Fika

Mamma och pappa är här och fikar, han knappt sätta fram fikan förens de tog slut.. Haha. Nr så farligt var det inte. Nu var min jobbhelg över i alla fall, skönt!!


Ny ansikte serie

Jag köpte även igår en ny ansiktserie på nya Body Shop på GS. Har nu i två månader provat en serie därifrån som inte alls passade mig. Tycker jag fick mer finnar och kände mig fetare i hyn. Dags att ge denna serie som heter Seaweed en chans. Den här serien är anpassad för blandat/oljig hud, ansiktskrämen ska vara bland den bästa produkt i deras sortiment. Den ska matta ner huden och få huden att vara matt en hel dag. Ska bli intressant och se om den fungerar enligt mina förväntningar. Lägg märke till att detta är ett provkit, kostar 245:-.


Shopping

Igår när jag jobbade på Grand Samarkand hade väldigt många butiker bra erbjudanden på grund av lönehelg säkert.. Jag som länge har kollat på satin påslakan på Hemtex passade på. Igår hade dem erbjudande att köpa två påslakan set för 499:-, ord pris 399:-/st. Det unnade jag mig. Det är sådan kvalitet dem har sängkläderna på hotel.


Lördagsmys

Hej på er. Igår fick jag min kära iPhone så nu kan jag ju börja mobilblogga, bra va? Ligger just nu i soffan med iphonen och är helt fast. De är mycket som ska fixas med mobilen, inställningar och allt innan man är nöjd. Vi ligger just nu i soffan och ska titta på film, ingen orkar dock resa på sig efter den fantastiskt goda maten vi lagade ikväll. Vilken film det blir får ni reda på senare. Ha en mysig kväll för de ska vi ha:) krama E


Fredag=helg

Hejsvej.
Igår hade vi ingen skola så jag passade på att ta en sån "allt i allo göra dag", alltså en nyttig dag. Dagen började med att stiga upp tidigt, byta sängkläder och damma överallt. Vid klockan elva hade jag bestämt dejt med Emma B (nu får du bli kallad Emma B, eftersom jag umgås med en Emma L också) för en powerwalk. Promenaden lutade på 5,9 kilometer. Var nära på att ta några extra steg bara för att den skulle stå på prick 6 kilometer men jag orkade inte ett steg till.
Till lunch lagade jag något jag aldrig lagat förrut, nämligen gulaschsoppa. Vill ni ha receptet på denna underbart goda och lätta soppa att slänga ihop så gå in på www.recepten.se och sök på soppa så kommer den upp där.
På eftermiddagen pluggade jag lite grann innan jag åkte till Julle, hon bor väldigt nära just nu i sin nya lya här nere på väster så vi kommer nog ses en hel del nu. Lite promenader kommer det ju allt bli, eller hur jullsan?

Det var min dag i det stora hela, men hann med mycket annat som måste hinnas med men mer vill ni nog inte läsa om.
 
 

Frukost

Idag blir min frukost vaniljfil med skivad banan och egenplockade blåbär, njuter.
 

träning

Superskönt träningspass på friskis & svettis mellan 17-18. Ny duchad och fräsch och magen suger riktigt efter mat nu. Dags att snart värma min portion som jag lagade innan kanke, mums! Träffade Malin på friskis, hon skulle börja hänga där endel nu så jag ska göra desamma i mån av tid. Skola och plugg i första hand har jag bestämt. Måste börja röra på mig några gånger i veckan nu när skolan har kommit igång rejält och man börjar komma i fas med plugget. Man blir så mycket piggare och gladare, fasen vad nöjd jag är över mig själv nu att jag inte valde att ligga i soffan och dega denna timmen jag ängnade åt träning.
 

Humanskost?

idag när jag kom hem från skolan ställde jag mig och gjorde hemmagjorda köttbullar. Finns det något godare än när det är hemlagat? Till detta blir det såklart pressad kokt potatis med löksås. Detta är husmanskost för mig, supergott och jätte enkelt. Det står en tallrik i micron och väntar på mig när jag kommer hem för nu, vet ni ska jag på gympa på friskis och svettis. Yeeah!
 

filmtips

Måste ge er ett filmtips. I söndags kväll tittade vi på denna filmen. Jag har alltid trott att det har varit världens b-film men vi bestämde oss för att ge den en chans. Vi tittade på En gång i Phuket och den var riktigt rolig, både jag och robban skrattade ibland så vi höll på att kikna :)
 

Höstkänsla

Igår var Robban ute hos sina föräldrar utanför braås och plockade svamp. Jag följde inte med utan han åkte direkt efter jobbet. Han kom hem med jätte mycket svamp, trattkantarellerna gav vi bort till hyresvärden och till hans kompis, men dem gula behöll jag. Det är ju dem som är godast att smörsteka och bara äta som dem är. Här är dem rensade och klara för att frysas in :)
 

myspys

Idag har det varit underbart väder här i staden. Jag har varit ledig idag, satt på förmiddagen och pluggade lite och lämnade sedan in ett arbete vid lunchtid. Efter de åkte jag ut till min farmor och farfar och hälsade på, vi fikade och spelade kort. Var längesen jag var där nu så var där i många timmar idag. Ikväll har vi tänt ljus här hemma. Älskar när man redan klockan sju kan ta och tända ljus nu, så mysigt. Ikväll ska vi avverka tre program, självklart halv åtta hos mig, X-factor och ensam mamma söker. Ha en mysig måndagkväll.
 

Stessad

Hej.
Idag gick jag bara i skolan mellan 8-10. Vad skönt tänker ni men när man har en stor uppgift som ska vara inne på måndag blir man lite stressad. Vi har nämligen på lektionen idag gått igenom så att alla vet vad uppgiften går ut på. Vi har självstudier inför denna uppfigt imorgon fredag och även måndag så det innebär alltså att dem två dagarna ingen skola. När det inte är någon skola på vardagarna innebär det att du ändå ska jobba med något slags skolarbete, så imorgon ska jag sitta med mitt arbete och försöka komma så långt som möjligt.
På morgonen idag, när jag kom hem från skolan, hade jag lite panik över vart jag egentligen skulle börja med uppgiften. Ringde så klart Emma så hon fick lugna ner mig och när vi snackat en stund så var jag med på banan igen. Ibland behöver man verkligen prata ut när man är som mest inne i paniken, det var i alla fall skönt.
 
Här är min studiekaos på köksbordet, får se vad mannen i huset tycker om de när han kommer hem och få veta att allt ska ligga precis så tills imorgon :) Haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Impuls

När jag var uppe på samarkand härromdagen fastnade jag inne hos Melissa. I butiken hon jobbar på (pieses) finns ju jätte mycket snyggt, kanske inte riktigt för en studentplånbok som min. Jag köpte däremot en mössa av henne som var riktigt fin och mysig.
Inne på H&M hittade jag också en tröja. Har länge saknat en lite tjockare tröja, går ju och tar robbans tjocktröjor hela tiden. Hittade där en stickad jätte fin blå tröja.
 


 

Iphone

 

 
Jag längtar tills imorgon då jag ska beställa denna telefon. Jag hänger inte riktigt med och köper saker direkt när dem kommer ut. Jag har som sagt haft en bra mobil som har fungerat utmärkt men nu börjar den strula och då orkar jag inte längre. Oavsett om jag är student eller inte ska jag ha denna. Jag gör det lite för er skull också, jag ska bli bättre på att blogga genom mobilen vilket jag absolut inte har gjort eftersom min mobil har ganska segt internet.
Vad gör ni annars idag? Jag ska strax åka ner till Julle som behöver hjälp med sin lägenhet. Vi ska åka och kolla på gardiner och lampor idag, sånt kul som tjejer kan gå i flera timmar och bara titta och titta.

jobb

Vaniljyoggi med blåbär och mackor blir den snabba frukosten idag. Jag ska snart åka till Alvesta för att jobba ett par timmar. Ska ni besöka apoteket i denna lilla by idag så är det jag som står i kassan, haha. Resten av dagen är inget planerat, får väl se när jag kommer hem vid halv två vad som händer :) Ha en underbar lördag alla ni.

Frozzy

Förra veckan var jag uppe på Grand Samarkand och gick såklart in på Cervera. Den butiken är ett måste för mig när jag är på Grand, går där och drömmer för mig själv vad jag vill ha. I alla fall, jag beställde då ett Frozzypack som har blivit så populärt och så mycket prat om. Jag ska i alla fall testa detta nu när jag går i skolan, perfekt att ha maten i väskan hela dagen med ett fryslock som gör att maten håller sig i sju timmar. Det går nämligen rykten på universitetet att om man lägger sin matlåda i kylskåpen som finns så blir endels matlådor stulna. Titta vilken häftig färg jag beställde. Denna matlåda kostar endast 149:-, extra lock (de gula) som man behöver eftersom man inte får micra de blå locket kostar 39:-
 



Bullbak

Är det inte typiskt att jag glömmer ta bilder på de jag gör. I eftermiddag har jag i alla fall bakat bullar. Dem blev himla goda så nu väntar på att Robban ska komma hem så vi kan provsmaka dem till fikan. Ikväll ska vi hem till Emma och Marcus och äta räkor, de ska bli riktigt trevligt :) Hoppas ni får en trevlig fredag kväll.

Regnig fredag

När man är ledig ska det vara så dåligt väder så man inte ens kan gå ut. Det hade varit bra att få lite frisk luft efter denna veckan då man suttit den mesta tiden framför sina böcker.
Jag sitter fortfarande i morgonrock, skönt på sin lediga dag att det inte finns några måsten eller någon tid att anpassa sig till.
Jag var och hämtade hostmedicin igår, har fått sån fruktansvärd hosta att nu har jag ont i lungorna var enda gång jag hostar, hemsk känsla. Denna medicin hjälper i alla fall och får mig att hålla tyst om nätterna i alla fall. Inatt har jag sovit i 11 timmar, normalt eller icke normalt vet jag inte riktigt, medicinen gör mig väl trött och en basilusk i kroppen gör det nog inte bättre.
 



Äntligen färdig!

Hej. Jag vet att jag varit frånvarande ett par dagar men nu är jag tillbaka igen. Jag har idag nämligen haft min första muntliga tenta. Jag har suttit hela veckan och försökt printa in fakta i mitt huvud men det är inte det enklaste när det handlar om histora som jag inte är jätte intresserad av. Självklart måste man veta hur skolan är uppbyggd men det hade räckt att läsa de en gång och sen inget mer. Tenta på detta område kan jag säga är väldigt skönt att det är över just nu, det gick i alla fall bra. Nu är vi "lediga" imorgon, eller inläsningsdag är det och vi får väl se hur länge jag sätter mig med den saken. Jo men lite ska jag faktiskt hinna med. Nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen och läsa min Allt Om Mat tidning :) Det får bli en stunds avkoppling innan de är dags att ta tag i städning.
 



Usch!

Jag har lite panik här hemma, det är min jobbhelg och jag har blivit dunder förkyld. Detta är nog bland den värsta förkylningen för bra länge. Huvudet sprängs om jag inte tar alvedon och ipren, näsan är helt igenkorkat och halsen känns som jag har några rakblad i. Så mår jag just nu. Sista timmarna på jobbet igår kändes som en evighet. Jag måste bara stå ut idag eftersom jag bara jobbar var tredje helg, efter jobbet ska jag bara hem och lägga mig i soffan och vila. Igår skulle jag egentligen på inflyttningsfest men på grund av hur jag mår så stannade jag faktiskt hemma. Lyssna på det här, jag slutade klockan sex, åkte hem och åt eftersom jag var så sjukt hungrig. Efter de kollade jag lite på tv och sen somnade jag klockan nio. Något i min kropp stämmer inte för tillfället men jag hoppas det blir bättre genast!!
 
Ha en fortsatt bra söndag, nu ska jag till apoteket och sälja nässpray och förkylningsprodukter.. :)

Dags för fredagsmys

Idag går jag bara två ynka timmar i skolan och då ska vi ha diskussionslektion vilket jag tycker är väldigt intressant. Man blir så inspirerad av andra och vad dem har för årsikter så att diskutera hörni är bara till de possitiva för er själva, de är där ni skaffar kunskap.
Efter skolan idag ska jag möta upp Madde för att följa med henne och Liam på babysim, sjukt mysigt. Tror han kommer avguda de.
Efter babysimmet tar jag min lilla blå bil och åker ut till Braås, vi ska till Robbans föräldrar i eftermiddag och plocka svamp, ska bli så mysigt. Att avsluta denna hektiska men väldigt roliga skolvecka genom att gå i skogen och bara slappna av. Jag håller just nu på med att baka en kaka jag ska ta med mig ut till dem i eftermiddag som en överaskning. Jag bakar banankladdkaka och det är bland den godaste kakan jag vet, super enkel att slänga ihop. Till de blir det nog en grädde med dajmkulor i, hoppas att dem är lika sugan som jag på att smaka kakan. Jag lägger upp receptet här så prova gärna denna kaka. Lite mer matigare och saftigare i smaken än vanlig kladdkaka.

Banankladdkaka

Enkelt recept på en god kladdkaka med banansmak.
Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
8 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.

Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)

Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.

 

Torsdag

Innan hade jag ingenting i min LOB vas men när jag var på IKEA i helgen så köpte jag mig en murgröna till den kära vasen. Jag har aldrig kunnat sköta murgröna innan men nu har jag fasiken blivit en hejjare på de. Sist jag var på plantagen så förklarade verkligen hon för mig hur man skulle göra, så mer murgröna kommer får pryda vårt hem.
Just för tillfället sitter jag och spånar på nästa veckas matschema. Har mina funderingar om man skulle kunna ha ett matschema att följa så gott som det går. Nu när jag studerar så får vi försöka hålla nere på kostanderna så gott som det går och mat är ju verkligen något man kan hålla nere. Man kan för varje vecka köpa hem den mat man behöver och inget mer, detta resulterar också i att så lite mat som möjligt blir slängd.

Köpa eller inte köpa?



Jag är så sugen på att beställa hem några nya snygga badlakan tills vi flyttar, vill ha snygga färgstarka handdukar som ska vara av bra kvalite. Dessa är från H&M Home, är det någon som vet om dem är utav bra kvalite?

Trött

Hej på er.
Jag får be om ursäkt över väldigt dålig uppdatering. Kan inte lova något aktivt bloggande nu och en tid fram över eftersom jag började skolan i måndags och det är mängder med information att ta in. Må tro att jag är väldigt trött på kvällarna över alla intryck och information som snart spränger min hjärna i bitar känns de som. Vi har lektioner i stort sett varje dag sen plugg på de och sen är det inlämningsuppgifter hit och dit. Jag har och göra kan man säga och jag tror de kommer lugna ner sig snart när man inte är så hispig över allt. Just nu tar jag en vecka i taget och arbetar utifrån vad man ska prestera just då.
Hoppas ni förstår, jag ska försöka skriva lite ibland i alla fall :)
Vad tycker ni annars om bloggens nya utseende?
 

RSS 2.0