Ny lampa

Idag har vi äntligen hittat en ny lampa till taket inne på toaletten. Den som ingick på toaletten när vi flyttade hit tycker jag är så himla trist och den påminner mig om sjukhusljus. Detta har varit en tanke hos mig sen länge men aldrig riktigt blivit av att vi köpt någon lampa. Nu blir det ett mer trendigare ljus som man kan rikta hur vi vill ha det med tre stycken spotlights på en platta. Nu vill man äntligen tända båda lamporna på toaletten. 

En härlig fredag

Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon. Efter en lång och skön stund i soffan med frukost gjorde vi iordning oss, åkte och hämtade robbans kompis för att äta lunch på araby wärdshus. Det har blivit någon form av tradition med lunch tillsammans på fredagarna i denna trio. Vi åkte sedan till några affärer och sedan vidare för att fika på Hennings. En härlig dag som nu följer med skönt häng hemma hela kvällen. 

Godmorgon

Godmorgon var det för två timmar sen för mig. När jag får sova till halv åtta så vaknar jag av mig själv vid klockan sex. Omöjligt att somna om. Tror jag snabbt som tusan fått in rutinerna för praktiken, då går jag upp lite efter 06:00 . Eller så kan det vara så att jag har så oerhört mycket att göra just nu att varken kroppen eller hjärnan har en chans att koppla av.  Jaja, upp i ottan och hämta datorn, lägga sig i sängen och starta mitt arbete. Just nu finner jag ingen ro av att varken gå promenader,  titta på tv eller bara slappa. Ska det bli något ledigt över huvud taget i helgen och kommande helger är det bara till att arbeta på i ett när det ges minsta möjliga tid, om det så är 20 minuter. Nu frukost, sen skola till 16:00, jobb på Apoteket till 20:15 därefter middag med kollegorna. 



Ny pläd

När vi svängde förbi Ullared för två veckor sen köpte jag en mysig pläd. Med det rätta mönstret i tiden pryder den nu våran soffa. Jag tröttnar aldrig på svart och vitt. 

Ny vecka

Måndag igen och ny vecka. Egentligen skulle det vara fjärde veckan på praktiken men eftersom barnen har höstlov så arbetar vi denna veckan med vår uppsats på universitetet.  Ja dagen bjuder på fint väder, kanske att man kan ta del av de i eftermiddag.  För idag ska jag ut till universitetet och sitta med min uppsats. Resterande av veckan kommer ägnas åt lektioner på universitetet blandat med jobb på Apoteket.  
Börjar i alla fall dagen med en god och stabil frukost i form av bananpannkakor toppat med äpplen och plommon. Mums! 

Söndag

Vilket skumt väder det har varit idag. Tog ett väder med brorsan och då var det härligt skönt med sol. Nu i eftermiddag har det varit regn och blåst och rent av ruggigt. Vi har varit hos min farmor och farfar i eftermiddag, firat hennes födelsedag. Vi blev bjudna på god söndagsmiddag, efterrätt och fika. Hon hade bakat en underbart god pavlova. Hur har er söndag varit?  

Lördag kväll

Ikväll har vi lagat lite extra god mat och lyxat till det med varsin bakelse. Framför programmet så mycket bättre med tända ljus i hela lägenheten firar jag och R att vi har varit tillsammans i sex år. Tiden går hur fort som helst och innan vi hinner blinka så firar vi säkert tjugo år också. Det gäller att ta vara på tiden och faktiskt njuta av att ha varandra och så många fina människor i sin närhet som ger värme och kärlek. En härlig dag och kväll i kärlekens tecken.

Oxfilé,  sötpotatis I ugn med sallad och hemmagjord aioli. efterrätt i form av en pumpa

Lunchen på Fyra Krogar


City

Idag har vi varit nere i Växjö city. Det är så mysigt att gå på stan tycker jag, det får inte bli för ofta dock. Nu när man jobbar på Grand Samarkand är man inte så ofta längre nere på stan men jag hoppas verkligen de satsar på att behålla city kvar med mysiga butiker och härliga restauranger så inte allt samlas vid ett köpcenteumområde.  Vi började idag med att gå och äta lunch på Fyra krogar och gick sedan in mot stan för att handla både vinterjacka och en tröja från märket FME som är Hanna Graafs märke. Så idag har jag investerat i mig själv och jag är så nöjd över mina köp. Ska man ligga på top får man betala. Visar er tröjan idag och jackan en annan dag. Härlig lördagskväll till dig. 
tröjan är mörkgrå, på bilden ser den lite mer brun ut. 

Just det..

Måste ju beställa en vinterjacka när vi snart är inne i november. Även ifall det inte är så kallt än så kan kylan komma snabbt. Vi får nog räkna med att vintern kommer komma sent iår eftersom sommaren och hösten kom sent. Jag är lite sugen på denna mörkblå vinterjacka från Zara. Vad tycker ni om den? Storleken är dey svåraste när man beställer på nätet och speciellt när det gäller Zara som är kända för att vara små i storlekarna.  

Ljus i dessa tider

Idag är det sånt riktigt höstrusk ute. Småregnigt och hemskt så man vill bara vara inne. Tänder nu allt mer ljus på toaletten här hemma, tycker det är väldigt trevligt och framförallt om det ger lite doft av ljusen som jag har i mina ljuslyktor. För tillfället har jag ett ljus tänt på handfatet och ett på bänken ovanför tvättmaskinen. För övrigt tänds det mycket ljus nu i dessa tider då man bara vill vara inne och mysa. 

En helg i kärlekens tecken

Vi åkte vi lördags morgon upp till Kungsbacka  och där skulle Robbans kusin gifta sig. Vilket fint bröllop säger jag bara. När man sätter sin egen prägel på ett bröllop med egen vald musik tycker jag det är extra fint och belyser verkligen vem man är som person. Med trevliga gäster och god mat så hade vi en fantastiskt rolig kväll. Dagen efter var alla lagom pigga, bilen drog oss hemåt och när man kör hemåt kan man välja vägen över värnamo eller halmstad.  Vi valde vägen över värnamo och åkte därmed också förbi och tog ett stop på Ullared. Med mycket folk hack i hälarna gjorde vi varuhuset ganska snabbt men hittade ändå en hel del mysiga och välbehövliga saker. Helgen får tala i bilder också. 

Favoritbrödet

Hej på er. Har bakat ett bröd idag som i stort sett sköter sig självt. Var tvungen att baka detta idag då vi fick de på lunchen i skolan häromdagen.  Blev helt såld och kan äta i princip hur många som helst. I och för sig är dem mättande så hur många som helst slinker inte ner men detta är i alla fall mitt favoritbröd förkylt tillfället. Att det är hembakat gör ju inte saken värre. Prova baka, lovar att ni kommer älska det. Ni får receptet av mig här nedan.  Nu har jag bröd ett tag framöver eller vad tror ni?  Så här många små limpor blir det av en sats. 


Mörkt bröd:
1,5 liter fil
1,4 kilo rågsikt (25,5 dl) 
3 dl mörk sirap
2 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
1 påse bröd krydda

Blanda ihop alla ingredienser. Degen kommer vara kladdig. Häll smeten på en smord och bröad lagom stor ugnsplåt. Grädda i ugn först i 45 min på 100 grader och höj sen temperaturen till 175 grader och grädda vidare i 30 min. Låt svalna. Dela kakan i sex delar. 

Min lunch

När inte orken infinner sig idag för att laga mat tar jag och äter en proteinpudding med caramellsmak toppat med hemmagjord müsli.  Mumsigt var det. Kika in lite senare så ska jag bjuda er på ett gott recept. 

Förkylt

Idag är jag hemma från praktiken. Förkylningen blir inte det minsta bättre och jag känner att eftersom eleverna ska ha utedag hela dagen är det bättre jag är hemma och kurerar mig. Att stå ute och bli nerkyld och inte känna sig särskilt bra kände jag inte jag riktigt för idag. Förbereder istället hemma lektionerna som ska hållas nästa vecka i soffan men nu en frukost med varm dryck som sägs vara bra för förkylning.  Lite mat flera gånger idag är målet då jag för tillfället inte Heller har särskilt mycket matlust. 

Onsdag

God morgon onsdag säger vi idag. Ytterligare en vecka på praktik, det är väldigt roligt men fortfarande en ovana att stiga upp så tidigt. Jag har också fått en förkylning som inte är av denna värld.  Tar tillfället i akt att vila men när ges det tid för det? Hoppas i alla fall att jag blir någonlunda frisk till helgen,  då ska vi nämligen på höstbröllop i Kungsbacka.  

Dop

Fantastiskt fint dop fick vi vara äran att vara med på idag ute i Skatelövs kyrka. Molly, Jennifer och Crilles dotter döptes. I kyrkan fick vi vara med på en väldigt fint stund som bjöds på livesång av Jennifer och olika psalmer. När Jennifer sjöng kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Efteråt bjöds det på god räksmörgås och fika i huset bredvid. Fina bilder på dopet fick jag även med, enjoy ☺

Ny mössa

Iår behöver jag införskaffa mig lite nytt i vinterväg i klädväg. Nu är en ny mössa inköpt och nästa helg när vi åker till Göteborg ska jag se mig om efter en vinterjacka. 

Fredag

Ikväll har vi en skön och lugn kväll hemma. Har gjort varma mackor med kantarellstuvning och tänt ljus överallt. Skönt att finna ett lugn i soffan som vi nu har hamnat i efter en intensiv men väldigt lärorik vecka på praktiken. Ser fram emot fler veckor där och ja, jag längtar något enormt mycket efter att vara klar och få ett jobb som lärare. Dessa goa ungar ger en energi som man inte kan beskriva. Men först ser jag fram emot att få sova ut imorgon, att stiga upp tidigt är inget jag har för vana.  

Vår hall

Har lite planer på att göra om lite i vår hall. Det sks inte ske världens förändring men det jag saknar är lite ljus där. Jag funderar på att måla ena väggen i någon grå färg och skapa någon mysbelysning som gör att hallen inte känns så mörk på kvällarna. Vad tror ni om att fästa upp sådana här ljusbollar i grått och vitt på väggen. De ser ut så här. 

En liten blomma

När tjejerna var här sist så fick jag en superfin liten blomma av Sofi. den har länge stått och väntat på en plats i vårt hem och idag fann jag platsen på ett av våra nattduksbord. Tycker det är mysigt att ha lite växter här och var och just på nattduksbord tycker jag det är mysigt. Så denna plats fick blomman idag. Nu ska jag ut till Mio och göra ett avbrott från allt vad skola heter för att sedan sätta mig med de lite ikväll igen.  

Ny vecka

Ny vecka igen, helgerna bara rusar förbi. Denna veckan är det dags för praktik, fem veckor ute på en skola och denna gång är det fokus på att bli bekväm i att undervisa i engelska. Ska bli roligt men jag måste erkänna att jag är lite nervös, både inför att träffa klassen och att det är näst sista praktiken på hela utbildningen. Dags att göra om sig till en svamp och suga åt sig all inspiration och information som kan vara bra inför framtida bruk. 

Söndagsmat

Enligt mig är det lite tradition att äta någpt gott som tar extra lång tid på en söndag. Att det tar extra lång tid behöver inte innebära att det krävs mycket av mig själv.  Det kan handla om långkok eller pulled pork som sköter sig självt.  Idag gör jag i vilket fall en köttgryta med senapssmak med säkerärtor.  
Det här behöver du till denna underbara rätt:
700 gram nötkött (grytbitar) 
1 köttbuljongtärning 
3 msk dijonsenap 
2 msk mjöl
1 tsk timjan
Salt & peppar
2 dl grädde
2,5 dl vatten 
200 gram sockerärtor 

Bryn köttet och salta och peppra. Häll i buljong tärningen, vatten, mjöl, timjan och dijonsenap. Låt koka på svag värme i 55 minuter. Häll därefter i grädde, sockerärtor och koka 10 min till. Därefter smakar du av och ser om det behövs fler kryddor. Serveras med potatis. 

Bullbak

Förbereder inför kanelbullens dag som är imorgon. Bakar därför en sats med helt traditionella kanelbullar.  Det är dessutom bra att ha i frysen inför besök. Idag kom återigen köksön till stor användning.  Det gör den näst intill varje gång jag lagar mat nu då jag inte riktigt förstår varför den inte funnits hos oss sen innan. Innan köksön fanns och jag bakade bullar fanns det inte tillräckligt med bänkyta till alla plåtar men det gör det då verkligen nu, med stor marginal. Så en köksö ska då alltid finnas i vårt hem och framöver. 

Skogens guld

Förra helgen kanske ni kommer ihåg att vi var ute och hittade en hel del svamp.  frös ner dessa guldklimpar men idag gjorde jag kantarellsoppa på en liter av dem. Både jag och R gjorde tummen upp för denna soppa. Serverades med vitlöksbröd.  

Äntligen

Idag är det torsdag, äntligen denna dag på många sätt. Första kursen på fjärde året avslutas idag, det är oktober vilket innebär praktikmånad. Hemmet är städat,  nya sängkläder som jag redan nu längtar efter att få krypa ner ikväll. Det är sista jobbpasset idag, sen tar jag helg. Men det bästa av allt är att Robban kommer hem idag. 
Nu skola,  veckohandla, jobba och sen träffa R ikväll. 

RSS 2.0