120429

Snart var denna månaden också över, tiden bra springer iväg och jag tycker inte det var länge sen det var min födelsedag som var i februari. Man ser att det händer saker ute, bladen på träden har näst intill slagit ut helt och det riktigt doftar vår ute. Det är än så länge ganska kallt ute, det är snart maj och i maj brukar man ändå kunna ta av sig koftan på uteserveringarna och njuta av värmen. Vi får se om vi får någon värmebölja snart.
Idag har det varit en lugn och sansad dag. Jag har tittat på New years eve filmen på morgonen, har ni inte sett den så kan jag verkligen rekomendera den.
Om en stund kommer Ottilia (broderns tjej) och hämtar mig, vi ska ner och röra på fläsket på friskis och svettis gympapass. Efter det åker vi hem till mamma och pappa där den övriga familjenär. Vi skulle egentligen grillat igår men vi tar det idag istället, så det ska bli mysigt :)
Jag tog mig även en sväng till Plantagen idag där det var mer folk än väntat, alla skulle visst köpa blommor idag. Jag hittade inget som skulle kunna passa i vår kruka som står utanför dörren, men däremot hittade jag lite andra blommor som fick pryda lägenheten inne istället..


Fick pryda matsalsbordet


Fick pryda soffbordet, fint med blandade färger av rosor

Lördag

Idag ska jag mysa med mina syskonbarn hela dagen lång. Nu är lilla Liam lite mer än en vecka gammal och han är bara för söt. Kan sitta och bara titta på honom och tänka vilket underverkt ett litet barn är. I torsdags kom Fredrik med familj hem och det ska bli roligt att umgås med dem idag också. Nu är man faster till två små barn, hoppas att det blir fler inom en snar framtid. Man vill ju ha många att ge julklappar till vid jul, haha.


Skärpning!

Hej på er.
Känns som det var år och dar sedan jag bloggade, får bli skärpning nu! Anledningen till att jag inte har bloggat är för att jag har varit så trött om kvällarna denna veckan och dagarna har bestått av mest jobb. Kan ju berätta om min onsdag som skulle vara med lediga onsdag, jag var ledig också men vilken häktiskt dag det blev tillslut, haha.
Jag hämtade upp Emma klockan 06:30 och åkte till Ullared, hur rolig resa som helst. Väl inne på Ullared hade både jag och Emma bestämt oss för en budjet, denna var svår att hålla då vagnen tillslut blev väldigt full. Jag var även medskickad listor från andra i familjen så allt var ju inte till mig själv. Även ifall det var löning så var det inte kö in till Ullared vilket jag nästan hade räknat med. Knappt något folk inne i varuhuset heller, kan ju bero på att jag och Emma var så smarta och åkte tidigt.
När vi väl var hemma i stan igen, då klockan var ungefär halv fyra åkte jag till nästa varuhus nämligen City Gross. Där var det dock mer folk, löning och alla ska fylla på kylskåpen, inklusive oss, så en snabb shoppingrunda där inne. Hem med maten, lasta in i kylen, sedan vidare till Krille och Madde. Självklart hade jag köpt massor med baby saker till den lille Liam och saker som även madde saknade där hemma. Stannade bara en liten stund och dem verkade vara lika trötta som jag för krille somnade direkt efter att jag hade visat allt jag köpt till dem, han blev väl chockad över alla babykläder, haha.
Efter besöket hos madde och krille åkte jag vidare till mamma och pappa, hade lånat deras bil till Ullared samt köpt saker till dem. Efter en kort vistelse där åkte jag och mamma upp till Grand Samarkand och tog del av alla erbjudande affärerna hade. Gick ut därifrån lite över åtta och åkte då hem. Väl hemma packade jag upp alla mina prylar från Ullared.
Ni kan ju tänka er att jag kanske var  helt slut efter denna dag men vid denna tidpunkt levde jag på överenergi och kunde inte annat än att börja laga mat. En lasange åkte in i ugnen och det slutade med att brandlarmet gick. Efter detta gick jag och la mig, tröttare än någonsin.

Egentligen ska man väl vila upp sig på sina lediga dagar, det är något jag aldrig gör, hittar alltid på saker istället. Ni har väl hört ordspråket, vila får man göra när man blir gammal!


Min kundvagn

redan tisdag

Hej på er.
Vilken ironi det var i min rubrik idag "redan tisdag". Dagen igår gick så sjukt långsamt om man får uttrycka sig så. Känns som jag jobbade i hur många timmar som helst. Får hoppas dagen går fortare idag. Imorgon är jag ledig, då ska jag och Emma åka till Ullared. Var ett tag sen jag var där nu, precis innan jul var det om jag inte minns helt fel. Har fått lång lista av Madde och Krille så det ska bli kul att välja bebisgrejer till dem utifrån min smak, haha. Man önskar ju så klart att det vore till sin egen lilla bebis man köpte. Får gosa med syskonbarnens barn så länge till jag får några egna för det lär nog dröja nu när jag ska börja studera till hösten.
Ikväll åker vi nog förbi mamma och pappa en sväng, ska låna pappas kombi och köra med till ullared om jag hittar något riktigt stort jag vill köpa :) Vem vet dem kanske har gräsklippare där? Skämt och sido, men vi har faktiskt börjat kolla lite smått efter gräsklippare och dyligt till den nya lägenheten, bara för att se hur mycket det kostar osv.
Nu ska jag gå in och läsa igenom ullareds blogg lite närmre, har ni varit inne där?

Helgen över.

När det är jobbhelg för min del så tycker jag bara det är skönt när helgen är över. Nästa helg när min bror och hans familj kommer hem får gärna helgen vara lite längre. Har inte träffat hela brorsans familj sen i julas så det ska bli riktigt skoj.
Igår bokade vi in några dagar utav semestern. Vi ska åka till Gotland, bo i visby och bara njuta av vad det har att erbjuda. Vi ska åka dit med favoriterna Emma och Marcus och stanna i fyra dagar. Skönt att ha lite av semestern uppbokad sen får vi se vad som händer, jag ska nog kunna klura ut något mer. Sambon fyller år precis när vi får semester så då blir det nog lite firande utav honom också.
När man äntligen har fått besked om sin semester vill man bara ha den nu, men det är ju drygt 11 veckor kvar, drygt. Ska hända mycket innan dess hoppas vi på.

Nu ska jag åka och jobba sen ikväll blir det gympa på friskis och svettis med Julle hoppas jag på.
Ha en fantastisk dag!


Stor dag

Hej på er :)
Idag är det en stor dag för min bror och hans tjej, dem blev idag föräldrar och det innebär att jag blev faster för andra gången i mitt liv. Känns hur bra som helst att få se dem lilla små växa upp. Idag har jag, mamma och pappa varit och hälsat på dem på BB. Var en häftig känsla att få se dem, den lilla och hur dem tillsammans har blivit en fin familj. Om ett år kommer vi bo nära denna familj på östra lugnet och jag ska vara barnvakt och ställa upp så mycket det bara går. Undra hur det känns den dagen man själv blir förälder! Kommer kännas stort :)

Onsdag

Skönt att det är onsdag, bara en arbetsdag kvar sen är det ledig fredag. Det är min jobbhelg så det ska bli roligt att hitta på något trevligt innan helgens arbetstimmar ska avverkas.
Idag slutade jag klockan tre, inte ofta detta händer så det var mer än uppskattat. Åkte därefter hem och lagade pizza som blir morgondagens matlådor.
Nu ikväll har vi bara varit hemma, lagat en äkta husmanskost och bara slappat. Nu ska jag krossa Robban i YATSY.


Bloggtorka

Hej på er.
Jag är nyss hemkommen, påklädd i morgonrock och ligger i soffan. Har jobbat tolv timmar idag, lång dag men är ganska pigg ändå. Ska bara slappa framför tvn nu ikväll. Just nu har jag lite bloggtorka, vet inte vad jag ska skriva, har inga idéer och det känns bara som att jag jobbar hela tiden. Imorgon slutar jag redan klockan tre, kanske man har något vettigt att blogga om då ;)

Måndag

Hej på er. Har ni börjat vänja er vid att jag uppdaterar bloggen ganska sent om kvällarna ibland. Det verkar nästan så för igår när jag tittade in här så hade inte så många besökt bloggen, detta var på eftermiddagskvisten men nu idag ser jag att det hade varit ganska många inne ändå igår. Ni har ju ändå till 00:00 på er. Jag blir glad när diagrammet på antal besökare är jämt i varje fall. Ni är så välkomna in här varje dag.
Idag har jag haft en lite halv knäpp dag, började inte jobba förens kvart över tre (15:15). Tog kvällspasset till klockan åtta (20:00) då vi stänger på samarkand. Jag hann med väldigt mycket på förmiddagen så det känns nästan som att jag har varit ledig idag, att jobba fem-timmars pass är man ju inte så van vid. Idag var det lyx och imorgon blir det verkligen ingen lyx då kör vi ett 08:00-20:00 pass. Bara att härda ut!

Vet ni, nu ska jag äta mitt snacks, morötter, gurka och dipp och kolla på Älskling du har blivit en tjockis.


Söndag

Idag har vi haft en riktigt lugn dag. Det är så skönt att bara ha dagar ibland där man bara är, inget planerat och ingen stress.
Dagen började med en fika på stan, inne på nya caféet i Linnegallerian, med Sara och Simon. Trevlig stund som slutade med att vi började prata om husbygge och vår lägenhet som vi har köpt. Detta resulterade i att vi åkte till K-rauta för att kolla kakel, golv, gräsklippare och tapeter. Ikväll har vi lagat go mat. Det blev hemmagjorda pommes, kycklingfile, sallad och vitlöksbröd. Kanske ingen söndagsmiddag egentligen men vad gör man inte när mannen i huset är sugen på denna mat.
Hörs senare kanske :)

Hemmakväll

Ikväll har jag varit hemma hos Madde och Krille på lugnet. Åkte dit efter en sväng på samarkand, där jag shoppade en tröja på Bik Bok. Tänkte att jag visar den imorgon.
Robban har varit på träningsdag hela dagen med sitt fotbollslag så därför fick jag vara "tredje hjulet" ikväll, skämt och sido, känner mig verkligen inte som det är när man är med krille och madde.
Vi åkte iväg och handlade lite mat och gjorde hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis och diverse gosaker till detta. Smakade bättre än någonsin!
Vid klockan åtta var det ett bra program vi kollade på som heter kvällen är din, väldigt berörande och bra program som jag kommer kolla på de närmsta lördagarna. Har ni sett detta program?




Vem fattas vid bordet?

Lördag

Lyxar till det med en smoothi till mig och herr Robert till frukost idag. Nu har man städat hela lägenheten och allt känns fräscht igen. Snart åker jag ner till stan med Julle och Josse, kanske blir det lite häng på någon uteservering. hoppas solen håller sig frammer, det är så kallt annars. Hörs senare.


banan smothie

Fredagen den 13:e

Innan idag på jobbet kom vi på att det är ju faktiskt fredagen den trettonde idag, detta ska ju egentligen resultera i otur. Min otur kom inte förens jag kom hem, såklart!
När jag skulle laga mat brände jag mig på handen så fick ringa 1177, väldigt omtänksamma är dem där. Handen är nu inlindad och brännblåsor har bildats. Några tårar kom framför diskbänken när jag höll handen under rinnande kallt vatten, dock klarade jag inte detta så länge eftersom hela handen domnade av och det kändes som den skulle frysa ihjäl. Detta var min otur denna dag och handen är bränd med fem stora en kronor till brännblåsor, ni kan ju tänka er hur det känns!
Ikväll har vi haft en hemmakväll här hemma, så efterlängtat får jag säga. Jag ville kolla på skräckfilm så självklart fixade mannen fram detta, det blev en väldigt bra film, älskar när det är spänning till 98% av filmen och att man hela tiden sitter på helspänn. Det blev wrong turn, har ni sett den? Annars kan jag varmt rekommendera denna.


fredag

Dagen alla har längtat efter är väl fredag, nu är den här och det ska bli skönt att efter denna dagen vara ledig tills på måndag klockan tre. Snart ska jag åka till jobbet, ikväll när jag kommer hem ska vi laga en god middag och bara njuta av vår ledighet tillsammans. Eftersom sambon i huset har jobbat kväll denna veckan så har jag nästan inte sett han någonting. Någon bra film får också tittas på. Har ni några bra förslag?
Jag vill ju se The vow, kanske blir den!
Hörs ikväll :)

Torsdag kväll

Hej på er goa underbara läsare som följer mig flitigt även ifall jag inte gjort ett enda inlägg idag.
Jobbade till klockan sex idag, dvs började tidigt. Direkt efter jobbet gjorde jag och min arbetskollega oss redo för att åka ner till Elite park hotel. Ibland blir vi inbjudna på jobbet till olika varumärken och ikväll var det Vichy som stod som arrangör. Vi blev bjudna på mat, en föreläsning om sol och en underbar fika efter detta. Sånt här är trevligt att fylla ut veckorna med emellanåt. Fick ju så klart massor med bra produkter i en snygg påse och massor med informationsblad som får hänga med till de andra på jobbet imorgon. Produkterna jag fick var mest solprodukter och vad passar inte bättre när det snart är sommar.
Idag fick jag också reda på min semester inför sommaren, fyra veckor tillsammans med världens bästa sambo blir det. Det tycker jag vi är värda som bara fick två veckor tillsammans förra sommren! Så iår blir semestern vecka 29-32, ska bli så underbart. Vipps säger det bara så är dem veckorna snart här så det gäller att redan nu börja fundera på vad vi ska hitta på och boka något riktigt härligt.


Produkterna jag fick ikväll.

Snacks!

Nu är det med gosaker för ett tag sen. Nu blir det mer nyttigheter för vår del här hemma. Ska börja köpa hem mer frukt för om man någon gång blir sötsugen så är det så mycket bättre att ta en frukt än en chokladkaka. Ett tips om man ändå vill ha något att tugga på framför tvn är skivad morötter och gurkbitar med dipp. Detta gjorde jag igår och har man väl börjat smaska på detta går det knappt att sluta. Så även ifall de är fredag imorgon så ska vi absolut inte sätta fram chips och läsk utan gurka, morötter och dipp och kanske ett glas saft eller isvatten.


Ser väl ändå läskande ut?

Något i magen

Varit iväg en sväng och uträttat lite ärenden, bland annat handlat. I affären köpte jag bland annat allt man behöver till en smoothie. Så nu ligger jag i soffan och smuttar på denna underbara smoothie som smakar underbart gott. Kände att jag behöver något mer i magen innan träningen börjar klockan halv sju. Då ska jag genomgå ett pass som heter skivstång. Har kört detta innan och det är näst intill bara styrka, så idag tar vi i med hårdhandskarna och kör allt vad vi kan.

Banan & hallon smoothie:

2 dl vanilj yoggi

0,5 dl mjölk

mycket hallon

1 banan


Lunchdags

Idag är jag ledig, skönt så här mitt i veckan. Har slappat lite med Robban på förmiddagen innan han skulle bege sig iväg till jobbet. Han jobbar kväll denna veckan så denna veckan ses vi inte särskilt mycket. Då får man passa på när man är ledig att se en glimt av han. Till lunch idag blev jag sugen på soppa så jag gjorde en grönsakssoppa, kanongott och soppa borde man göra oftare. Ska leta lite efter andra recept när det gäller soppa, har ni något bra förslag?



Uppskattat

Idag har det varit en vanlig arbetsdag för mig, fast dubbelt betalt. Därför känns det helt okej att jobba med dubbel lön hela dagen. När jag slutade var jag verkligen vrålhungrig, magen skrek pinsamt högt framför kunderna. När jag kom hem stod min gulliga Robert och lagade pannkakor och gud så gott det var.
Han har även köpt hem lite chips,dipp och choklad till oss ikväll för imorgon börjar vi med att klara oss utan go saker ett bra tag fram över. Ska se hur min kropp reagerar utseendemässigt utav de här och om min mage blir mindre uppblåst. Kommer ta ett tag att komma in i de här men jag ska göra mitt bästa, kommer även vara hur jobbigt som helst till en början.


Relax på väster

God kväll på er.
Måste bara säga, gud vilken härlig söndag. Jag gillar inte söndagar i vanliga fall, lite ångest och att man har en hel vecka tills nästa gång man är ledig. Så känner jag absolut inte idag, är hel nöjd med min ledighet så imorgon är det jobbdag och det känns bra.
Ikväll har jag lite hemmaspa här hemma. Tog en lång dusch, helkroppspeeling, porrengöring och nu till sist fotbad. Helt underbart att köra sådanna här saker ibland, det är man värd.
Nu ska jag ta en match med min sambo, ska utklassa han i Wii och mariocart :)



Gårdagen

Hittade en bild som vi tog igår när vi var hemma hos mig och festade till de lite grann. För inte alls längesen så var vi alla blondiner medans nu är vi alla brunetter. Tror inte vi har ett enda kort tillsammans när vi alla har samma hårfärg så här.


Julle, jag och josse

Nybörjare igen

Hej på er kära läsare.
Idag blir jag nybörjare i köket igen, alltid lika roligt att prova på nya saker man aldrig har gjort innan. Jag ska nämligen grilla en kyckling i ugn, ska väl inte vara så svårt?
Vi får gäster hit vid klockan fyra, då kommer min bror, mamma och pappa på middag. Då ska kycklingen vara klar och god. Så idag sätts jag verkligen på prov.
Igår hade vi lite förfest här, drickat flödade på ganska bra. Vi åkte sedan ner till Loft och avslutade kvällen med dand under bar himmel. Var ju ganska kallt igår kväll men med lite alkohol i kroppen var det inte så farligt ändå, haha.


Så här vill jag att kycklingen ska se ut sen :)

Påskafton

Glad påsk på er i vårt underbara vinterland som man vaknade till idag. Att det är snö i april är väl inget ovanligt egentligen men eftersom vi har haft det ganska varmt nu ett tag så är det väldigt underligt att det kommer snö och bli minusgrader på kort tid.
Vaknade tidigt idag, ätit en god frulle och tvätten är igång. Idag ska det göras lite nytta här hemma, har den energin idag. Igår fanns det bara "slappenergi" på grund av det gråtrista vädret. Tänkte jag skulle ta och rensa något skåp och slänga de vi inte behöver och sälja de som är säljbart :)
Idag åt jag ananas till frukost, väldigt underskattad frukt måste jag säga, hur god som helst i stora fyrkanter, kan äta de i mängder, typisk sommar och drinkfrukt.




Nyköpta tulpaner pryder bordet :)

Långfredagen

Hej på er.
Vilket tråkigt väder det är idag, vi har inte gjort så mycket idag än så länge faktiskt. Tog oss ner till arabyvallen innan och skulle kolla på fotboll, efter halvlek hade gått åkte vi hem. Höll på att blåsa bort i detta väder, bättre att hålla sig inne. Just nu bakar vi i vår bakmaskin, vi tänkte ta med den ikväll. Jo för ikväll ska vi ut till min mamma och pappa på hovshaga och grilla är det tänkt, spela spel och bara umgås och ha det trevligt. Hela familjen är samlad plus respektive så det blir kanonroligt, man får passa på när detta händer några gånger per år.
Måste bara säga en annan sak, har sett väldigt många som har lagt upp denna bild på facebook och jag har fått en hel del mms med denna bil. Bilen verkar åka runt överallt, är det så att han bara vill visa upp sin reg skylt för alla? Haha


Onsdag

Onsdag och ännu en lång arbetsdag stod på schemat. Har nu kommit hem efter en tio timmars arbetsdag, har ändå gått fort. Har varit tvungen att få mycket gjort på jobbet eftersom jag nu är ledig ända tills på måndag, då ska jag jobba men det kan jag väl ställa upp på (även ifall alla andra är lediga) när jag ändå varit ledig länge nog.
Det blir nog inga problem med att sysselsätta sig dessa dagar, vi har endel inplanerat men inte jätte mycket ändå. Känns skönt och kunna göra de som bara faller in ibland också, annars är ju veckorna ganska fullbokade :) Imorgon ska vi i alla fall gå på bio, vi ska nämligen se den nya...


slappis

Hej på er.
Efter en lång men mycket effektiv dag på jobbet tänker jag tillbringa resten av kvällen i soffan. Jag som trodde det var halv åtta hos mig ikväll la mig ju så klart i soffan för att invänta detta, då visar de sig istället vara ishockey på tv. Nu ska jag läsa mitt nya nummer Allt om mat en stund, vid klockan nio är det Lyckan i LA, då ska jag i alla fall få låna tvn.


Vilken natt!

God morgon.
Idag är jag lagom trött, gick och la mig ändå hyffsat i tid igår. Lyckades aldrig somna, det bara samlades masor med slem i halsen som jag hela tiden behövde svälja och då blev det torrt i halsen och då var jag tvungen att hosta. När jag hade fått nog och inte villa störa sambons sömn mer gick jag ut och la mig i soffan, lyckades inte somna där heller! När jag somnade var nog klockan runt två, kanske halv tre. Många timmars djupsömn och skönhetssömn det blev inatt då! Kommer nog somna tidigt ikväll, hoppas även på de för imorgon har jag en lång dag på jobbet att ta mig igenom. Nu ska jag strax åka till jobbet, ha en bra dag alla.


Nytt i hemmet

Har varit iväg med emma och kollat i massor med butiker på förmiddagen. För min del blev det en inredningssak, köpte en så snygg ljuslykta på Chilli. Dem har vissa riktiga guldklimpor i butiken i emellanåt. Jag har ju lovat mig själv och Robban att jag inte ska köpa några mer inredningsprylar till hemmet förens vi flyttar men denna underbara ljuslykta hänger nu i vårt matsalsrum och kommer vara så snygg och användbar även i nästa lägenhet :)


Dåligt samvete

Godmorgon kalla sverige.
Vilket bakslag vi har fått i vårt land, snö i april, vad är detta?
Veckorna går hur fort som helst nu, helgen var min jobbhelg och den gick också fort nu när man tänker tillbaka. Gillar inte att jobba helg särskilt mycket, alla andra är lediga, finns så mycket annat roligt man kan göra på helgerna än att jobba. Jag har ju valt det själv och det är väl dags att börja vänja sig, till hösten när jag ska börja plugga blir det nästan bara helgjobb. Då kommer jag jobba extra på mitt nuvarande arbete i mån om tid, plugget kommer då i första hand så klart.
Jag har lite dåligt samvete idag, har knappt bloggat på hela helgen och ändå följer ni min blogg, duktiga ni är. Idag har jag tid att blogga, är ledig och sitter just nu och njuter av en god frukost. Hörs senare!


RSS 2.0