Söndagsmys

Idag har vi haft en skön slappedag här hemma. Man behöver en sådan dag i veckan tycker jag och söndagen blir oftast en slapp dag i vårt liv. Söndagar är härliga men också ångestladdade. Härliga för att dem är till för att vila och bara ta det lugnt men även dystra för att det är sista dagen på helgen och en ny vecka drar igång med rivstart imorgon. Vår söndagstradition är för tillfället Solsidan, Helenius hörna följt av Bron. En skön tvkväll! 

Lördagskväll

Igår hade vi en trevlig lördagseftermiddag hos Frida och Pontus med min bror och hans familj. Först såg vi Växjö lakers spela match på tvn,  följt av pizza. När barnen hade somnat tog vi fram kladdkaka, snacks och pokermarkerna. Sen spelade vi poker och herr Robert vann såklart. En trevlig kväll som gick hur snabbt som helst.
 

Hemmaspa

Nu på morgon kör jag ett litet hemmaspa. Tänkte visa er produkterna jag använder mig av idag.
Olaplex- mirakelprodukten som ska vårda håret. Lägger i den i handdukstorkat hår i 20 minuter. När den suttit i 20 minuter duschar jag ur den med schampo följt av balsam. 
Bodyshop Algues mask- ansiktsmask som ger huden ny lyster och drar ut pormaskarna. 
Nuxe olja- kan användas som hårolja men idag använder jag den en stund efter ansiktsmasken för att få en vitertrött hud att bli mjuk och len.
Apoteket ansiktsskrubb - när jag sköljt av masken idag går jag på med en skrubb när jag ändå står i duschen.

Kräfttsatsiki

Idag till vår lunch som bestod av Lax, kokt potatis och sallad gjorde jag en kräfttsatsiki.  Tänkte dela med mig av receptet till den.
Ingredienser: 
1 burk kräftstjärtar 
2,5 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
Salt
Peppar
Dill eller gräslök
1 st vitlöksklyfta 

Häll av kräftstjärtarna från spadet, blanda med turkisk yoghurt, salt, peppar och gräslök/dill. Riv gurkan på ett rivjärn och blanda ner i blandningen. Pressa ner en vitlöksklyfta. Salta, peppra efter eget tycke. 
Färdig att servera! 

Fredag & belöning

Fredag idag och veckorna rullar på i ett. Idag ser min dag ut så här, plugga mellan 9-13. Därefter tar jag paus och bakar lussebullar och medans bullarna jäser pluggar jag och sen är det dags att ta helg. Ska dela med mig av vilket recept jag bakar lussebullar utifrån. 

Adventsfint

Några stjärnor får pryda vårt hem i jul och när det kommer till jul gillar jag det stilrena. Inte en massa färger, speciellt röd bara för att det är jul.  Jag kör på en jul inspirerat av vitt, silver och grönt med kanske någon tomte i rött. Mer blir det inte i vårt hem. 

Vårt sovrum

Istället för att ha en heltäckningsmatta i sovrummet har vi lagt en stor matta under vår säng. Mattans färg går ihop med färgen som är på sängen samt sänggaveln. Vår matta är 2x3 meter vilket krävs om det ska bli något över på sidorna och om en 180 säng ska stå på. Positivt med en matta under sängen till skillnad från en heltäckningsmatta är att du kan ta bort den och tvätta och skaka av, det blir inte lika enkelt som en heltäckningsmatta.  En matta under sängen är mjukt och skönt att stiga ner på på morgonen. 

Onsdag

Dagarna springer iväg och det är redan onsdag.  Idag blir det lång arbetsdag för mig, börjar jobba på apoteket vid 11 och innan dess ska det hinnas plugga lite. Det positiva med att plugga är att du väljer dina egna arbetstider och vart din arbetsplats är. Ibland sitter jag i skolan men oftast hemma och idag väljer jag att ligga kvar i min varma säng med datorn. Dags för uppsatsskrivande. 

Tips

Hur ofta tvättar du dina sminkborstar?  Har du problem med blank och finnig hy så kan sminkborstarna vara boven i dramat. Jag ska erkänna att jag tvättar mina borstar alldeles för sällan och i borstarna samlas det döda hudceller, gammalt smink och oljor från huden. När man sedan lägger på nytt smink så får huden smuts på den rengjorda huden, det bildas orenheter som blir till finnar. Resultatet när du sminkar dig blir inte Heller lika bra med smutsiga borstar.  Rekommendationen är att tvätta sina borstar varannan vecka och det ska jag verkligen bli bättre på här hemma. Ett litet tips till dig så här på tisdagskvisten. 

Fixande

Lovade er att jag skulle visa er de jag fixat med idag. Inför att det ska bli jultrevligt även hemma hos oss så gick jag ut idag och hämtade granris.  Nu finns det granris lite var stans här hemma, både inne och ute. I veckan kommer även julbelysningen, sks bli mysigt. 
här pyntade jag med lite granris, längst bort på plattan. Syns lite dåligt.  

Årets första

Idag drack jag årets första glögg till fikat. Saffransglöggen köpte vi på Huseby julmarknad och den var helt i min smak. Idag passade glögg bra till det kalla vädret här ute.  Här hemma fixas det idag, tvättmaskinen är på, vinterdäcken är bytta, lakanen är bytta och hemmet är städat. Jag har också börjat julstöka inför att all adventsbelysning ska upp i veckan, visar er detta senare. 

Äntligen fredag

Efter en slitsam pluggvecka vilar jag huvudet över helgen och kör igång stenhårt på måndag igen. Nu blir det tacofredag med härliga Veronica och Per följt av bio. Helgen kunde inte börjat bättre. 

Nu så...

Nu har jag planterat en liten grupp här hemma, lite julig men inte för mycket. Köpte med mig en hyacint hem också. Blomgruppen får pryda vårt matbord och hyacinten får pryda brickan med ljuslyktorna på vardagsrumsbordet.  

Nyinhandlat

Lite nytt och fräscht som jag har handlat idag ska planteras när vi kommer hem. Men först, bilresa mellan Växjö- oskarshamn. 

Omotiverad pluggdag 4

Torsdag idag vilket innebär veckans fjärde pluggdag med uppsats 1. Idag när jag vaknade kände jag inte alls för att sätta mig återigen med en hög med böcker och skriva vidare på uppsats. För att komma framåt är det ett nödvändigt ont men något som jag brukar göra när jag känner sån här omotivation är... 
- sätt upp rimliga mål. När du uppnått målet får du en belöning.
 Min belöning idag är att när jag analyserat ännu ett läromedel får jag kolla på reprisen från gårdagens Paradise hotel. Välj din egen belöning! 
- Ta pauser och gör något annat som får dig att känna dig duktig.
Idag när jag gjort vad min todo-lista säger ska jag städa lite. Sedan ska jag ta mig en promenad bort till Robbans jobb för att hämta bilen och åka ut till en ljusfabrik här i Oskarshamn och handla lite. 

En omotiverad dag kan med lite planering och en blick framåt blir inte så dum ändå.  


Olaplex

Om drygt en månad har jag bokat in ett frisörbesök. Dags att snygga till utväxten och vara fräsch i håret inför alla tillställningar under jul och nyår.  Sist jag var hos frisören frågade hon om jag ville göra en Olaplexbehandling i samband med färgningen av mitt hår. Jag sa självklart ja eftersom behandlingen ska göra så färgningen,  i mitt fall blekning, inte sks slita knappt någonting på håret. Efter hon hade lagt i behandlingen blev jag väldigt nöjd, håret kändes starkare, tjockare och starkare. Nu när många börjar skriva om Olaplexbehandling ska jag beställa hem en egen flaska och göra en gång i veckan hemma. Jag ska definitivt göra Olaplexbehandlingen även varje gång jag går till frisören. Jag beställde min från Lyko.se. Prova du också! 

Pluggdag

Jag hängde igår med Robban till Oskarshamn. Vi har hela denna veckan självstudier så då kan jag likväl sitta här nere och skriva, hemma är det så mycket annat som kommer emellan. Nu har jag chansen att komma igång riktigt med min stora uppsats som ska in i början av Januari.  Börjar dagen med en god frukost framför nyhetsmorgon. Hemmagjort bröd med yoggi toppat med färsk mango. 

Lyxfrukost

Idag serveras en lyxfrukost här hemma. Amerikanska pannkakor med diverse tillbehör har vi mumsat i oss framför så mycket bättre som vi såg på repris från igår. Härlig och mysig söndag i morgonrock luffsar jag runt i fortfarande. 

ljusstakar och bak

Äntligen har mina fina marmor ljusstakar med guld anlänt. Som jag längtat efter dem. Nu pryder de sig fint på köksön tillsammans med elefantblomman. 
För övrigt står jag och bakar en efterrätt tills ikväll. Ska ut och äta med Mamma och bror för att sedan kolla på fotbollen hemma hos oss. Där och då ska jag bjuda dem på chokladterrin, om jag lyckas med den vill säga. Hoppas ni har en härlig och stillsam lördag. 

Huseby julmarknad

I eftermiddag efter regnet gav med sig åkte vi ut till Huseby julmarknad. Vi kom precis när det började bli mörkt så vi kunde se alla fina lampor lysa upp i mörkret och göra det mysigt.  Vi köpte en hel del goda saker med oss hem, bland annat ost, briscotti i olika smaker, enbärsmust m.m. Nu har vi intagit soffan och med en stund kommer Per och Veronica så ska vi äta pizza. Hoppas du får en fin fredagskväll. 

Tjuvstartat

Jag har redan tjuvstartat lite med julklappsinhandlingen iår. Det gäller att börja i tid om man ska hinna med allt som ska fixas och donas med fram till jul.  Jag tycker inte man endast måste köpa julklappar i december utan kan småbörja en tid innan. Så tre julklappar är inhandlade och inslagna så nu börjar även jag förstå att det snart går mot jultider. 

Gör om lite

Nu när det är mörkare tider och det är mörkt tidigt på eftermiddagarna så fokuserar jag ännu mer på myskänslan.  Så idag har jag plockat fram en ljusslinga med silvriga stjärnor som jag inhandlade förra året. Den får pryda vår spegel i sovrummet och det blev så mysigt. 

Nya kuddar

Vårt sovrum har fått sig ett nytt lyft med två nya prydnadskuddar. Tyckte det var dags för lite förändring. Kuddarna är köpa på Mio och kostar 49:-/st. Nu får det räcka med mönster på kuddarna i sängen. Vårt sovrum består nu av färgerna svart, vitt och grått i olika nyanser. 

Myskväll

Ikväll har jag myskväll med min mamma. Vi har varit ute på Mios klubbkväll med lite fina erbjudanden. Vad jag köpte får ni se i ett annat inlägg. Nu ska vi fika med prinsesstårta framför tvn. Sån gofika och kvalitetstid en måndag, då känns det helt plötsligt inte som måndag längre.

Hårprodukter

Det är inte speciellt många hårprodukter jag använder mig av, tror inte håret mår bra av för mycket medel i håret. Något jag använder är en kräm som vårdar hårbotten, ger värmeskydd för hårfön och plattång samt för att ge håret de mineraler som behövs för att stärka håret.  Produkten kommer från Björn Axén och kan inte sluta använda den, en rekommendation till dig som behöver något nytt för håret.  

Maskerad

Igår anordnade jag, Emma,  Marcus och Robban en maskeradfest i braåsgården. Med en hel del planering med god mat, efterrätt, lekar och en massa dans blev det en lyckad kväll. Så otroligt imponerad av att alla gick in för att klä ut sig vilket gjorde festen ännu roligare. Delar med mig av de få bilder jag fått. 

Lite måsten

Denna veckan har jag legat efter med mycket sådant som också ska hinnas med här hemma.  Så idag tvättar vi och bäddat rent. Jag gillar verkligen inte när man inte har koll på saker och ting och allt bara släpar efter. Ska även förbereda inför vår maskeradfest som vi ska ha ikväll,  förberedelserna börjar redan vid 15:00 då vi förbereder oss med att åka ut till lokalen och fixa. 

Ja och tiden går

Tiden bara springer iväg och jag är lite stressad av att det redan är fredag. Veckorna är nu intensiva och kommer vara det i ett flertal veckor framöver. Vad roligt att så många ändå hittat hit även ifall bloggandet under veckan har varit under all kritik. 
Igår provade jag att göra hemmagjord calzone. Det blev supergott. Bara till att köpa vanlig pizza deg,  fylla med vad man vill och vika över och göra den inbakad. I min hade jag tomatsås, rökt skinka, ost, champinjoner och oregano. Såklart serverades det med hemmagjord pizzasallad. Kanske vore det något inför kvällen.  

Höstlunch

Här hemma lagas det höstlunch idag med en gulaschsoppa med sting. Gott med varmt när det är kallt och ruggigt ute. 

RSS 2.0