lite tjejsnack. Gick även in i lite butiker för att kolla nya vår modet. Vill bara köpa massor med kläder nu nu nu.
Om cirka en timme får vi lite gäster, då kommer Madeleine och Christofer hit. Vi ska äta god mat spela monopol och äta en god efterrätt. Ser fram emot att krossa alla i monopol. Min dukning idag består av nya glas jag fick i julklapp(bra med stora glas, slipper man fylla på så ofta) och mina älskade bruka tallrikar. Måste visa er porslinet jag samlar på en dag, så nöjd över att jag har hittat detta. Det finns ju inget roligare än att duka snyggt när man ska ha gäster på middag. Så här ser dukningen ut idag.


Glömde...

säga en väldigt viktig sak, igår beställde jag ett årskort på Friskis & Svettis. Ska börja gå på gympa där i veckorna. Var på prova-på-vecka för ett tag sen och jag tycker de va jätte roligt. Det ska bli så roligt att komma igång, snygga till sig lite inför sommaren 2012 och de som kommer i höst.

Någon mer som brukar gå på gympa där?

Vaknar med tuppen

God morgon för er som vaknat tidigt idag. Igår var vi jätte trötta båda jag och robban så vi gick och la oss runt tolv. Ändå vaknar man vid halv åtta, ingen klocka ställd. Jag som hade tänkt att jag skulle sova ut odentligt, men icke de. Nu har jag förflyttat mig från sängen till soffan med min bok. Fick en bok i julklapp utav mamma och pappa som jag har börjat på men nu ett tag efter så kommer jag inte ihåg vad den handlar om. Får helt enkelt börja om. Tur att man inte läst mer än tjugo sidor ungefär.
Om en liten stund när resten av huset har vaknat så ska jag tvätta lite grann. Förstår inte hur det kan bli så mycket tvätt på en vecka av två personer. Kommer man få tvätta dag och natt sen när man får barn då?


sovmorgon

idag tog jag lite sovmorgon, vad skönt de är att vakna ibland innan man har ställt klockan. Hade nog tagit i lite väl med sovmorgonen idag, vaknade långt innan de skulle ringa. Väl uppe så gick jag och la mig i soffan istället, sån latmask är jag på morgonen.
Jobbet börjar om drygt två timmar och jag bara känner okej, en dag till, några timmar kvar tills de är helg!!

Måste visa er produkter som jag fick på ett möte härromdagen av en säljare till oss. Vi på apoteket har tagit in märket NUXE, ett otroligt bra märke med naturliga ingredienser.


Guldoljan som står i mitten har blivit en personlig favorit. Den ser väldigt guldig ut men när man lägger den på huden så skimrar den bara lite lätt. Jag har börjat lägga denna på kinderna, ovanför rougen, blir kanonsnyggt. Kan verkligen rekomendera dessa produkter om man vill lyxa till vardagen lite.
Nu är det dags att äta frukost, ha en underbar dag alla :)

Besök

Idag har man jobbat ännu en dag, slutade klockan 18:00. Direkt efter jobbet åkte jag hem och hoppade direkt in i duschen. Vid halv sju kom mamma och pappa hit på fika. Robban hade köpt med sig semlor hem till oss. Vilken man jag har :) Alltid lika trevligt att bjuda hem nära och kära mitt i veckan, veckorna blir så mycket roligare ibland utav lite annorlunda saker. Prova på någon gång ibland och gör något som inte tillhör veckorutinerna.

Gud vad lättad jag är över att det är fredag imorgon, min kropp mår inte kanonbra för tillfället därav var jag hemma i måndags. Är fortfarande inte helt hundra bra och känner att jag behöver ledighet och vila. Helgen är inte upplanerad vilket känns skönt. Kommer ta dagarna som jag känner för de, kanske rent av lite träning och egen tid? Alla behöver vi egen tid ibland då man kryper in i sin bubbla och unnar sig saker och gör bara sånt som man själv känner för. Hoppas de blir bra väder i helgen också så kommer de nog bli en hel del utomhusvistelse.


tankar

Träffade en gammal klass kompis för några dagar, han har väldigt mycket tatueringar. Så vi började snacka om tatueringar och han undrade såklart om inte jag skulle skaffa någon. Han gav mig som råd att gör inget du kommer ångra utan gör något speciellt isåfall som betyder något. Väldigt bra sagt men jag har funderat på vad man egentligen tycker är snyggt. Jag ska verkligen inte tatuera mig, men om de händer någon gång i livet så vill man ju ändå veta lite vad man tycker är snyggt.
Jag tittade runt lite på internet och hittade en väldigt fin, skulle kunna tänka mig att ha denna på framsidan av axeln, eller ovanför svanken.
Vad tycker ni om denna?


sen middag

Efter en lång och seg dag på jobbet kom Robban och hämtade mig. När man står inne på samarkand har man ingen som helst aning om vilket väder det är ute så jag blev ganska chockad över att det låg snö på marken. Blev hemskjussad då Robban åkte direkt till sin träning. En ensam hemma kväll började med att jag blev väldigt sugen på pizzabullar. Har ni lagat de någon gång? Dem blir alltid lika goda och går fort att göra. Ett bra tips när man vill ha god mat fort och smidigt.


Vill ni prova laga dessa pizza bullar så gör ni så här:
Tina upp smördegsplattor- kavla ut dessa på längden så dem blir cirka 25x15 cm- smörj ut ketchup över hela degen- lägg på strimlad skinka,hackad lök, oregano,pizzakrydda och riven ost- rulla ihop degen och skär i bitar- lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugn cirka 15-20 min- tills dem har fått färg. Jätte gott med en stor sallad till.

Min favorit växt



Den såkallade gardrobsblomman som jag har i vår lägenhet har blivit en favorit. Denna blomma behöver inget ljus, du kan sätta in den i i en gardrob(därav sitt namn) och behöver knappt något vatten. Jag efterlyste en sådan här växt när vi skulle flytta in här och fick en av Therese. Den bara växer och växer. Jag har nog skämt bort den med att vattna den cirka en gång i veckan då den i normala fall kanske bara behöver vatten en gång i månaden. Det är helt otroligt vad den har växt på sistone, jätte många nya skott så snart blir det en delning av denna växt. Om ni funderar över något ställe där ni skulle vilja ha en växt men vet inte vilken som skulle passa så kan jag verkligen rekomendera denna gardrobsblomma.

God morgon

Jag har sovit väldigt väldigt länge inatt, från klockan tio tills halv åtta. Men om jag tänker efter så beror de på att jag har varit vaken minst tjugo gånger inatt och fick en armbåge rakt i ansiktet utav min kära sambo. Nu känner jag mig ganska pigg i alla fall. Ska man behöva en bredare säng eller ligger vi bara alltid tätt intill varandra. hmm.
Igår kväll tände jag massor med ljus här hemma, jag bara älskar att tända ljus. Det gör allt så mycket mysigare. Vi kollade på handbollen igår och avslutade kvällen med tre matcher utav Yatzy.



Min ljusbricka och nu med tända ljus.


Nöjd

Hej på er.
Är nöjd med dagen, gick till jobbet med jätte ont i halsen och ett värkade öra men det fick gå. Har haft städ och plockmani idag så har gått på jobbet hela dagen och plockat undan och städat och slängt saker. Slutade ikväll vid klockan sex, robban kom och hämtade mig så åkte vi hem och lagade mat. Han gjorde mat som vi skulle äta ikväll och jag gjorde grönsaksoppa inför imorgon. Den blev mycket god, utan några som helst recept så gjorde jag lite efter vad jag tyckte. Blev riktigt nöjd över mig själv, jag kan göra en egen soppa :) Måste bara säga att buljong gör susen, madde som har lärt mig :)
Nu ska jag och robban mysa ner oss i soffan framför finalen i handboll. Tycker det är riktigt roligt att titta på handboll faktiskt, mycket mål och snabba händelser, de gillar Evelina.

Vi hörs imorgon igen, ha en fortsatt bra kväll.


tisdag

God morgon alla pigga. Själv känner jag mig inte särskilt pigg, känner att jag skulle kunna sova i flera dygn. Har även idag ont i halsen och lite i örat. Satsar ändå på att gå till jobbet och försöker glömma smärtan.
Har suttit framför nyhetsmorgon och ätit frukost nu en lång stund, tycker det är en bra och avslappanade start på dagen.
Idag tänker jag gå till jobbet, var inte ute igår på hela dagen och kan nog bli lite piggare av frisk luft. Ikväll slutar jag klockan sex, då ska jag och robban laga pannkakor och mysa oss ner i soffan framför en film. Ska fundera på under dagen vad för film jag är sugen på att se, tycker de beror helt på vad man är för humör. Idag känner jag nog för en thriller, men ikväll kommer jag säkert bli kärleksfull av att inte sett min kära på hela dagen och då kommer jag vilja se en romantisk komedi.


Vad de någon som såg idrottsgalan igår?
Jag tittade givetvis och tyckte de var bland de bästa åren utav idrottsgalan. Vem grät inte när dem visade dödsfallen som hade inträffat bland idrottsmän under 2011. Kunde inte hålla tårarna tillbaka när visade Stefan Liv.

mat mat mat

När jag är sjuk blir jag riktigt sugen på husmanskost. Magen kändes tom så jag tog upp lite mat och gjorde en variant av kallops. Tog lite vad jag hade hemma och gjorde en gryta utav de. Blev jätte gott men efter några tuggor så orkade jag inte mer, är inte de typiskt när man är sjuk?
Vad gör man annars när man är sjuk, ligger under sitt täcke i soffan och glor på tv. Tittade på en film innan som heter A lonely place to die, kan verkligen rekomendera den. Ganska läskig men spännande.

Nu i eftermiddag har jag börjat få ont i vänter öra också. Det värker i lederna och krampar i magen. Hoppas detta går över under natten, vill gå till jobbet imorgon!!



Så här såg min middag ut idag, men orkade en tredjedel.

Sjuk

Natten och tidig morgon har varit jobbig. Vaknat och somnat om, frusit och svettats mått illa och ont i magen. Säg inte att jag ska åka på denna vinterinfluensa nu!? Jag orkar inte vara sjuk, så segt att bara ligga hemma en sån här dag. Nu sysselsätter jag mig med nyhetsmorgon på tv4. Jag hoppas jag somnar snart och sover tills jag är pigg igen. Någon mer som mår dåligt?
Hörs säkert under dagen. Ta hand om er.

Söndagsmys

Det är redan söndag och dagen som jag ogillar mest på hela veckan. Söndagen i sig är mysig eftersom man är ledig och man verkligen får ligga i soffan precis hela dagen om man känner för de. Men jag har bara sån ångest på söndagar att en helt ny vecka ska börja. En lång arbetsvecka innan de är ledighet igen.
Idag tog vi oss en riktig sovmorgon här hemma, mysigt att vakna upp och ligga kvar i sängen och prata om allt möjligt. Vi har även besökt mina föräldrar idag där min bror också befann sig. Efter de så åkte vi till City Gross för att handla, mötte upp Simon och Sara och åkte hem till vårt place för att laga mat. Gud vad gott de är med enkel mat ibland, stuvade makaroner med stekt falukorv. Mums!!

Nu ikväll har jag fixat lite här hemma, bara njuter av att gå runt och fixa och plocka iordning allt. Det är avkoppling ibland. Målade även mina naglar innan efter duschen. Blir alltid så osäker på vilken färg jag ska måla, tycker de är så fräscht med målade tånaglar. Jag använder bara nagelack från MAVALA, idag fick de bli den knallröda. Vilken färg tycker ni är snyggast?


fest

Igår blev det utgång med tjejerna. Min Josephine kom hit redan på eftermiddagen så gjorde vi oss iordning tillsammans. Efter några fördrinkar hemma hos mig åkte vi till Lina på Norr för att förfesta lite grann. Kvällen avslutades på Grace. Mycket trevlig kväll :) Idag mår man ju som man förtjänar, mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle må när jag vaknade, men det blir nog sängen ganska tidigt ikväll, för imorgon väntas åter igen en tio timmars arbetsdag.

Bjuder på några bilder från igår kväll.








Lördag dag

Hej på er allihopa. Det blir två inlägg på samma gång idag.
Vilket fantastiskt väder vi har idag. Satt och drömde mig bort vid frukosten idag och kollade ut, klarblå himmel och såg helt underbart ut, men när man kom ut var det både kallt och blåsigt. Jag och Robban åkte iväg en sväng och slängde massor med skräp och sedan ner mot stan. Vi skulle egentligen bara gå och kolla runt lite men det blev lite shopping för oss båda. Jag köpte bland annat två doft ljus på The spice tree shop. Butiken är ganska nyöppnad och ligger på Klostergatan 8, jätte fin och mysig butik. Tänkte att jag skulle sätta dessa två ljus på våra två toaletter. Alltid frächt om det luktar gott på en toalett. Ikväll kommer min kära Josephine Wigren hit så ska vi fixa iordning oss, drinka en fördrink och sedan åka bort till Lina för att festa loss ikväll. Blir en trevlig tjejkväll, den avslutas nog på Grace.


Fredag kväll








Igår var vi bjudna hem till christofer och Madde. Madde fyllde 24 år och hade lite kalas för familj och släkt. Mycket trevlig kväll med god mat och fika. Så här var några bra bilder jag fick under kvällen. Bilden längst ner är jag och mamma. Där har jag min nya tröja som jag matchar med mina nya fjäderörhänge. För att festa till klädslen lite tog jag ett rött läppglans också. Bild på läppglanset kommer här.



Köpte detta fantastiska läppglans igår från märket Nouba. Vi säljer bland annat detta märke på mitt jobb. Läppglanset heter Millebachi och är det bästa jag någonsin har provat. Sitter på hela kvällen även om du dricker och äter. När jag kom hem var jag tvungen att ta bort läppglanset med sminkborttagningsmedel, då förstår ni säkert hur bra de sitter.

After Eight Chokladkaka



Lägger upp ett efterlängtat recept på min After Eight Chokladkaka som jag hade med mig till jobbet som var omtyckt. Ganska festlig kaka och mättande, en liten bit räcker.

Ingredienser:

3 dl strösocker
250 g smör,margarin
4 st ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
ca 20 st after eight bitar

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Vispa socker och smör poröst
3. vispa äggen
4. Sikta de torra ingredienserna i en separat bunke, blanda väl och vänd ner i smeten.
5. Häll upp smeten (som blir väldigt tjock) på en smord och bröad liten långpanna. Ca 34x24 cm.
6. Födela After Eight-bitarna över hela kakan.
7. Grädda mitt i ugn ca 25 min.
8. Servera med valfritt tillbehör, glass eller grädde och lite bär.

Go´ kväll

Go´ kväll kära läsare.
Har kommit hem för en stund sen, bytt om till mys kläder och ätit lite mackor. Jag måste säga att gud vilken seg dag det har varit på jobbet. Kommer Januari bli en sån seg shoppingmånad för människor? Har ni pengar över i plånboken så får ni  åka till Grand samarkand och göra oss personal sällskap.
Nu sitter jag och Robban i soffan och slappar, äter lite gott och dricker en varm choklad. Vi ska strax kolla på gester med gäster på ettan, ska de ge de en chans och kanske de utbrister ett skratt efter denna dryga dag.

Har funderat över en sak, vad ska min blogg handla om? Ska jag specificera mig inom något, vad tycker ni?

shopping



Dessa köpte jag häromdagen på grannbutiken Lindex. Dem blå fjäderörhängerna kommer från deras egna märke och armbandet finns i många färger, men orange är coolt till våren.

Ändrade om lite igår kväll.



Nu har jag ändrat lite här hemma, lite nytt och fräscht på vardagsrumsbordet. Lite färska snittblommor är aldrig fel, piggar upp vardagen tycker jag. Ska försöka att alltid ha fina blommor hemma. Om drygt två timmar är det dags för jobb, önskar så att det vore fredag idag istället. Längtar efter ledighet eftersom jag har jobbat nu i sex dar i rad. Hörs ikväll :)

Torsdag morgon

God morgon på er. Sitter iklädd morgonrock och myser framför nyhetsmorgon. Börjar inte förens klockan elva idag så idag sov jag ut. Kan säga att det var behövligt. Snart ska jag göra mig en bamsefrukost och lägga ihop lite tvätt. Önskar så att vore fredag idag. Har jobbat sex dagar i rad nu och börjar bli ganska sleten i kroppen. Man behöver verkligen dem där två dagars ledigt efter fem arbetsdagar, eller vad tycker ni? Ha en fortsatt trevlig dag i regnvädret :) 


Blogga?

Nu är det drygt 2,5 år sen jag startade upp den här bloggen och uppdatera då ganska ofta. Tyckte jag i alla fall. Blogga har jag alltid tänkt att det är nog inte min grej riktigt. Idag läser jag många bloggar dagligen och det verkar ändå vara väldigt skönt att skriva av sig och få kommentarer om man behöver hjälp på traven när det gäller något man undrar. Så jag ger det en chans till. När jag började blogga för då några år sen så var det inte så stor hysteri som det är om bloggar idag. Så det är ändå roligt att det har växt.

Får ju börja första inlägget med att uppdatera vad jag har gjort idag. Morgonen började segt med att min kropp absolut inte orkade gå upp i sängen, men efter många om och men så tog jag mig till jobbet. Sleten som fasiken så gjorde jag vad som behövdes på jobbet och gick sedan hem lite tidigare. Nu ikväll har jag och julle varit på gympa på friskis och svettis. Andra gympapasset för min del den här veckan. Ska det bli ett träningkort där trots allt? Måste säga att man känner sig ganska nöjd med sig själv när man har kommit igång lite grann med träningen. Kan rekomendera gympa på friskis och svettis, roligt och man avgör själv hur hård träningen ska bli.

RSS 2.0