En bättre tisdag

Idag har jag ägnat dagen hemma med plugg tills gulliga Elin kom och frågade om jag ville hänga med ut en sväng.  Klart jag ville de när vädret visade sig från den bättre sidan, sol och klarblå himmel och riktig höstluft.  Eftermiddagen ägnades också till plugg och gräsklippning.  Vid fem träffade jag Emma, Hanna och Kristin för bowling följt av middag på Aptit. En bättre tisdag helt enkelt.  Imorgon plugg och jobb. 

Söndagshäng

Idag har vi varit ute i Braås och hälsat på först Robbans föräldrar. Där åt vi god mat följt av svampplockning. Ingen av oss trodde egentligen vi skulle hitta någon svamp men johoda,  svamp fanns det gott om. Efter det åkte vi till Sara och Simon och deras lilla Linus för en fika. Mysig dag och att vara i skogen är nog det skönaste som finns, helt tyst,  bara djurens läte och så fridfullt. Det behövdes efter denna vecka och inför den sista veckan i denna kurs. Nu ska vi se Bron, SVT1 och jag kan verkligen rekommendera er att göra desamma. 

1-årskalas

Nu är vi hemkomna efter dagens första kalas, Meija 1 år och hennes föräldrar hade anordnat ett superfint kalas med ballonger och god fika. Fina presenter fick hon av oss alla och eftermiddagen har bjudit på bra väder så ute har vi lyckats vara också. Dessa soliga höstdagar får gärna hålla i sig.  
Nu ska vi på nästa kalas. Ha en fin lördagskväll kära du! 

Kalas

Idag ska vi på två stycken kalas. Klockan två är det 1-års kalas för Meija som fyller 1 år. Senare ikväll blir det 30-årsfest för Therese. Är inte riktigt klar med alla presenter än, dem är inhandlade men inte inslagna. Här kommer en lite titt på de som är färdiga för att ge bort. 

Happy friday

Nu tar jag helg. Skolan på förmiddagen och nu Araby Wärdshus med R och H. 

Onsdag

Redan onsdag, dagarna bara springer förbi när man har som mest att göra. Snart helg igen men fy vad mycket som ska hinnas med innan hjärnan kan gå ner i varv och bara njuta av några dagars ledigt. Vaknade idag vid 07:10 av att det ringde på dörren,  mitt larm hade inte gått än men utanför dörren stod en snickare. Just fasen kom jag på i samma sekund,  idag ska de åtgärda tvåårsbesiktningen i vår lägenhet. Jag sprang upp och min första tanke var att det har hänt någon någpt,  grannen, brorsan eller vem som helst och behöver hjälp.  Många tankar flyger såklart genom huvudet när man inte är helt vaken. Nu ska jag sätta mig och plugga ett par timmar innan det är dags för jobb. Livar upp denna gråa dag med färska blommor.

Mitt i veckan

God kväll på er. Något jag gillar och uppskattar mycket är när man inte tänker speciellt mycket på om det är måndag,  tisdag eller lördag utan att oavsett vilken dag det är i veckan ska man kunna göra de där extra. Så ikväll var det perfekt att avbryta studiekaoset för att umgås med tjejerna och bara prata om annat.  Jag hade bjudit hem dem hit ikväll och bjöd på en ny kycklingrätt med ris och sallad. Till efterrätt blev det hembakad kladdkaka och blåbärsgrädde. Gör att knyta an till de jag började med att skriva så behöver det inte vara helg för att äta gott och umgås med folk mitt i vardagen.  Mer av detta! 

God morgon tisdag

Frukosten är framdukad och kakan inför att tjejerna ska komma ikväll står i ugnen.  Dags att fylla på med energi och plugga fram till lunch. I eftermiddag är det föreläsning vid Linneuniversitetet och ikväll kommer tjejerna hit och käkar lite god mat. 

kvällsmat

Det blir en sen kvällsmat här hemma idag.  Det blir crepes med champinjonstuvning framför tvn och senaste avsnittet från serien 100 code.  Imorgon drar en ny vecka igång igen i full fart.  Både jobb, en massa plugg och träffa tjejerna ska hinnas med innan det är dags för ledighet igen.  

Lördagens middag

Ikväll har vi haft besök av Robbans bror.  Jag lagade en supergod köttgryta som jag aldrig förr gjort. Varför äter man inte grytor allt oftare? Det är smidigt, sköter sig självt och framförallt väldigt gott. Jag gjorde ikväll en köttgryta gjord på högrev, rotfrukter, lök som serverades med potatis,  gelé, hemmagjord inlagd gurka och vitlöksbröd. Det är vad jag kallar lördagsmat. Gå in på arla.se och sök på Bygårdens köttgryta.

Marockanskt

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan visa er en fin platta med marockanskt kakel. Nu äntligen har den anlänt till mitt hem och nu har jag satt dem på vår köksö. Det är två kakelplattor med ett mönster man kallar för marockanskt. Jag tycker detta mönster till en början var plåttrigt men nu tycker jag om det allt mer i inredning. Så här inredde jag med dem, vad tycks? Lovar att visa er imorgon också i dagsljus. 

Hårolja

Denna olja är en favorit i badrumsskåpet. Lägger den i håret när antingen håret är handdukstorkat eller precis fönat. Håret blir väldigt mjukt och lent och känns fräscht. Ett tips på vad ni kan köpa om ni vill ha något nytt till håret i badrumshyllan.

Hektisk vecka

Hektisk vecka är bara förnamnet vad denna vecka bjuder på. Därmed kanske ni förstår den dåliga uppdateringen men lovar att bättra mig. Ja som sagt denna veckan består av att få så mycket som möjligt att göra i kursen som kräver en väldans massa energi från en. Blanda hundra procent studier, som det för visso blir mer av just nu, med jobb och allt annat man vill hinna med är inte det lättaste denna veckan. Tack gode gud att förkylningen var som värst förra veckan men huvudvärken spänner som ett band kring huvudet denna vecka med men det är bara härda ut och kämpa på. Vem blir gladare av att jag klagar!? Nu har jag i alla fall tagit en paus och målar naglarna framför tvn. 

Granola

När jag vaknade idag blev jag sugen på granola. Granola är egengjord müsli som jag blandade ihop med alla möjliga frön och nötter jag hade hemma. Lyxigt att få äta nygjord müsli till frukost där jag valt exakt vad jag vill att den ska innehålla. Jag tycker om att veta vad det är för något jag stoppar i mig, därför gillar jag att göra saker från grunden.  Det vet du inte på samma sätt när du köper de i butik. 
l

Kalas

Idag har vi ägnat vår eftermiddag åt att fira våra vänners son Isaks kalas. En trevlig eftermiddag med god mat, fika och presentöppning, precis så som ett 3-årskalas ska firas. Nu är vi hemma igen och jag har nyss lagat till gärpar som vi ska äta för visso imorgon.  Gör jag dem idag slipper jag ju att göra dem imorgon,  nej men sanningen är den att köttfärsen togs upp för att vi skulle göra det till kvällsmat men vi är så mätta efter kalaset. 

Växjös matmässa

Idag har vi varit nere på stan och ätit god Kinabuffé. Efteråt tog vi oss till torget där de ställt upp årets Matmässa som varje år äger rum i Växjö. Lite orginella varor blev inhandlade bland annat honung med citron och smultronsmak samt tunnbrödschips med olika smaker. Mysigt att fylla på lite här hemma med saker man inte brukar ha hemma. 

Gårdagens middag

Glömde uppdatera er om vad vi åt igår. Fick lite inspiration  från en matblogg jag följer så det blev kycklinggratäng med grillad kyckling, paprika, ost och en såsblandning som serverades med ris och sallad. Tummen upp för denna rätt! 

Göra om lite

Ibland kan jag få ett ryck och bara vilja förändra lite. Igår fick jag ett sådant ryck och det berodde inte på att jag hade köpt något nytt utan ville endast ha en förändring av de jag redan har. Byrån i vardagsrummet blev projektet och jag blev nöjd. Blev mysigt med alla ljua som tänds nu om kvällarna när det redan blir mörkt vid 20:00. Vad tycker ni? 

God morgon torsdag

Redan torsdag igen. Dagarna bara flyger iväg när man har mycket att stå i. När jag har mycket som måste fixas under en vecka brukar jag skriva en to-do-lista och bockar av de ena efter de andra när det är färdigt. Ett tips till er för att se att man verkligen hunnit med det man ska och inte massor med andra oväsentliga saker. Ändrade om lite på köksbordet här innan,  denna ljusstake är en favorit här hemma, just att man kan ändra och lägga i andra saker i den så att den får ett nytt utseende mellan varven. 

Nya blommor

På toget idag inhandlade jag nya blommor både till ute och inne. Köpte snittblommor, en blomma till fönstret och blommor till en kruka som jag har på framsidan. När jag ändå var igång rensade jag lite i häcken och klippte lite häck. Skönt väder så man får ju passa på, man vet ju aldrig när solen visat sig nästa gång. 
 

Ledig onsdag

Idag är jag både från från föreläsningar och jobb, dock är jag inte ledig för de.  Har en hel del pluggmåsten och ärenden som ska göras. Nu ska jag strax ner till torget och inhandla lite nya växter. Dagens outfit ser ut så här.
vida byxor från Lager 157, skjortväst från MQ.
tillhörande kofta från Odd Molly

Nytt till hemmet

Klickade nyss hem två stycken kakelplattor med detta mönster. Ni ska få se när jag fått dem på plats i vårt hem hur det blev. Ledtråd - köksön. 

Kurerar mig

Kände ikväll på jobbet att det genast kändes lite konstigt när jag svalde. Så kurera mig med halstabletter och halsspray får det bli nu i några dagar. Inte konstigt att man ska åka på en förkylning nu också när kylan slagit till från ingenstans. Sen att man jobbar på ett apotek och träffar alls förkylda gör inte saken lättare för min kropp att stå emot alla basilusker som far runt överallt. Mysa sig ner i soffan iklädd en morgonrock och en stor varm pläd väntar nu. 

Plugg plugg

Idag pluggar jag hemma på förmiddagen och försöker röja undan lite måsten. Föreläsningen börjar inte förens efter lunch och sen är det jobb till 20:15 på Apoteket som gäller.  Planering och självdiciplin är vad som behövs dessa dagar p h det är ju en jädrans tur att jag är av båda delarna. Så idag används köksön till att plugga vid.

Middagstips

Idag blir det gulaschsoppa här hemma hos oss. Ett tips när hösten börjat smyga sig på och vi gillar ju att ha i extra mycket vitlök. Så nu hoppas vi att vi är motståndliga not förkylningar i höst.
blomman där bak, elefantöra köpte snälla Elin till mig idag. 

Äntligen färdig

Nu är äntligen vår köksö på plats. Vi har monterat och organiserat i lådorna och nu är allt äntligen färdigt. Inte mer prat från mig utan nu kommer det bilder på resultatet. 

Lite halvkaosigt

Hela dagen har gått i ett. Startade dagen med några kilometers promenad tillsammans med Therese. Började skolan lite efter lunch och var på universitetet till 16:00. Direkt därefter åkte jag och veckohandlade för att sedan laga kvällsmat till R kom hem. Ikväll har vi monterat ihop nästan hela köksön vi beställde till vårt kök för en månad sen. Så innan ikväll var det kaos här hemma med saker överallt och nu är det lit mer ordnat kaos. Visar när allt är på plats och färdigt. Snacka om att jag ser fram emot att strukturera om i köket och fylla ytterligare 8 lådor. Älskar förvaring.

Då var det dags

Idag har jag jobbat hela dagen och direkt därefter åkte jag ut till Jennifer och blev bjuden på god tacos. Bra avslut på en regnig dag. Då var det dags att inta hösten, i alla fall om man tittar på väderprognosen de närmsta dagarna. Vi är också inne i en höstmånad enligt mig och sommarlovet är slut. Imorgon drar skolan igång igen, kämpa ett år till sen tar jag äntligen min examen. Bjuder på en härlig bild jag tog i helgen.

RSS 2.0