Gotland

Igår kom vi till Gotland med färjan klockan två. Vädergudarna hade ju inte riktigt lovat bra väder men när vi kom var det helt okej väder med växlande molnighet och sol. Man kan inte lita på YR.NO eller SMHI eller Klart.se, de har jag lärt mig nu!
Lite opeppad när man ser att vädret ska vara kass och så blir det istället så bra väder att man nästan dör, nu ska jag lita på tv4 prognos i framtiden, dem har i alla fall haft rätt hittils.
Idag har vi varit på Tofta strand, lite blåsigt men klarblå himmel och strålande sol gjorde att vi låg där och stekte några timmar.
Efter att vi hade fått nog av solen för idag så åkte vi in till Visby stad (alltså innanför murarna), så mysig stad. Jag kan från och med nu tänka mig att åka hit varje sommar, kanske man köper en stuga här när man blir lite äldre. Vi gick i lite butiker och tittade och letade även efter kvällens restaurang som jag tror blir Köpmannen, men det är inte helt hundra procentigt ännu.
Nu är vi hemma i lägenheten och fixar till oss, vi ska bli så snygga ikväll så alla ska kolla på oss, haha. Ne men vem vet om det kanske blir en sväng till Gutekällaren också. Det ska visst vara bra drag där.
(har tyvärr ingen sladd med mig till kameran, men kort tas det vill jag lova och ska visa ett helt bildregn när vi kommer hem :)

Härlig känsla

När jag var på stan härromdagen så unnade jag mig något jag har velat ha länge. Nämligen en lampa som jag har tittat på i säkert ett år. Nu slog jag till och den kommer pryda denna lägenheten så fint men även den nya.
Detta är en bild från google hur lampan ser ut för jag har ännu inte satt upp vår. Ni kommer få se nästa vecka när jag har satt upp den.



By Rydéns General

Gott

Idag till frukost blev det något efterlängtat, nämligen en smoothie. Tog upp hallon och blå bär från frysen och gjorde en lyckad smoothie och den blev så god. Prova att ta hälften blåbär och hälften hallon, 2 dl yoggi och 1 dl mjölk. Mixa ihop allt i en mixer och detta räcker till två glas.


Härlig dag

Idag åkte vi ut tidigt till min farmor och farfar för att hälsa på dem. Så mysigt när farmor gjort jätte god mat och fika till oss, hon skämmer bort oss så mycket. Man blir behandlad som ett litet barn när man åker dit men jag gillar det starkt.
Ikväll har jag och Emma varit ute i skogen och plockat blåbär, tycker bara det är så underbart att vara i skogen. Efter de åkte vi hem och svirade om till bikini, tog bilen ut till min kära broder och badade i deras pool. Var så skönt att svalka sig efter dena hektiska värme som har kommit till oss. Fast nu får man absolut inte klaga på värmen. Jag ska däremot njuta av värmen. Efter poolandet åkte vi hem till mig och här är vi nu och har nyss ätit mackor och gjort en blåbärspaj som vi mumsat i oss. Vi är sådanna mysbananer jag och Emma.




Tips!

Jag ska tipsa er om program som jag har fastnat för. Det går på tv3play och heter Livet blir bättre. Dem har gjort några program som gick i våras som handlar om endel utvalda kändisar. Programmet visar kändisarnas liv och att alla faktiskt inte haft ett smärtfritt liv fram till dess att dem faktiskt har blivit väldigt kända. Ibland kan utsidan visa en helt annan sak än vad faktiskt insidan har att tala om. Idag tittade jag på programmet om Jessica Andersson och det var väldigt intressant och en tår föll även här hemma. Det är ett känslomässigt program och jag tycker verkligen ni ska ge de en chans.


Inrednings-shopping

När vi gick på stan i både Borgholm och Kalmar blir jag så lyrisk så fort jag ser en inredningsbutik. Tycker det är så roligt att gå i inredningsbutiker och drömma sig bort en aning. I Kalmar gick jag in i en supertrendig inredningsbutik i en galleria där dem hade alla moderna inredningsmärken så där shoppade jag loss lite. Självklart blev det saker till hemmet och framförallt ser jag ju nu att det även ska passa i den nya lägenheten. Jag samlar ju på bruka och älskar deras stilrena stil, samlar mest på själva porslinet men denna shoppingen blev dessa saker.


För vit tvätt


För färgad tvätt


Till diskmaskinstabletterna när vi sen har diskmaskin

Hemma

Nu är vi hemma igen efter vår lilla tripp. Först åkte vi till öland i torsdags och möttes av ett regnigt Borgholm. Vi gick även trots vädret på stan och fikade och åt väldigt god mat. Lite häng på strand blev det också. På fredagen åkte vi till Torsås som ligger en bit utanför Kalmar där vi mötte upp Sara och Simon för att bo i en stuga som Saras familj äger där, mycket mysigt. Idag har vi varit i Vita Sand och solat, en mysig badplats vid havet men efter att det blev ganska kallt utav havsvindarna så tog vi och packade ihop och körde hem. Nu är vi hemma i Växjö igen, skönt att alltid vara hemma ibland och fixa lite. De kommande dagarna ska vi njuta av de underbara vädret dem har lovat. Dags att bättra på brännan och njuta av solen lite grann. Innan ni ens hinner blinka så har vi hösten här igen så jag ska njuta som bara den :)


Inspiration

Tittar för tillfället runt på lite heminredningssidor och får lite inspiration till vår nya lägenhet som är klar om tio månader. Det är en lång tid tills dess men gud så många inredningsideér jag ska ta mig igenom innan dess och mycket tips ska jag ta med mig på vägen för att vår lägenhet ska bli så fin som möjligt. Låter som jag pratar om ett stort hus, det hade ju självklart varit drömmen att flytta till men ett boende i taget, man kan inte ha allt när man är 22 år:)


klockren tavla, fina färger eller vad tycker ni?

Power power powerwalk

En 5,5 kilometers runda avklarad med härliga Hanna. Härligt att komma ut en sväng innan man nu ska ängna kvällen till packning och tvätthäng.


Powerwalk-outfit

Några dagar

Hej på er.
Idag har jag spenderat dagen med Julle och Sandra. Jag bakade brownies på morgonen och det fick bli en fika innan vi åkte ner till stan. Resten av kakorna hänger med i bilen på vår lilla tripp vi ska åka på imorgon. Då ska vi åka först till Öland, bara jag och Robban och sova på Strand hotell. På kvällen lyssnar vi på Hoffmaestro och sedan på fredag tar vi bilen och åker vidare till Sara och Simon som vi ska möta upp i hennes stuga som ligger lite utanför kalmar. Ska bli en kanonmysig helg. Vi åker imorgon och kommer hem på söndag :) Hoppas på de bästa vädret bara. Det enda jag än så länge har packat ner i väskan är...


Fixardag!

När vädret är som det är så finns ju annat att göra, jo att dona och fixa lite här hemma. Vaknade tidigt idag(igen) och då steg jag upp och rensade alla mina blåbär som jag plockade igår tillsammans med Erika. Det var en väldigt trevlig stund i skogen och jag bara säger herregud vad blåbär det finns. Om ni gillar blåbär eller tänker som jag att det kan vara bra att ha i frysen i vinter ge er då ut och plocka.
Jag har även fixat med annat här hemma, rensat lite och tvättat. Sedan tog jag, Robban och Jim och åkte ut på en shoppingrunda. För min del blev det inte mycket handlande men däremot bestämde jag mig för att gå in på Panduro för att köra med mig decoupage grejer hem. Blev så inspirerad när jag och madde var inne hos Erika igår och tittade på hennes pyssel hon satt med. Nu är jag helt fast, jag har redan gjort tre galgar. Fler kommer de att bli och alla ska vara olika så långt det går. Detta är superkul och när man är en hemmarfixare så är det roligt att förändra och göra varje grej häfitg. Ingen annan kommer ha exakt lika dana galgar som jag och dem kommer pryda vår fina hall i vår nya lägenhet till våren :)






Mums

Vi har blivit lite beroende utav grahamsbullarna jag bakade här hemma för ett tag sen. Så idag fick de bli nytt bullbak och grahamsbullar igen såklart. Dem är så bara så goda. Jag har nyss ätit en precis nybakad med smält smör på. Denna gången lägger jag ut receptet ifall ni vill äta lika goda frukostbullar till frukost någon dag :)

50 gram jäst
5 dl mjölk
50 gram margarin
3 msk socker
1,5 tsk salt
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl


GÖR SÅ HÄR

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  3. Knåda degen och baka ut 20 runda bullar. Låt jäsa på bakplåtspapperklädd plåt 30 minuter.
  4. SDätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.



Bärplock

Efter jobbet idag åkte jag hem och slängde i mig några mackor, efter de åkte jag och hämtade upp Bolmen för att åk ut på bärplock. Vi tog oss ut mot hovshaga och evedal där vi stannade på några olika ställen. Jag trodde jag hade mina ställen med fullt av blåbärsris men jag har nog glömt att dem har byggt så otroligt mycket hus där ute, haha. När jag var liten var det bara skog ute på lugnet och då var det världens blåbärsskog :)
Det blev lite mer än en liter ikväll i alla fall, vi var inte ute jätte länge men vi sa att vi får ta fler dagar längre fram då det kanske inte är så blött och regnigt.


YES!!

När Robban ändå skulle ut på golfbanan och gå några hål så snörade jag på mig gympaskorna och gick en runda. Det blev ingen kort runda utan stegmätaren var på i midjan och när jag kom hem visade den 8,2 kilometer, vilken energi jag hade idag. Det bästa är att jag höll jämt tempo hela vägen och det gick fort. Idag är jag nöjd med min insats. Nu sitter jag i soffan nyduschad och klar och väntar på att vi snart ska börja grilla. Det är vi värda efter denna dag.


Gick bland annat runt denna sjö, men det var bara 4 kilometer utav dem 8,2 kilometrarna :)

slappis

Glömde kameran hemma igår, väldigt tråkigt för nu jag har ju inga bilder att visa er från gårdagens fest. Förfesten var kanonrolig men däremot var Eke-festivalen lite mindre lyckad. Jag hade inte jätte roligt, berodde till stor del på mitt humör som bara blev sämre när vi kom dit. Det var klibbigt, regnigt, blött och jag blev bara sjukt irriterad på allt. Så vi skulle stannat på förfesten om jag hade fått bestämma. På festerna som håller till i Braås blir det mycket dansbandmusik så igår tog jag mig några buggturer på dansgolvet hemma hos Marcus med kära Sara, hon är ju bara så grym och bugg är ju bara så roligt. Jag ska allvar nu ta och försöka övertyga Robban om att vi ska gå på buggkurs till hösten.

Vet ni vad jag gör nu, tror inte så många vet de men jag tycker det är väldigt roligt att kolla på tennis på tv så nu sitter jag och kollar på finalen i Wimbledon mellan Federer och Murray, mycket spännande. Jämte mig ligger en bakfull sambo och halvsover..
Tillbaka till finaltittandet..

Här kommer vi...

Nu drar vi snart ut och roar oss i braås på lite förfest för att sedan åka vidare till Eke-festivalen. Taggad som attan för ikväll, ska bli kanonroligt. Nu ska jag fortsätta att dricka min fanta och rosé :) Hoppas ni alla har en kanontrevlig lördagskväll.




Fredagskväll

Go kväll.
Här hemma är vi dödströtta i både kropp och huvud efter en hård arbetsvecka. Har jobbar lite mer än 22 timmar på två dagar nu så denna fredagskväll är mer än efterlängtad.
Ikväll kör vi räkfrossa vilket var hur länge sen som helst jag åt, hur gott som helst med vitlöksbröd till.
Nu ska jag vi snart kolla på filmen Accepted, jag kommer med stor chans somna efter halva haha, så rolig är jag på en fredagskväll :)




Nu händer det grejer...

Härromdagen besökte jag lugnet innan jobbet. Stannade givetvis hos bror min och hans familj en sväng. Gick ut på deras baksida för att kolla hur det går för vårt område som nu är i full byggnation. Det händer mycket på bara några dagar. Dem har satt ut pinnar som ska visa där husen ska byggas samt börjat med några grunder. Grunderna ser inte alls stora ut, men när väggar och allt kommer på plats blir det säkert helt annorlunda. När man tittar på plattorna så kan man knappt tro att det ska få plats både kök, toa och några rum till. Känns hel konstigt.
Tiden bara springer ju i väg för övrigt, det dröjer inte länge innan vi snart ska börja flyttpacka, tiden bar rusar på.

Jag och herr Robert jobbar bara denna och nästa vecka också sen har vi fyra veckor semester, ska bli helt underbart!! Får hoppas att inte tiden rusar iväg för fort då bara, kommer säkert kännas som dem veckorna bara rinner iväg när man hittar på mycket roliga saker.


Plattorna på dem fristående husen håller dem på med nu. Mitt emot dem gula husen lite längre bort, där ska min och robbans lägenhet ligga :)

RSS 2.0