Grillning

Ikväll  firar vi valborg genom att grilla med vännerna Per och Veronica. Nu ska vi snart spela lite spel och äta efterrätt. Skönt att bästa månaderna är framför oss nu, maj, juni och juli, njuta till max.
 

Next direkt

Har hört så mycket bra om hemsidan Next direkt av broderns tjej som beställer barnkläder därifrån. När jag för några dagar sedan gick in och kollade såg jag att de hade även kläder som till mig. Gjorde direkt en beställning, i måndags och idag hämtade jag mitt paket. Tänk 3 dagar och kläderna skickas från England, är det inte väldigt bra internetshopping!?. Beställde en komplett dress med shorts och t-skirt samt en myskläder/pyjamas. 
mysdress/pyjamas 

t-skirt och shorts, kommer användas i sommar.  

valborg

Idag åker jag till Bergundaskolan för att jobba i en 4-5 och en 6:a. Ska bli superkul. Det ska vårstädas på skolgården och vi ska prata om källsortering , passar mig jättebra då jag källsorterar själv här hemma. Blir heldagsjobb iaf som lärare, 8:20-14:00. Ikväll ska vi fira valborg med Veronica och Per. Ska bli trevligt :) 
Hörs senare!

onsdag

Kändes som dödsdagen idag när jag steg upp. Orolig, nervös inför tentan som skrevs mellan 8-12. Efter de firade vi tjejer med att äta pizza tillsammans hemma hos Kristin.  Vi åkte lite senare ner till torget och nu är dem planterade här hemma. Känns så ombonat och fint och jag trivs verkligen bland fina blommor både ute och inne. Hoppas jag får bästa betyg av Robban när han kommer hem. 

Paus

Tog mig en välförtjänt paus efter att ha gått igenom hela regionen tills imorgon. Gick ut och klippte gräsmattan första gången för säsongen och nu när det har varit fint väder ett tag så var det mer än behövligt då gräset var cirka 7 cm högt. Nu ska jag ge mig på politikdelen för att senare ta lunch. 
ska få världens finaste gräsmatta iår :) 

Måndag

Måndag igen hörni. Även denna veckan ska vi ta oss igenom innan det är dags för helg igen. Två dagar kvar till samhällstenta och det innebär hårt plugg. På onsdag vid 12:00 tar jag helg för att fixa här hemma både ute och inne. Jag jobbar nämligen i helgen och därför blir torsdag och fredag min helg. Börjar dagen med en god frukost i form av bananpannkakor och mina fröknäckebröd jag bakade igår. Recept kommer! 

Brunch och andra ärenden

Hej på er.  Hoppas ni har en bra söndag.  Vi startade vår dag med att möta upp Jennifer och Chrille på Öjaby herrgård. Där åt vi en god brunch och blev mätta och goa. Ibland måste man unna sig en riktigt god frukost och varför inte passa på att göra de med det bästa sällskapet. Efter brunchen åkte vi hem till farmor och farfar och hjälpte dem med deras dator. Därefter åkte vi och handlade allt till veckan i matväg. Skönt att ha det hemma. Nu ska jag ligga i soffan resten av dagen och plugga och ta det lugnt. 

God efterrätt

Äter en god chokladpannacotta med jordgubbar ikväll när det är lördag. Bjuder även familjen på den. Ha en trevlig lördagskväll. Hörs imorgon.

Lakers - SM guld

Inte är jag egentligen något hockeyfan men nu när de är i final så klart man vill följa dem. Även ifall jag jobbade till 20:00 ikväll hann jag se det mest väsentliga i hela matchen när jag kom hem. Det stod 1-2 när jag kom hem och lakers tog igen det till 2-2. Förlängning vilket resulterade i vinst och SM-GULD. Helt otroligt duktigt gjort av dem. Detta kommer Växjö stad leva på en lång tid framöver. Nu kan man skryta om att man är smålänning och växjöbo för nu har vi det bästa hockeylagey i landet.  

Paprikakyckling

Ikväll blir det paprikakyckling hemma hos oss. Receptet är hämtat från recepten.se. Blivit allt mer inpirerad av den sidan nu, hämtar näst intill alla recept därifrån. 
Trevlig kväll allihopa :) 

Universitetslunch

Idag har jag spenderat förmiddagen på besök i katolska kyrkan och eftermiddagen på föreläsning. Lunchen spenderade vi tjejer utomhus med en plocksallad. Det var helt underbart och nu tänker jag sitta ute och plugga tills solen går ner ikväll.  Så härligt väder som bara måste tas tillvara på för imorgon jobbar jag hela dagen! 

Att ta vara på vädret

Det gäller att ta vara på dessa underbart fina dagarna vi har denna veckan som ska bjuda oss på vårvärme och sol. Eftersom fokus ligger på att plugga inför tentan denna veckan tar jag vara på varje minut jag kan i solen. Så idag äter jag frukost ute på altanen i solen, frågan är om inte frukosten smakar aning bättre när man sitter ute och äter!? 

Bortbjuden

Igår kväll var jag tillsammans med Jennifer hembjudna till vännen Sofi. Hon hade lagat mycket god mat till oss. Det blev cesarsallad och till efterrätt äggtoddy med blåbär. Vi satt och pratade och hade jätte trevligt i flera timmar. Lyxigt att bli hembjuden till en vän på en vardag på middag och efterrätt, det kallar jag vardagslyx. 

Äta ute

Skönt att ta pauser i pluggandet här hemma genom att äta lunch på altanen och nu ta en kaffelatte i eftermiddagssolen. 
Har läst och läst idag och frågan är om man blir något klokare, klart man blir det fast just nu är det korvstoppning i hjärnan så avbryter för en paus i solen. Ikväll är jag hembjuden till Sofi på middag. Ska möta upp Jennifer innan vi ska dit, ska bli mysigt att träffa tjejerna ikväll. 

Fix här hemma

Ibland får jag mina ryck här hemma och vill vara så effektiv som möjligt. Så idag har jag putsat fönsterna, städar toaletten, städar förrådet med R, slängt och rensat bland våra saker. Nu har vi satt upp den nyinköpta spegeln till vårt sovrum. Det blev fint och vi är nöjda båda två. 

Överaskningsfest

Ikväll firar vi Per som fyller år, vi överaskade och var i deras lägenhet när dem kom hem. Vi har fikat och nu leker vi lekar. Härlig dag med bebismys hos Simon och Sara följt av god middag hos svärföräldrarna. 

Fredagkväll

Idag blev vi bortbjudna till bror med familj som jag nämnt innan bara bor ett stenkasst från oss. Vi blev bjudna på supergod mat och har nyss spelat lite spel. Nu blir det soffan och filmtime :) En mycket bra start på helgen. Imorgon ska vi åka ut och träffa Sara och Simons nya familjemedlem, som jag längtat. 

Pluggfika

Tar mig nu en paus med en fika. Socker behöver ju hjärnan för att orka tänka och leverera så jag slängde nyss ihop lite chokladbollar och njuter med de tillsammans med några vindruvor. Kom och tänka på att jag har en jädrans tur med vädret, det får gärna regna hur mycket det vill när jag ändå måste vara inne och plugga. Hade solen skinit och det hade varit vårvärme hade jag mer lockats av att gå ut och fixa iordning på altanen och inviga solstolarna på framsidan med en fika. 

Godmorgon

Godmorgon. 
Nu ska jag äta frukost sen väntar några böcker att bli genomlästa och en uppgift ska skrivas på. Där emellan ska jag nog baka något inför att några kommer hit på möte i föreningen ikväll, jag sitter med i festkommiten. 
Hörs senare. 

Kvällsmat

Ikväll har vi varit och kört ett tufft total body pass. Det var så jobbigt så jag knappt kom upp från golvet efter stretchen. 
När vi kom hem gjorde jag kvällsmat till oss, idag blev det köttfärssås och spagetti med god sallad i form av granatäppelvinäger.
Vill du laga min köttfärssås ska du ha i ingredienserna : 
Blandfärs 
Gul lök
Tomatpure 
Oil och vinäger krydda (se bild) 
Tomatkross
Salt, peppar, vitpeppar, oregano, soya, socker
Vitlöksklyftor 4 st
Matlagningsgrädde 

Självkkart har du i så mycket som du själv vill av de olika ingredienserna, smaka av och smaka av hela tiden så blir det som bäst.
Lycka till!  


Skoldags

Snart dags att bege sig till skolan och lära sig om Sveriges politiska system. Ska bli intressant, dock har jag så ont i huvudet idag så jag knappt vet vad som är upp och ner. Med lite värktabletter ska vi nog fixa denna dag också.

Uteplatsen på framsidan

Nu är möblerna till framsidans uteplats inköpta och jag är väldigt nöjd med resultatet. Det ska bara köpas lite blommor som piffar upp det hela lite.  Baden baden stolar är köpta på Maxi och bordet är köpt på IKEA. 

Jobbdag

Har jobbat hela dagen lång och efter jobbet kom Veronica och Per till oss för att spela lite Ticket to Ride och fika såklart. Hur har ni haft det denna blåsiga dag? 

Lördag

Jobbhelgen är här och lördagen har därför bestått av jobb hela dagen.  Har inte haft de minsta ångest över det fina vädret för det har jag njutit av i veckan. Ikväll efter jobbet har vi grillat med grannarna, det är något magiskt med första grillningen. Det var väldigt gott och trevligt i alla fall. Nu är vi hemma, ska slappna av lite nu innan det är dags att sova, sen är det dags för jobbdag imorgon igen. 

Åh vilket väder

Njuter av vädret med ett glas vin på uteplatsen.
Hoppas ni också är ute och njuter av det underbara vädret. 
 


När solen kikar fram

När solen kikar fram och man vill vara ute börjar jag genast titta efter utemöbler. Till vår framsida skulle vi behöva någpt nytt då möblemanget som står där flyttades bak till den utbyggda altanen vi gjorde förra sommaren.  Vet dock inte vad vi ska köpa.  Vad tycker ni? Har lite olika förslag. 

Teater

Ikväll har  jag varit på Växjö Teater med Julle och Inga-lill. Det är inte ofta jag går på teater men ikväll stod min mamma på scen så självklart var jag tvungen att gå dit. Spelman på taket heter teatern och det var slutsålt även ikväll. Väldigt bra teater och väl värd att se. Är så stolt över dig mamma. Tack för en trevlig kväll. God natt ! 

Dörrmatta

Idag har jag spenderat dagen mellan 10-15 på universitetet. När skoldagen var slut möttes vi av en klarblå himmel och skön vårvärme. Åkte hem och fixade iordning lite på framsidan. Åkte sedan och köpte ny dörrmatta till vår hall som verkligen behövdes. Kan det var bland det tråkigaste att köpa dörrmatta. Man vill ju inte köpa vilken som heller eftersom de skiljer en hel del i kvalité. Här får ni se resultatet. 

Träning och kvällsmat

Godkväll. 
Har ikväll varit och kört ett body pump pass på idrottskliniken och idag var det riktigt tungt. När passet var slut åkte jag hem och gjorde iordning kvällens kvällsmat följt av en välförtjänt dusch. Ikväll blev det omelett i ugn med champinjonstuvning med stekt prinskorv. Receptet på omeletten är taget från recepten.se. 
den var lika underbart god som den ser ut! 

Pluggdag

Dags att lägga i en högre växel nu med pluggandet efter påskledigheten. Även denna kurs som startade förra veckan råder det ingen vila utan det är bara kämpa på. Det är sista kursen innan vi avslutar det tredje året också, skönt att snart vara inne på slutspurten. 
Igår var det besöksrekord här på bloggen, jag blir bara mer intresserad av vilka ni alla är. Vill ni så får ni gärna kommentera det ;) sen frukost i samband med plugget

Röd dag

Ett sent hej från mig denna dag. Har jobbat denna röda helgdag och kan tänka mig att Växjös befolkning njöt av solen istället för att vara på Grand Samarkand. 
Tänkte dela med mig av vårt matschema denna veckan. Har slutat med att sätta upp vilken dag vi ska äta vad för det följs ändå aldrig. Kan bestämmer några rätter jag handlar hem mat till och sen lagar man den rätten man är sugen på just den dagen. Det som är bra med veckohandling är att man köper hem de som ska förbrukas för veckan och inget småhsbdlande hela tiden.  Det finns annat viktigare att göra den tiden man springer i affären allt för ofta. 
Denna veckan ska vi i alla fall äta: 
Ugnsomelett med svampstuvning, prinskorv, ägghalvor och stekt potatis

Fläskfile i sås med ugsstekta grönsaker

Räkpaj ( det är den som visas på bilden) 


Effektiv dag

Idag har vi varit väldigt effektiva jag och R. Först på morgonen åkte vi bort till mamma och pappa för att byta vinterdäck på min bil.  Efter de åkte vi och pappa ut till farmor för att hjälpa till med trädgårdsbestyr. Dags att börja öva inför när man kommer ha en trädgård framöver i livet. Efter de åkte vi ut till Marcus och Anne för att hälsa på deras nya familjemedlem Noah. När det var dags att åka hem tog vi med oss varsin pizza för att sen spela spel med Veronica och Pär fram tills nu. Älskar sådana dagar ibland där man bara hinner med hur mycket som helst, helt underbart. Hoppas eran påsk varit bra :) 
Supergod pizza med amerikansk inspo 
kan va favoritspelet just nu

Lite shopping

Idag har vi varit nere på stan och shoppat lite. Tänkte efter när vi gick där nere och strosade att jisses vad sällan vi är på stan. Det blir nästan alltid shopping i samband med att jag jobbar på Grand Samarkand.  Idag i alla fall hittade jag inte så mycket saker med lite nödvändigt fick hänga med hem. En ny olja med smak av granatäpple, kronljus och hårinpackning från Isabella Löwengrip. Är det någon av er som provat den inpackning? Hiss eller diss? 

Lite förändring

Det har blivit en liten förändring hemma hos oss i vårt kök. Kökslisten från Global som jag köpte häromdagen är uppsatt och inget gammalt tråkigt knivställ står framme och dammar. Är väldigt nöjd med resultatet, att något sådant litet och enkel detalj kan göra att det helt plötsligt känns som hela köket har fått sig en touch. Fina tulpaner pryder även vårt bord denna soliga och underbara dag. Nu ska vi bege oss för att hälsa på hos farmor och farfar en stund. Ha en trevlig dag. 

Glad Påsk

Långfredagen är här. Jag och R ska snart starta igång dagen med ett spinningpass på Idrottskliniken. Veronica och Per kom nyss förbi och lämnade detta underbara påskägg . De lilla kan betyda så mycket. Vilka fina vänner vi har. 
Vi håller på att fixa iordning lite här hemma och jag visar er senare idag.

Babyshower

Äntligen kan jag uppdatera idag. Har inte kunnat avslöja hur jag spenderat dagen och vad jag har haft för mig för att jag vet att en tjej vid namn Jennifer kollar min blogg dagligen.  Idag har vi nämligen ordnat med en babyshower för henne som ska ha barn om cirka en månad. Babyshowern blev väldigt lyckad och alla var nöjda och glada, om inte minst Jennifer. Hon blev väldigt överraskad och hade inte anat något alls. Väldigt bra gjort av alla i hennes närhet att kunna hålla denna hemlighet, allt för att det ska bli en så bra överaskning för vår fina Jennifer. Nu tycker vi snart hon kan titta ut så vi får träffa de lilla fina livet, så kul när ens vänner skaffar barn. Det är en stor grej i livet och varje gång någon får barn i ens närhet påminns man om att vi nu är vuxna, en bra känsla tycker jag. Själv får man öva på kompisarnas bebisar tills det är dags för en själv.  För att avsluta detta sena inlägg kan jag sammanfatta det till en bra dag, kul att överraska och skämma bort någon med så fina grejer. 

Middag hemma hos oss

Idag till middag blir det gulaschsoppa. Det är verkligen en soppa både jag och R ger en start tumme upp för. Med extra vitlök blir det extra gott. Soppa med vitlöksbröd och om en liten stund är det finalen i Sveriges mästerkock. Vad äter ni för gott ikväll? 

Inspiration

dessa två bilder talar så mycket för hur jag vill ha det i mitt kommande hem som troligtvis blir ett hus om några år.
Stilrent, ljusinsläpp , färgklickar, raka linjer, förvaring, umgängesyta , modernt. 
Drömmer inte ni er iväg ibland och letar inspiration  hur ni vill ha det i ert kommande hem? 

RSS 2.0