vilken dag...

Det var den lördagen de. Idag var det sånt kasst väder när jag åkte till jobbet så det gjorde inte ont att stå inne en hel dag, kändes ändå bra att jobba.
Imorgon jobbar jag igen, börjar tidigt så måste snart ta och sova. Sen är jag äntligen ledig på måndag igen, gud vad jag känner att jag har blivit bortskämd med att vara ledig, vill vara de jämt nu för tiden. Är väl också för att våren nästan har kommit och att det börja närma sig dem vackraste månaderna.
Ikväll efter jobbet stack jag hem fort som attan och bytte om, åkte ut till miss wigren och snacka massor med dynga. Vi åkte sedan ner till stan och åt på Bichops, måste erkänna att jag aldrig har varit där förut. Ett kanonställe enlig mig, älskar ju sådan pubmat också, mums!
Nu blir det sängen för min del, hörs imorgon gott folk, då kommer föresten Christofer och Madelene på besök efter min arbetsdag. Vi ska spela monopol :)

Jobbhelg

Hej på er.
Idag är jag trött som bara den, drömt massor med mardrömmar inatt och varit vaken ett antal gånger och haft svårt för att somna om. Det som är så lustigt och störande är att man inte kommer ihåg vad det är man har drömt när man vaknar.
Idag är det jobbdag, min jobbhelg står på schemat. Det sägs ju att det inte ska bli så bra väder idag, både regn och snö skulle besöka Växjö, men ser det ut som de? Jag tycker de mer ser ut som en superhärlig dag med klarblå himmel och sol. Hoppas ni alla lediga människor får en super härlig dag. Min jobbdag slutar inte förens klockan sex, får se om jag dyker ner i soffan och sover då eller vad som händer.


20120329

Efter biltvättandet tidigare i eftermiddags åkte jag ut en sväng till farmor och farfar. Man får inte glömma att hälsa på dem äldre ibland också. Annars har inte dagen varit mer händelserik, jag ska strax åka ner till friskis och njuta av en timmes hård träning. Wigren valde gympa intensiv idag, vi får väl se hur de kommer gå. Jag tror jag kommer vara helt slut efteråt. Ha en bra kväll alla :)

vårväder

God morgon.
Idag tog jag och sov ut riktigt, kan behövas ibland. Jahapp, vad ska man göra idag? Jag jag har ingenting planerat förutom träning med Wigren vid klockan 17:00 på friskis och svettis. Alltså blir det en lugn ledig dag.
Ska städa lite nu på förmiddagen hade jag tänkt sen göra mig iordning och åka iväg för att vårstäda min bil. Lite planerat hade jag i alla fall tydligen.
När det är så fint väder ute vill man bara ta på sig sommarkläderna och köpa massor med nytt snyggt.
Igår köpte jag mig ett jättegulligt linne på Rut m.fl, vad tycker ni om detta?


Utflykt

Hej på er i blåsvädret.
Dem visade att det skulle vara bra väder idag men jag tycker de verkar vara mer eller mindre storm ute. Det blåser och far saker överallt tycker jag.
Jag är nyss hemkommen från Öhrs lantcafé, jag och Lina tog oss en runda dit i eftermiddag. Dem hade ännu inte fått in så mycket inredningsprylar, förra året var jag där lite senare på sommaren och då var det fullsmockat med prylar, får åka dit fler gånger fast lite längre fram kanske. Nu ska jag nog plocka undan lite här hemma och bädda vår säng med nya sängkläder. Hörs kanske sen!

Pyntglad

Nu har jag pyntat vårt hem med massor av fräscha blommor och påskpynt. Inget pynt i form av kycklingar och dyligt ställs fram hemma hos mig iår, vi har ingen plats för sånt. Här är vad jag har gjort idag, nästan allt är inköpt på blomsterlandet.








Det är ingen vanlig dag...

För idag är det Evelinas lediga dag hurra hurra hurra. Haha. God morgon alla morgonpigga människor. Idag är jag ledig, känns helt underbart. Är ledig imorgon också och det känns ju bara så bra. Båda mina lediga dagar är fullsmockade med grejer jag ska hitta på. Strax ska jag ta mig bort till Emma, vi ska ut och gå en lång runda, upp till blomsterlandet blir det nog en sväng för att få lite inspiration till vad man kan göra ute för vårfint nu. Måste pryda vår balkong här hemma, den ser bara för tråkig ut nu.
Detta är sista året jag pryder vår balkong, nästa år pryder jag istället vår uteplats och gräsplätt med blommor. Letade upp en bild innan hur det ser ut där vi ska bo, nu är ju nämligen allt klart, alla papper är påskrivna och snart kommer träffar tillsammans med de nya grannarna och designkvällar, ska bli hur kul som helst.
Här kommer i alla fall en bild på hur området där vi ska bo ser ut:



Kanske inte världens största bild men lägenhetsnummer 209 är min och Robbans :) Markplan såklart!

Tisdag

Idag gick det bra på jobbet, inga magproblem så det var en kortvarit magsjuka. Själv vill jag inte kalla de magsjuka de jag hade, har aldrig varit magsjuk men jag önskar inte min värsta ovänn så som jag gjorde.
Ikväll efter jobbet åkte vi till City Gross och köpte med oss lite fika för att överraska Robbans farbror och hans fru. Alltid lika trevligt att hälsa på dem, det som är så bra är att dem bara bor två gator nedanför oss.
Vad tycker ni om mina härliga tulpaner jag köpte häromdagen, lite laxrosa i färgen.


Försäljning

Hej på er kära bloggläsare.
Jag har en hel kasse med bara kläder som bara ligger och ta plats. Fick iden att det kanske vore någon här som var intresserad av att köpa något. Känns bättre att någon annan har användning för de istället för att det ska slängas. Om ni är intresserade av att köpa de för en billig slant går det kontakta mig på [email protected].


Kort svart festjacka, i blankt material, dradkedja, storlek 36
150:-





Framsida resptektive baksida av klänningen. En Elise Ryan klänning, köpt på orginalbutiken Elise Ryan i Stockholm. Helsvart, korsat band i ryggen, storlek 36-38 i svensk storlek. Är bredare än vad den ser ut på bilden. Väldigt bekväm.
200:-



Var inte rädda för att höra av er om något av plaggen verkar intressanta.



Lustig dag

Hej på er.
Idag lite efter åtta åkte jag till jobbet, allt kändes hur bra som helst och jag hade nästan lite längtan efter att sysselsätta mig på jobbet igen efter tre dagars ledigt. Efter lunchtid blev jag knas i magen, började bli blek, illamående och frysa. Fick springa till toa ett antal gånger på grund av att jag bara klöktes och klöktes. Beslutade mig för att gå hem och när jag väl körde hem hann jag knappt stanna bilen förens jag var tvungen att springa upp till lägenheten för att gå på toa. Ringde till Previa som är vårt företag man ringer till när man blir sjuk på jobbet, dem kunde konstatera att det var magsjuka men nu känns de inte som de. Visst jag svettas och fryser fortfarande så nu står balkongdörren på vid gavel, känns som jag är i en ugn just nu!
Får se om jag ska gå till jobbet imorgon, magen pratar väldigt högt nu med men jaja.
Detta var all mat jag fick i mig ikväll och självklart en hel del avslagen Coca Cola blev det också.


Nu blir det...

slapp i soffan hela kvällen, nu har jag gjort kvällens bestyr. Jag fick ett litet ryck och bakade en kaka, så nu blir det fika med detta goda ckokladbröd.
Måste säga att gud vad skönt när det är ljust till näst intill klockan åtta på kvällarna nu. Ha en bra kväll.


Utsikten från vårt köksfönster, underbart med solnedgång, kan veckan avsluttas bättre?


Vår fika ikväll

Sköna söndag

Hej på er.
Idag vaknade vi ganska sent. Tiden sprang iväg när man skulle ställa fram klockan en timme också. Det känns idag tycker jag. Solen kommer vara uppe hur sent som helst ikväll känns de som.
Vid lunchtid åkte vi ut till Robbans föräldrar som bor utanför Braås, mitt på landet. Det var skönt att slå sig ner i en solstol där och känns lukten av skog och lugn. Mitt i solen satt vi en bra stund och sedan blev vi bara serverade med massor med gosaker. Middag och fika blev det. Jag plockade även med mig lite ris hem så nu pryder nytt ris lägenheten. Ingenting är pyntat i riset än men fjädrar och ägg ska hängas dit.
Snart ska jag gå och ta mig en lång dusch och sätta mig på balkongen med en bok. Hörs imorgon gott folk, trevlig söndagkväll.


Effektiva Evelina

Då har man varit igång i stort sett hela dagen, först nu har jag lagt mig i soffan för att vila lite.
Idag har vi städat hela lägenheten, toaletterna är rena, dammat bort dammrottorna och dammsugit upp dem, golven är torkade så det är näst intill halkrist här, mattorna är ristade och kylen är urtorkad och rensad. Gud vad duktiga vi har varit idag.
Efter städningen tog jag sällskap med robban ner till hans samling inför match medans jag gick vidare ut till lugnet för att hälsa på Krille och Madde, vi låg en bra stund i solvagnarna och bara njöt och sedan fikade vi. Jag har alltså gått ungefär sju kilometer idag, tog de långa håller från väster runt hela norremark och vidare bort mot härliga lugnet. Anledningen att jag gick dit var för att jag skulle ta med mig krilles cykel hem, den är nu på väster till utlåning så jag har den tills han vill sälja den eller tills inte jag vill ha den längre.
Nu ikväll kommer Sara och Simon hit, vi ska äta och sedan gå ner till Stars and strips för att ta oss några drinkar. Härlig lördag måste jag säga, imorgon blir det också en trevlig dag, hörs då!


En fräsch kyl är viktigt!

Nytt

Igår när vi stannade till på Sova butiken här i stan så utnyttjade jag även en rabttcheck och köpte mig några nya handdukar. Det blev fyra Lexington handdukar och meningen är att jag ska köpa på mig lite nytt och fräscht och slänga de jag inte riktigt gillar. Så denna fina färg ska pryda vårt badrum framöver, en tanke ligger bakom att det ska passa även till de kommande badrummet.


Nytt

Igår när vi stannade till på Sova butiken här i stan så utnyttjade jag även en rabttcheck och köpte mig några nya handdukar. Det blev fyra Lexington handdukar och meningen är att jag ska köpa på mig lite nytt och fräscht och slänga de jag inte riktigt gillar. Så denna fina färg ska pryda vårt badrum framöver, en tanke ligger bakom att det ska passa även till de kommande badrummet.


Myspys

Idag har jag och älsklingen haft en kanonhärlig dag. Vi började med att äta en brakfrulle med bacon och ägg och massor med andra gosaker. Vi åkte sedan ner till stan (blev för stressigt för att gå) för att gå till Kärnhem och skriva på papprerna. Det tog ingen lång stund så vi tog oss efteråt en sväng på stan och shoppade lite grann. Efter stan åkte vi upp till Sova butiken där vi fick en hel undervisning om vilken säng man ska ha, provlåg säkert tio olika och fick känns skillnaden. Vi är inte extremt i behov av ny säng men kanske vi vill ha en så kallad riktig säng ändå. Våran är från IKEA, visst Ikea sängar är bra men med de priset dem har på Ikea får man byta desto oftare. Vi har haft våran i snart 2,5 år och känner att vi vill ha en ny säng som är så mycket bättre, därför kostar dem också skjortan. Citygross blev nästa destination där vi handlade mat såklart, vad gör man annars på City Gross Evelina?
Vi åkte sedan hem för att laga mat, Robbans mor och far skulle komma på middag innan dem skulle vidare på Tommy Körberg. Alla tjejer där ute, är ni sålda på Tommy Körberg så håll till vid konserthuset ikväll.
Vi bjöd på hemmagjorda pommes och hemmagjorda hammburgare, massor med tillbehör i form av sallad och såser. Ikväll ska vi gå på bio, det blir hunger games som har fått väldigt bra betyg så jag ger den en chans.
Måste säga att vi har haft en väldigt skön och härlig dag, sådanna här dagar älskar jag. Inte allt för planerade och att man kan ta dagen som den kommer, ibland älskar jag att vara impulsiv.


Motion

Idag vaknade jag ganska tidigt, såg att solen lös igenom in i sovrummet så jag fick lite extra energi. Fick lusten att bara gå ut och gå en lång runda. På med alla träningskläder, gympadojor och tofs mitt på huvudet. Idag tog jag inte med mig hörlurarna utan lyssnade på fåglarnas kvitter istället. Det blev en runda med intervaller, alltså både powerwalk och löpning. Rundan blev drygt 4 kilometer. Idag när det är så underbart väder ska jag försöka få mannen min att vilja gå med mig ner till stan. I och för sig ska vi och kolla i massor med butiker sen där dem har kök och kakel och då kan man ju behöva bilen. Vi får se. Nu ska jag gå och ta mig en välförtjänt dusch, men innan blir det en hel del sit ups. Ska vara lite överjävlig mot magen idag, kommer väl få krampattacker senare som jag brukar få när jag utsätter den för sådant.
Hörs senare!


Såg skilla lite överallt under min vistelse ute idag, så fina dessa blommor är!!

Häliga torsdag

Ikväll slutade jag från jobbet klockan sex. Åkte direkt hem till mamma och pappa för att hälsa på. Äntligen är det ljust även när man går ut från jobbet, en härlig känsla. Jag är en sån person som lätt blir deppig om man går in på jobbet när det är halvmörkt och går ut från jobbet när det är mörkt. Man ser ju aldrig ljuset vilket tillslut blir väldigt deprimerande.
Idag har det däremot varit riktigt bra väder, gick ut på rasten en sväng och solade lite grann. Man får akta sig för solen nu bara, på med lite solkskyddsfaktor i alla fall. Jag som jobbar på apoteket har sett folk med lite väl bränd hud, även i dessa tider så köp en ansiktskräm med solkskyddsfaktor i.
Härromdagen köpte jag nya skor, saknar ett par enkla små som ska vara sköna och passa till de mesta. Köpte ett par på Stadium, dem får nog pryda Växjös gator imorgon när jag och mannen min ska ta oss en runda på stan efter Kärnhembesöket.

Vad tycks om dem nya?


Torsdag

God morgon!
Torsdag idag och jag bara längtar tills denna dagen är slut. Ikväll ska jag åka hem till mina kära föräldrar där man inte är allt för ofta nu för tiden. Ska visa dem allt om lägenheten, må tro att dem tycker det är precis lika roligt och spännande som jag. Imorgon kommer den stora dagen, kommer gå till historien i vårt liv. Då skriver vi på papprerna för våra kommande lägenhet, kan det inte bara vara mars snart igen för då ska vi flytta. Haha. Jag trivs som fisken i vattnet i denna lägenheten också, så vi vantrivs inte eller så utan fick bara napp på ett väldigt bra erbjudande, självklart slår man ju till.
Vad ska ni göra idag gott folk? Inget särskilt inspirerande väder direkt.
Hoppas ni alla får en bra dag, nu ska jag kila iväg till jobbet i den lilla blå :)

PUSS EH

snart snart...

God kväll kära du.
Blir både blogg och bild torka när man jobbar som man gör denna veckan. Känns som jag bara jobbar och sover. Imorgon är det torsdag, innebär en sista arbetsdag för sen är jag och min kära sambo lediga tillsammans i tre hela dagar.
På fredag skriver vi på papprerna för vår lägenhet som snart ska börja byggas. Ska följa bygget flitigt eftersom detta är de första boendet vi äger tillsammans och som vi betalar med pengar som är intjänade efter hårt arbete. Vi kommer även ägna fredagen av att åka runt till olika butiker och titta på kök och kakel. Ska försöka få Robban att vilja börja kolla på lite tapeter också. Vi ska inte sätta in fondtapeter förens i efterhand, om vi nu ska ha några, de är vi inte helt överens om än. Jag kan tycka de är snyggt med någon enstaka längd någonstans. De fångar upp ögat och man har en färgkod man kan följa. Kan bli snyggt men kan också bli tröttsamt efter hand. Robban har så många duktiga kompisar som vi ska smöra lite extra för så vi får lite snickarhjälp.

Vet ni, nu ska jag kolla på dem sista programmen av Elsas Värld, måste se nu vad som händer i slutet.
Skulle uppskatta om ni svarade på frågan jag ställt i mitt förra inlägg? Ojdå, lät jag tjurig nu, haha.

Äntligen över!!

Hej på er.
Dålig uppdatering idag och det beror på att jag har jobbat mellan 08:00-20:00, härlig dag va!? Nu är jag helt slut, knappt sovit inatt eftersom mannen i huset kommer hem mitt i natten från jobbet och pratar och håller mig vaken en ganska bra stund. Det tog längre tid än vad jag hade tänkt att somna om, jobbigt de där när man väl somnat en gång.
När jag kom hem gjorde jag lite mat, det blev potatismos med miniköttbullar, sallad och stekta morötter. Nu ligger jag i soffan och äter brända mandlar och kollar på Lyckan i LA! Haha, lite udda program måste jag säga. Lite roligt ändå.
Jag ska ta och rensa ut lite här hemma framöver i omgångar inför att vi ska flytta. Istället för att slänga saker så kanske jag kan sälja de billigt här. Finns det något intresse för detta? Det handlar om kläder och inredningssaker.


Helt förstörd

Jobbade några timmar nu i eftermiddag/ kväll. Arbetstiden var mellan 15:15-20:15, vid ungefär kvart i åtta blev det strömavbrott på hela samarkand och extralamporna gick igång, det var ändå helt bäcksvart. Vi började veva ner gallret som man måste göra för hand om strömmen har gått, det tog ungefär 35 minuter och nu är jag helt slut i armarna och händerna. De värker i dessa delar och vi skulle ha trippelt betalt för detta arbete. Hoppas det aldrig mer blir strömavbrott på samarkand när jag jobbar, det var inget bra slut på arbetsdagen!
Innan jobbet idag åkte jag ut till Mio möbler och kollade runt lite, gud säger jag bara... Dem har fått in så mycket snyggt, vi som kommer flytta om ett tag behöver kolla på endel saker. Typ ett mindre matsalsbord och självklart hittade jag ett idag som var svindyrt. Får nog ta och leva snålt nu i ett par månader istället. Hoppas det blir en bra lön denna månaden så jag i alla fall kan köpa lite nya snygga vårkläder, bara älskar färgerna man ska ha på sig i vår. Vad tycker ni om vårmodet än så länge?

Måndag

Hej på er. Ny vecka igen och nya möjligheter. Idag börjar jag ju som sagt inte förens lite senare så jag och mannen börjar ungefär samtidigt. Han jobbar kväll denna veckan så jag jobbar ju dock inte lika länge som han idag. Det känns på något sätt som att vi är lediga, man hinner ju med en hel del när man inte börjar förens vid klockan tre. Lite ångest får man ju kanske sen när man vet att när man åker till jobbet så slutar snart alla som har jobbat en normal arbetsdag, men men.
Idag har vi hunnit vara på möte med banken, besiktigat den andra bilen och ätit god frulle. Nu ska jag slappa lite och kolla på något avsnitt av Elsas Värld. Måste visa er hur fin min korg blev som jag köpte för ett tag sen, kommer ni ens ihåg den. Så här blev resultatet.


20120318 19:31

God kväll alla bloggläsare.
Måste bara säga att det är roligt att ni blir fler och fler. Skönt att följa statistiken då den bara går uppåt. Det är er förtjänst så duktigt jobbat, haha.
Vi kom hem för en stund sen, vi har tillbringat eftermiddagen hos farmor och farfar. Han blev glad för sina presenter. Vi la ihop med min bror och hans tjej så från oss fick kära farfar en ishink och ett presentkort från restaurangen uppe på samarkand. Han blev mycket glad så det var härligt att se.
Nu när vi kom hem ställde jag mig och gjorde creps gjort utav färska lasangeplattor. Återstå att se hur dem smakar imorgon då vi ska ha dem som lunchlådor. Kvällsmaten ikväll ska herr Robert stå för.


bild tagen från internet, så här ser dem ut.


Söndag

Hejhej.
Söndag idag och det brukar vara ångestdagen för många. Jag känner inte av det särskilt mycket idag eftersom jag är ledig till klockan 15:15 imorgon. Har ju lite tid imorgon också att utnyttja.
Igår var vi ute i Braås hos vänner, lagade mat satt och drack och hade det allmänt trevligt. Det är intressant vilka samtalsämnen man kan komma in på, allt mellan himmel och jord verkligen. Idag är jag trött, kom inte i säng förens kring halv två och vaknade lite innan åtta. Vad är det för fel? Vill inte min kropp ha mer sömn eller vad håller på att hända. Robban var så klart redan uppe då, han är ju som en tidsinställd bomb. Gick från sängen och la mig i soffan och vilade lite till. Jag åkte sedan till Hennings för att köpa nybakta frallor och det kan jag ju säga att vi kommer göra fler gånger. Gud vad gott med nybakta frallor, dem var till och med ljumna. Nu ska jag strax gå och ta mig en lång dusch, göra inpackning i håret och i ansiktet och göra mig fräsch. Vid klockan ett ska vi möta upp Krille och Madde på samarkand för att köpa present till farfar. Vi ska ut till farmor och farfar i eftermiddag och fira att farfar har fyllt år. Ska bli trevligt och jag ska frossa som bara den i fika, haha, nej!

Bildregn

Just nu har jag hur mycket bilder som helst att lägga upp på bloggen känns de som, i nästan varje inlägg är det någon bild så ni allt lite bortskämda. På eventet jag och Sofi var på för ett tag sen var det fotografering på alla som var där så vi fick posa så gott de gick haha. Väldigt bra bild på oss tycker jag, sån här kamera skulle man alltid bli fotograferad med.


fräscht!

Var nere på stan innan och uträttade lite ärenden. Gick så klart bort till torget också och köpte mig en bukett med tulpaner. Stod i valet och kvalet vilken färg jag skulle välja men det blev fräscha vita, tycker de är stilrent och snyggt.




Avslöjande

Ni som läser ofta har jag hållt på träckbänken nu ett tag. Jag och min sambo Robban har haft lite planer men jag har inte riktigt vågat gå ut med vad det är än. Nu är allt näst in till klart, papprerna ska bara skrivas på. Om exakt ett år flyttar vi från härliga väster ut till Lugnet på Hovshaga. Vi har köpt en bostadsrätt där ute som inte ens är färdigbyggd än. Så om exakt ett år, i mars 2013 är det inflyttning och jag vill bara att det ska bli 2013 nu...
Det är mycket nu med detta projekt, mycket val som ska tas, bankärenden och sälja saker. Vi får välja hur lägenheten ska se ut så massor med broschyrer pryder vår matsalsbord för tillfället med kök, badrum, kakel, tapeter så det är mycket att fundera på. Det kommer vara designkvällar i vår där vi får titta på allt kakel m.m i verkligheten. Det ska bli skönt att flytta till något som VI ÄGER, som är bara vårt och som vi får göra vad vi vill med. Vi kommer bo på markplan med ute plats så den ska utnyttjas till max med grillkvällar och sköna sommarkvällar på ens egna uteplats. Hoppas året går fort för jag vill flytta in redan nu, tänk bara tanken att bo någonstans där du har det exakt som du vill ha de och dessutom att du har valt ALLT! Jag är helt full av energi och detta ska bli så roligt.

Nu ska jag bege mig för att kolla på utemöbler, man får ju vara ute i god tid eller vad säger ni?
Jag ska bara få lite inspiration hur jag vill ha det, vill man ha ett bord med stolar eller vill man ha lite mer avslappnat med soffor och liggvagnar. Gud vad roligt, sånt här älskar jag!




Insiprationsbild från internet


Schabrakfrulle

God morgon fina du!

Idag var vi hungriga när vi vaknade så det fick bli en riktig schabrakfrulle. På vardagarna orkar man inte riktigt ställa sig och steka bacon och koka ägg så man får festa till de lite på helgerna med dagens första mål. Nu ska jag gå och ta mig en lång dusch.


Välkommen helg!

Fredags arbetsdag är över för några timmar sen och nu är jag ledig tills måndag klockan tre. Innan dess ska mycket hinnas med så det är en ganska fullspäckad helg. Ska bli så skönt med några dagars ledighet!
Ikväll har Josse och Julle varit här, alltid lika trevligt att skvallra om allt mellan himmel och jord. Skönt häng så att säga. Vi skulle haft filmkväll med filmer som jag hade laddat ner, de är svårt det där med filmer för de va ingen film vi hade lust med som ingen hade sett. Vi skippade filmtittandet och satt och babblade istället.
Imorgon tar jag mig en lång sovorgon så vi hörs imorgon och hoppas på toppenväder. PuSS EH

120316

God morgon.
Idag vaknar jag upp tidigt, till och med innan klockan ringde. Detta måste betyda att jag är helt utvilad. Känns skönt att vara uppe några timmar innan man börjar jobba, hinner man med lite hemma också. Så nu har jag lagt mig under en filt i soffan (man går från sängen till soffan) och ska kolla på ett program av Elsas Värld. Jag har fortfarande rekommendera detta program som bara sänds på tv3play.se.
Ikväll efter jobbet ska Josse och Julle komma hit och vi ska ha film kväll. Ska leta upp någon bra film vi ska se också.

Ha en bra dag, du får aldrig tillbaka denna dagen igen, kom ihåg de!

slapp

nu slappnar jag av resten av kvällen i soffan med kina-puffar och tidningen allt om mat, just nu känner jag bara så här - kunde det inte bara vara helg nu?


Jeansjacka

Lovade er i förmiddags att visa min nya investering, nämligen jeansjackan. Vad tycker ni?
Nu sitter jag och äter spagetti med köttfärssås som jag slängde ihop när jag kom hem. Älskar hemmalagad mat har jag kommit på nu. Härromdagen köpte jag en påse från ABBA där det var en sås som var färdiggjord och man behövde bara tillsätta lax bitar. Detta tyckte jag lät väldigt gott så igår gjorde jag detta med ris till och hade med mig det till jobbet idag. Det var det värsta jag ätit på länge, de smakade tillgjort och inte alls så som jag hade tänkt mig. Tog två tuggor sen slänge jag resten, fick gå i nödlösning till MC! Fy fasiken för färdiggjord mat!!!


Nytt till våren

God morgon.
Redan torsdag och det återstår två arbetsdagar tills det är helg. Igår besiktigade jag bilen och den lilla blå pärlan gick igenom. Kändes skönt eftersom jag inte är en expert på bilar. För mig ska det bara vara att tuta och köra, men så är det dock inte alltid. Snart ska sommardäcken på, blir skönt eftersom det låter så mycket om bilarna nu när man kör.
Igår shoppade jag mig en ny jacka, det blev en jeansjacka. Jag har alltid fått för mig att jag inte passar i jeansjacka men nu slog jag till på en. Denna jacka kommer från H&M, väldigt skön och kommer användas flitigt i vår och sommar. Undra när man egentligen kan hänga undan vinterjackan för gott, har ni gjort detta?
Visar jackan ikväll när jag kommer hem från jobbet :)


Stress

Idag är det jobbedag igen, måste klämma in att besiktiga bilen på lunchen. Hoppas det inte är så svårt att utföra detta moment, har som sagt aldrig gjort de själv innan. Det ska nog gå bra, annars får man väl leka lite dum och fråga efter hjälp. Haha.
Idag åker mannen min till Eskilstuna akut med ett jobbärende. Han sover också över så jag tar och gör Madde och Krille sällskap ikväll så slipper jag vara själv. Ni kanske har märkt att jag inte gillar att vara själv, det är en slags fobi jag har ibland, men bara ibland. Ibland är det självklart skönt att vara själv men inte när mökret faller på och det är dags för att sova. Man är ju så van vid att ha någon jämte sig om nätterna. Robban tar även med sig datorn så det kanske blir ett inlägg ikväll om madde vill låna ut datorn.


hmm

Har lite bloggtorka just för tillfället. Det är så mycket som händer nu som jag inte tänker ge mig till känns med än. Vi har i alla fall varit ute på Thai House och ätit ikväll med Robbans kompis Marcus. Jag har aldrig ätit där innan och blev förvånad att det var så bra. Där tänker vi i alla fall äta fler gånger. Någon restaurang man inte lägger märke till så mycket men borde prövas på.
PUSS EH

Tur i luren

Med lite ångest igår för att jag missade min besiktning så ställde jag klockan tidigt. ringde direkt till Bilprovningen och pratade med en väldigt lam kille. Han hjälpte mig och verkade tycka lite synd om mig i alla fall. Han fixade en akut tid redan imorgon. Tacksam för god service. Jag satt nämligen igår och letade ihjäl mig efter besiktningstid men då fanns det ingen förens i början på nästa månad. Så har ni missat er tid så ring till dem så har dem tider som inte ens finns ute i internetbokningen.
Nu ska jag unna mig ett avsnitt av Elsas värld när jag är uppe samtidigt som soluppgången idag :)

Ångest!!

I eftermiddags kom jag på att det var något jag skulle ha gjort idag som var inplanerat. Med hjärnsläpp så kom jag aldrig på vad men när jag kom hem slog det mig att jag hade besiktning idag. Väldigt klantigt att missa detta på ens lediga dag, tankarna går ju åt andra saker ibland. Kan väl förlåta mig själv men det är så onödigt, det kostar ju som sagt en slant att missa detta!
ikväll har jag gjort pannkakor till våra matlådor imorgon. Vi åt lite fetmat här hemma idag, så det blev detta:


klyftpotatis med rotfruktsmix, hamburgare och creme fraiche

underhållning

Fick ett tips av Sofi förra veckan om programmet Elsas värld som sänds på tv3play.se. Har tittat på två program redan och det är underhållande. Har ni inte tittat på de innan så ge de en chans. Typiskt tjejprogram. Nehe, nu ska jag göra mig en stor frukost :)


Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Jag ska städa hela dagen lilla mamma... Haha. Vad händer idag, jag är ledig, det är väldigt härligt väder och jag har alla förutsättningar för att hitta på något riktigt bra idag. Ska nog inte städa hela dagen i alla fall, haha. Idag känner jag jag att jag har energi, även ifall jag inte har sovit så mycket. Ställde klockan tidigt för att gå upp och ringa några viktiga samtal.
Hörs senare!

Yes!

Då var min arbetshelg över och imorgon är jag ledig. Efterlängtat kan jag säga när man står på jobbet på helgen då de känns som alla andra är lediga. Ikväll efter jobbet kom mamma, pappa och fidde hit på fika. Vi åt marängsviss som var väldigt gott. Det var så länge sen jag åt marängsviss så det smakade bättre än någonsin.
Vi har även diskuterat mycket angående en sak jag och Robban har på gång. När detta är klart till hundra procent får ni veta vad det handlar om :)




melodifestivalen

Hissar högt att Lorene vann melodifestivalen iår. Jag blev inte direkt chockad över att hon vann för hon var överlägsen enligt mig. Hoppas dem får en kanonefterfest på svampen inatt..


Lördag

Hej allihopa.
Dagen har bestått av jobb och vi stängde igen butiken vid klockan sex. Efter de åkte jag hem och tog mig en lång dusch, hur skönt som helst. Nu har jag tänt ljus i hela lägenheten och skapat myskänsla. Var även och handlade lite snabbt på rasten så fick bli lite gotte till ikväll. undrar vad Robban tycker om mina val av godis. ikväll ska vi mysa med hemlagad mat och melodifestivalen. Vad vi äter ikväll för smaskigt får ni se sen.
Vad tycker ni om mitt val av godis?




happ.

Nu är man hemma igen efter en kväll hemma hos mamma och pappa. Inte ofta vi är samlade hela familjen längre så man får ju passa på att njuta av tillfällerna.
På tal om något helt annat så har jag gjort något med datorn så att allt har blivit mindre, ser knappt vad det står och jag kan inte rätta till de själv, it-trög som man är. Får vänta tills Robban kommer hem.
Dagen har annars varit bra, imorgon är det jobb igen så man får inte tänka att det är fredag och att alla kommer vara lediga imorgon. Imorgon kväll blir det mys framför melodifestivalen. Final och allt. Vem tror ni vinner? Jag hoppas så klart på Lorene.
Puss EH

20120309

Hej. Då var det fredag, igen. Veckorna springer iväg och jahg hoppas innerligt att helgen också kommer springa iväg för jag ska jobba. Så jag längtar tills på måndag för då har jag ledig, haha. Undrar hur många det är som håller med mig idag, många av er får nog helg efter denna dag.
Ikväll direkt efter jobbet så åker jag ut till Hovshaga och hälsar på. Min bror kommer hem från Estocolmo så får passa på att träffa han en stund.
Ha en trevlig fredag så hörs vi!


Min frulle idag

tjejkväll

Sofi Rålin bjöd med mig på tjejkväll på Kronobergs bilaffär. Där var bloggerskan Hannah Graaf och blev intervjuad. Massor med tjejer i alla åldrar var där, dem bjöd på snittar och go dricka samt godis. Lite underhållning med en inhyrd DJ var och så körde dem intervjuer med Hannah. Dem hade jätte mycket fina priser man kunde vinna också. Jag hade inte denna turen ikväll men det var trevligt ändå. Självklart blev vi mest glada över godiebagen som vi fick med oss hem.


En hel del folk var det där








Detta uppskattade jag mest i godiebagen, jag som verkligen behövde en ny ögonbrynspenna

Dagens måltid

Idag jobbade jag bara en kortdag, åkte hem och lagade mat. Var lagom hungrig när jag kom hem och lagade pasta med bacon,parika och lök sås till detta. Blev super gott. Vill man göra denna såsen så kan man i princip slänga i vad som helst. Jag brukar ha lök, röd lök, bacon, paprika men man skulle också kunna ha rivna morötter. Nu är jag mätt och go.
Om en stund kommer Sofi och hämtar mig, vi ska på ett trevligt event, mer får ni veta när jag kommer hem ikväll. Hörs sen!



Gårdagens




Igår var jag och Emma på Second hand här i stan och då handlade jag denna fina korg. Den ska bli vit så småningom så färg har köpts till de. Jag tänkte plantera i den nu till våren, tror det kan bli finare än finast. Vad tyckte ni om korgen?

Snö?

Igår när jag pratade med mamma i telefonen så berättade hon att det skulle bli snö idag. Jag trodde inte på de och la inte så mycket energi på de. Men nu när man stiger upp så snöar det verkligen ute? Nu ett tag vädret verkligen gett hopp om vår, knoppar på träden och vårblommor börja titta upp. Detta gjorde att jag bara vill krypa ner i ett ide ett tag. Regnar det inte bort så ska jag bannemig spola bort det med högtryckstvätten, hahha.

Unna sig

Att unna sig något ibland måste man göra. Jag gör det ganska ofta. Tycker jag förtjänar det. Ikväll unnar jag mig marknadsgodis som jag köpte på mig lite i helgen. Älskar ju brända mandlar, det är för tillfället min favoritgodis. Snart ska jag gå och lägga mig i nybäddad säng med en bra bok.


Foodtime

I eftermiddag har jag umgåts med Emma, vi har varit överallt och ingenstans idag. Mysigt att åka till butiker och ställen där man inte är så ofta (man jobbar ju jämt). När jag kom hem hängde jag upp lite tvätt, bäddade rent och började med maten. Ikväll blev det fläskfilégryta med ugnstekt potatismos.

Receptet på denna rätt har vi här:

Fläskfilégryta

Ingredienser

4 port

1 st fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
1,5 dl vatten
1 msk vetemjöl
3 msk fransk senap
1 dl riven ost
1 hel paprika i strimlor

Gör så här

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vatten, lök, mjöl, paprika och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med ris eller potatis


Ugnstekt potatismos:

12 potatisar som du kokar, gör potatismos utav det. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och in i ugn 6-10 min. Dem är klara när dem börjar få lite färg på toppen.






Halvuppäten rätt, servera gärna en god sallad till

Redo

Fixat lite här hemma nu på morgonen och tiden bara springer iväg. Nu har jag gjort mig iordning så nu ska jag åka iväg och fixa lite saker. Ni får se om det blir några inköp senare. Kanske blir det en överraskning för någon? ;)




onsdag

Det är onsdag och jag är ledig. Har haft mycket att göra på jobbet dessa två dagarna så det gick fort tills man var ledig igen. Dålig uppdatering igår men jag var inte på humör för att sätta mig framför datorn. Vi kollade på Lakers-Luleå med mamma och pappa och bjöd på fika.
Igår på jobbet fick jag magkramp igen, precis innan jag skulle gå hem. Det kändes som om någon stack tio knivar under naveln på mig. Hemska smärtor, så nu börjar väl denna mage och krabba igen som har hållt sig lugn ett tag. Jag tror det beror på en hel del saker som jag kan påverka själv men ifall jag ska ändra på detta så kommer jag inte kunna bete mig normalt. Får väl ha magsmärtor emellanåt helt enkelt. Hel konstigt att det bara kan komma på en gång, inga förvarning utav smärtor eller någonting utav kommer direkt. Jag kan knappt stå upp, står ihopkurad så ni kan ju själva tänka er hur det såg ut igår på apoteket, en 22-årig tjej som gick ihopkurad precis som att jag hade kutrygg redan.
Idag är jag i alla fall ledig, skönt. Ska göra iordning här hemma lite och sen gå på stan med Emmapemmabolmgren, haha. Först så ska jag äta lite frukost. Får kompensera den dåliga uppdateringen igår med massor av inlägg idag. (får se hur det går)


god morgon alla

Idag börjar jag redan klockan åtta så det blir ett tidigt inlägg. Ska precis äta lite frukost. Nu på morgonen fick jag även se att mina krokusar på bordet hade slagit ut. Vilken vårenergi jag fick nu. Ikväll kommer mamma och pappa till oss för att kolla på lakersmatchen, då blir det gofika på de :)
Ha en bra dag alla :)


nybakat bröd


min frulle


mina fina vårblommor som har slagit ut

Vad blir det för mat?

Ikväll blev det en Kycklinglasange. Tror den kommer bli kanongod. Två matlådor och två lådor att frysa in, perfekt!


Den puttrade kycklingsåsen


Vipps så var det en färdig kycklinglasange

nu då..

Stackars er som kollat min blogg idag och inget är uppdaterat. Har jobbat idag och slutade klockan sex. När jag kom hem stod kvällsmaten på bordet och vi satt och njöt länge utav vardagssnacket. Just nu lagar jag mat tills imorgon, ni får stax se vad jag har i ugnen. Så länge kollar vi såklart på halv åtta hos mig, mys.

Träning

Brödet är på bakning och jag avslutar eftermiddagen med ett gympa pass om en halv timme. Efter de åker Robban och hämtar mat för att sen ska vi ha myskväll. Söndagen måste jag sammanfatta som en skön slappdag hittils. Riktigt skönt med sådanna dagar ibland. Vad har ni gjort idag?
Hörs imorgon gott folk.

Söndag

Vi har köpt oss en bakmaskin, aldrig mer köpt bröd utan nu blir allt hembakat ;) Man kan baka bröd, kakor, glutenfritt och alla sorts degar. I veckan blir det nog en pizzadeg. Sätter timern på att degen ska vara klar lagom tills jag kommer hem, degen kan även ligga i maskinen upp till femton timmar innan man behöver arbeta ut den.
Nu ska vi åka och köpa ingredienser till detta och prova maskinen.


hemlig kväll

Igår hade jag och Emma planerat en hemlig kväll för killarna. Robban var lite nervös märkte jag över vad som skulle hända. Emma och Marcus kom hit redan vid halv sex, vi bjöd killarna på tacos och ÖL. Ölen var uppskattad vill ja lova. Vi spelade därefter spelet med andra ord. Killarna ville utmana oss tjejer så vi antog utmaningen och vilka vann, jo jag och Emma. Haha. Resten av kvällen visas i bilder. Let´s go!!






Senare blev det Bowling




Tillslut häng på Condecco :)

Vårkänslor

Åkte ner till stan innan och kollade runt lite på vårmarknaden. Då hittade jag denna små söta vårblommorna. En påsklilja och vita krokus. Detta får så länge pryda vårt matsalsbord tills jag vet exakt vad dem gör sig bäst. Så detta Erika var vad jag hittade för blommor på torget. Dem hade såklart väldigt mycket mer men fick nöja mig med dessa så länge. Snart är det även dags att ta tag i balkongen med fina blommor.


Ojdå

Innan när jag var på väg till affären för att handla såg jag detta. Tänkte att dem först skulle störta men när jag körde nämre så såg det ut som dem hade alltid under kontroll. Jag hade också velat åka luftballong en dag som denna, helt underbart väder och jag har verkligen tagit del utav de med både shoppande på stan och suttit ute och ätit frukost på förmiddagen. Hoppas ni också har tagit del av detta fina väder.








Goodmorning sunshine

Vaknade tidigt som attan idag, Robban skulle på samling inför match så det kan bero på de. Underbart väder idag, det gillar vi så det ska vi ta vara på idag. Jag gjorde en enkel frukost idag för aptiten efter en stor mastig fruskost var inte speciellt lockande. Tog med mig frukosten och satte mig i min ensamhet på balkongen, helt underbart skönt. Här får ni även se hur hårfärgen blev efter gårdagens färgning vid midnatt, haha.
Nu ska jag ner och gå på vårmarknaden på torget en sväng, ska leta efter lite fina vårblommor. Kanske inte utbudet är så stort än.






Bio

Ikväll efter jobbet var redan Sara hemma hos mig, alltid lika trevligt att umgås med denna tjej. Jag åt lite snabbt sen åkte vi till stan för att kolla bio. Vi såg This means war, riktigt bra film enligt oss. Vi skrattade till största delen av filmen, ni som inte har sett den måste gå på denna film. Tack för en trevlig kväll Sara! 
Nu när jag kom hem fick jag lite överskottsenergi och la i en färgning i håret, får se hur detta blir, resultat får ni imorgon. Ska bli riktigt riktigt mörkbrunt i alla fall.
Imorgon är det marknad i staden, på torget. Ska ni gå på den? Jag åker nog ner en runda om jag hinner.
Hörs imorgon.

Fredag

Äntligen är det fredag, en arbetsdag kvar innan helg. Känns helt underbart, dem har ju även lovat bra väder i helgen. Kanske man tillbringar tiden ute lite mer.
Ikväll ska jag gå på bio med Sara. Ska bli mysigt, vi ska se This means war. Det var Sara som tipsade om den och eftersom det är en typisk Evelinafilm så nappade jag direkt. Detta är ingen bio jag någonsin skulle få med Robban på så det passade bra att vi tjejer går på bio medans killarna sitter och spelar tv-spel. Att det kan vara så roligt det fattar jag inte!!

Hur ser eran fredagskväll ut?


Hemma

Stannade hela dagen på jobbet men förmiddagen var tung. Eftermiddagen blev bättre men skaffade mig arbete så tiden gick fort. Åkte direkt hem och hämtade Robban och sen åkte vi till mamma och pappa. Jag hade köpt med mig rulltårta och butterkaka, alla var nöjda och glada med ett stort fikafat på bordet. Vi köpte Lakers matchen ikväll och tittade på den tillsammans. Tyckte ändå det var på tiden att slå sig ner i soffan och titta på en hel hockey match en gång. Har inte varit på en enda match denna säsongen och knappt kollat på någon match på tv så det var på tiden. Vi åkte från Hpvshaga glada för att Lakers ikväll tog hem matchen, viktigt lärde jag mig att det var, haha. Nu är vi hemma, har nyss fått i mig lite käk och ska snart gå och lägga mig. Behöver nog lite sömn inatt om jag inte ska vakna upp som idag på morgonen, lika trött som när jag gick och la mig.

fryser

God morgon.
Inatt har jag sovit som en stock, vaknade upp och var fortfarande lika trött. Nu på morgonen har jag gått runt och frusit. Får se om jag stannar hela dagen på jobbet. Ikväll är tanken att vi ska åka till mina föräldrar och överaska med lite medköpt fika. Så jag vill ju inte bli sjuk, får stå ut denna veckan har jag bestämt mig för. H

Har ni hört om mannen som här i Växjö var försvunnen i måndags, helt borta och ingen har sett eller hört någonting. Har följt detta på smp och aftonbladet hela veckan och nu är han äntligen funnen. Han lever och har blivit dumpad i en skog nere vid oskarshamn. Polisen säger att det är kidnappning och jag tycker det är helt sjukt att detta blir allt vanligare i Sverige.

Hörs ikväll :)

RSS 2.0