Lite shopping

Var iväg en sväng själv på förmiddagen under tiden R tränade och shoppade. Bytte Min träningsbyxor jag inhandlade förra helgen till ett par nya och en ny träningstopp fick också följa med hem. På vägen ner till Mekonomen för att köpa en ny lampa till bilen såg jag att de hade halva priset i hela butiken på Kungssängen. Vi har länge sagt att vi ska köpa nya kuddar så idag slog jag till, hoppas R gillar dem lika mycket som jag. Det är organisk bomull i kuddarna vilket gör att det aldrig kan bli bolliknande bollar i kudden efter ett tag. Ett tips till er, behöver ni nya kuddar, åk till Kungssängen nere vid I11 och unna er nya saker till sängen.  

Grattis broder

Idag fyller bror min hela 30 år. Har sen ett tag tillbaka planerat en överaskning för honom i hemlighet. Jag frågade alla hans vänner om vi inte skulle gå ut och äta och sen gå på Lakers i Vida arena. Christofer tycker om hockey väldigt mycket men på senaste, på grund av allt annat som finns i livet, hinner han inte med att gå på så många matcher. Varför inte då passa på att bjuda han på mat och hockeymatch med alla hans närmsta kompisar. Ringde till han för ett par dagar sen och förvanade honom att vara klar halv fem på sin födelsedag. Sa till honom att ta med träningskläder för att förvilla honom en aning.  Hans chansning vad vi skulle göra var att gå på massage eller ett träningspass. Han blev väldigt förvånad när vi klev in på Kök11 och såg hans kompisar. En nöjd Christofer blev det med ett stort leende på läpparna. Nu hoppas vi bara att Lakers håller i ledningen. Bra fredag helt enkelt. Älskar att överraska människor!! 

Herregud!

Gud vad dum man är ibland. Nästan så jag inte ska berätta detta men det gör jag ändå. Igår när jag bakade här hemma gjorde jag två kakor samtidigt, semlebullar och brysselkex. Jag visade er bara bilden på semlebullarna och tur var väl de. I receptet till brysselkex stod de att de skulle vila uppskurna i kylen en halv timme. Under tiden bakade jag ut semlebullarna och gräddade dem. Klockan blev ganska mycket sen så jag var tvungen att börja med maten till kvällen.  Inatt vaknar jag av, notera klockan 06:00 av att jag kom på att jag gräddade aldrig brysselkexen i ugnen.  De står fortfarande i kylen där de skulle stå i 30 min. Nu på morgonen har jag gräddat dem men hur kunde jag vara så dum att glömma dem.  Nu skrattar jag åt mig själv i efterhand. Det var helt enkelt för mycket allmänt i huvudet igår!! Tur att det var en kaka gjord på mördeg, hade det varit en kaka som skulle gärna hade jag fått slänga alltihop. Typiskt stirriga Evelina att baka två sorter samtidigt, nån gång borde jag lära mig att fullfölja de jag börjat med haha. Här kommer en bild på de nygräddade brysselkexen. De ska vara till bror min kalas imorgon och tänk vad roligt om de hade varit ogräddade, hade folk reagerat? 

semlor

Självklart måste vi smaka varsin semla ikväll. semlebullarna bakade jag i eftermiddags och jag gillar att fylla dem med mycket mandelmassa och lite mindre grädde. 

Bakning

Idag när jag kom hem hade jag absolut ingen ord till att sätta mig med plugget. Varför ibte tänka på något annat och baka lite. Har lovat att baka tills på lördag då christofer (min bror) fyller 30 år. Jag har bakat Brysselkex tills dess. Tyvärr ingen bild på dem eftersom de ligger i en burk i kylen nu. I samma veva bakade jag lite till oss själva också. Det fick blir semlebullar. Perfekt att ha hemma när det kommer gäster, sen är det så dyrt med dessa bullar i affären också. Godast att göra egna semlor och ännu godare blir det om de är hembakta från grunden. Nu ligger de på gäsning och ska snart in i ugnen. Receptet är hämtat från Arla.se

Dagens kvällsmat

Ikväll blir det hemmagjord pizza hos oss. Kom hem lite efter sex och plockade undan lite, gjorde pizzan och snart ska den in i ugnen. Ikväll vid 20:00 är det Arga snickaren VIP som jag väldigt gärna vill se. Ikväll i Arga snickaren ska de hem till Marcoolio. Kolla om ni tycker de verkar intressant.  Maten blir klar lagom tills dess sen ska vi bara ha en lugn och skön kväll i soffan.  inte färdiggräddad  än! 

Fullspäckad onsdag

God morgon på er. 
Ska snart bege mig till skolan och ha redovisning. Idag är det lektion  fram till tolv. Det blir en snabb tur till jobbet för att börja jobba vid 12:30. Innan dess ska jag få i mig lite lunch också, ahja snålt med tid men får lägga i en ytterligare växel. Jag jobbar fram till 18:00, hem och göra mat och ikväll kolla på ett program som jag sett fram emot hela veckan. Tycker det inte är så mycket bra på tv nu alls, vad tittar ni på? Avslöjar vad det är jag ska kolla på när jag kommer hem från jobbet. Ha en fantastistkt bra dag. så här använder jag min personliga mugg, passar fint i köksfönstret. 

Hårt pass

Disken är undanplockad och vi är mätta och belåtna. Ikväll blev det kokt potatis, torskfile med bechamelsås. Super gott och går snabbt att göra. Vid halv sex idag körde jag ett hårt body pump pass, kan säga er att det kändes i biceps och triceps eftersom jag körde de igår också. Ett spinningpass inbokat på fredag och det är vad träning det blir denna veckan. Ska försöka hålla två pass och ett gympass i veckan. De veckor det ges tid kör jag ytterligare ett pass. Tränar ni någonting? Om inte är det hög tid att börja om du ska kunna visa dig på stranden i sommar. Sen spelar det ingen roll om du tränar varje dag, ingen förändring sker om du inte också förändrar ditt intag av mat och sötsaker. 

pluggstuga

Ska arbeta mig igenom lite till om engelsk grammatik innan det blir träning vid halv sex. Det kan ju vara bra om man kan allt om den svenska grammatiken innan men icke att de går igenom de utan tar för givet att allt sånt är färskt i minnet. Ikväll blir det ett body pump pass, ska bli kul. Låta ben, armar och brösten få jobba lite och svida i musklerna ska det verkligen få göra ikväll. 

Dagens kvällsmat

Ingenting är så gott som riktig mat efter ett hårt träningspass. Idag fick R välja vad som skulle stå på matschemat och han valde spagetti med köttfärssås. Det var jättelängesen vi åt de så det var då verkligen på tiden. Gjorde en köttfärssås med färska champinjoner i (inspiration från jennifers köttfärssås) vilket var super gott. Nu är disken bortplockad och det blir resten av kvällen slapp i soffan. Vi hörs imorgon kära du. 
Köttfärssås med spagetti, parmesanost , sallad samt varm macka med tomatkrydda. 

Träning

Dags att inviga nya träningslinnet och bege sig mot gymmet. Idag står kondition, triceps och biceps på schemat. Arbetsdagen är slut, ut och rör på dig eller nåt som gynnar din egen själ :) 

Tips till er

Har ett tips till er hur ni kan göra att era snittblommor står snyggare i en vas. I mitt fall har jag köpt tulpaner som lätt bara ramlar åt sidan, de står helt enkelt inte snyggt i vasen. Ett knep är att använda gummiband och trä över vasen. Det behövs några stycken, välj själv hur många du vill använda, kanske beroendes hur många du har hemma. Trä dem över varandra så det blir mellanrum där du kan sätta ner blommorna. Mitt resultat blev så här. 

önskar mig

Nu kan jag inte hålla mig längre, måste avslöja vad jag önskar mig i födelsedagspresent.  Tittar runt varje dag på intenet efter saker jag väldigt gärna vill ha så här kommer nu min önskelista. Dessa saker får mer än gärna flytta in hos mig. Kanske ni får inspiration och vill själva ha saker utav dem jag föreslår. 
kruka från Kehler, danskt märke
Växjötavla från Lk-living
Ljuslykta från märket Dixon, vill så gärna ha en silvrig (den till vänster)
Självklart är allt från Bruka design  välkommet hem till mig i färgerna Rosa, vitt och grått

Filippa K muggar
Filippa K skålar

Söndagsmiddag

Ni har väl hört uttrycket söndagsmiddag? Vad är söndagsmiddag för dig? Det som är söndagsmiddag för oss här hemma har vi ätit här nu ikväll. Det är nämligen kokt potatis, stek i ugn, brunsås, gelé, kokta morötter och stekt svamp. En härlig blandning av de mesta men gud vad gott det är. Vi båda gillar det supermycket men vi äter inte det allt för ofta. Det får kanske bli det lite oftare framöver eller så håller man på rätten och gör det bara ibland för att uppskatta det som mest när det väl lagas. Nu ska vi ta igen något program som vi inte hunnit se i veckan. Ha en fortsatt mysig söndag. 

snögubbe

När jag stod och lagade mat innan knackade det på köksfönstret. Liam och Christofer (min bror och hans barn) skulle göra en snögubbe utanför vår lägenhet.  Det blev en form av snögubbe, med en morot till näsa och potatisar till ögon. Nu har vi någon som håller koll på och åt oss. 

Träningskläder

Igår var jag och R en sväng på Intersport på Grand Samarkand, där inhandlade vi lite nytt till träningsgardroben vilket var välbehövligt. Jag inhandlade ett par nya taights, har ett par sen innan men det är lite jobbigt när de är i tvätten. Ett nytt linne inhandlades också, ska köpa fler överdelar framöver men igår hittade jag endast detta. 

Bortbjuden

Ikväll var jag, Kristin och Hanna hembjudna till Emma på middag. Hon hade gjort sån god trerätters och nu känner man ju att man inte behöver äta mer denna veckan. Kvällen bjöd på trevligt häng i soffan med massor av prat, spel och en variant av spelet med andra ord. Nu har jag precis stigit innanför dörren, tänkte ni skulle få ta del av desto mer bilder från kvällen som får tala för hur trevligt det var. Tack för en underbar kväll kära vänner. 

Middagstips

Idag till lunch blev det en ny rätt som jag verkligen kan rekommendera. Det blev crepes med svamp och lökfyllning. Receptet hittade jag på arla.se. Prova om ni har fantasitorka på maträtter. 

lördag

Startar dagen med ett träningspass på Idrottskliniken. Skönt att ha det gjort så man kan fokusera på annat resten av dagen. 

Torsdagsfika

God kväll på er alla läsare. Vad kul att det har hittat hit fler läsare. Ni blir bara fler och fler vilket gör att jag får mer motivation till att publicera inlägg. Jag har precis kommit hem från en trevlig kväll som spenderats hos Josefin. Hon bjöd på så himlans god fika. Eftersom Josefin inte kan komma på mitt födelsedagsfirande när jag fyller år så ville hon bjuda hem mig på lite fika i förskott. Fick även två superfina presenter av henne som jag blev väldigt glad över. Detta året har jag inte sagt till någon vad jag önskar mig och då blir det en extra stor överaskning vad man ska få när man inte har en blekaste aning. Josefin prickade mitt i prickar och gav mig saker jag kommer ha nytta av. Haft en supertrevlig kväll, tack kära vän. 

skön vinterpromenad

Tog en paus i pluggandet och tog en promenad med Madde, Liam och Meija. Det var välbehövligt, inte för att motivationen blev bättre att sätta sig och plugga mer men för att rensa tankarna och fundera på någpt annat en stund.  Vi gick bland annat bort till en lekpark här på Östra Lugnet och åkte lite med Liam snowracer, han vågade inte åka ner för backarna men tyckte det var minst lika roligt att putta på och se mig åka ner. Nehe, tiden rullar och jag ska ta mig ut till universitetet och fixa lite böcker med en klasskompis. 

Ändrad uppfattning

Godmorgon på er denna onsdagsmorgon. Precis kommit in igen efter en promenad i snövädret. Har nog ändrat uppfattning om vårt väder, det är ändå mysigt nu när det kommer snö som lägger sig och allt blir ljust och härligt. Så länge det kommer mycket snö och det lägger sig och vi slipper blasket så kan det får vara vinter lite till. Härligt att börja dagen med en promenad och njuta av den friska luften, man blir piggare och känner sig lite nyttigare. Onsdagsplanerna idag är lektion i skolan mellan 10-15, sen kanske träna spinning ikväll om min inte säger nej. Igår blev det ingen träning, kände mig olustig i hela kroppen och näsan är som en kran. På kvällen när vi tittade på en film somnade jag frysande under två täcken vid klockan nio. Jag hoppas inte att jag ska bli sjuk nu

tisdag kväll

Det är tisdag kväll och vårt internet ligger nere. Det drabbar både mitt plugg och tv tittande då allt i dagens samhälle är beroende av detta internet. Ikväll blir det så enkelt som mackor, äggröra och varm choklad. Efter en eftermiddags plugg med nya engelskakursen tar jag nu kväll, sveper om mig en filt och vilar. Kanske internet funkar snart igen , hoppas hoppas. Ha en skön kväll gott folk. 

Vill ha

Den här fina blusen letade jag efter igår på H&M. Den var slut i butik men finns fortfarande att köpa online. Funderar på att klicka hem en sån här, det ska ju vara så modernt med fåglar på blusar, kjolar och linnen i vår. Tycker ni det är en hiss eller diss? 

Ledig dag

Dålig uppdatering här idag,  det är för att hela min dag har varit upplanerad med massor av roliga saker. Mötte upp Emma, Kristin och Hanna på Grand Samarkand, vi åt och shoppade lite grann. Eftersom inte lönen har kommit än kikade jag in vad för fina vårkläder butikerna hade fått in. Man måste spana och fundera vad man ska satsa på till våren så man är lite med i trenderna. Vi åkte allesammans sen och körde ett gympass på idrottskliniken. Roligt att träna ihop, nytta samtidigt som man pratar mycket. Åkte hem och förberedde varma mackor som Elin och Henke (våra fina grannar) kom in och käkade med oss. Vi har tillsammans hängt hela kvällen i soffan och uppdaterat varandra om de senaste, gött häng så att säga. Visar en bild på hur snygga vi var idag när vi skulle börja 

Marmor

Om ni hänger med i trendsvängen är marmor ett material som är väldigt inne i allt vad heminredning innebär. Ikväll har Veronica och Per varit här, jag och Veronica har pysslat lite med att klä in saker i en duk som ser ut som marmor.  Måste visa hennes jättefina resultat, pilligt och tålamodskrävande var det men resultatet blev super. Hon tog helt enkelt en ram och vände upp och ner på, klädde in den i marmorduk och vips blev det en marmorbricka. Så har du en ram hemma som du inte använder, gå ner och köp en rulle med marmorduk och klä in allt du äger. Rullen köper du på panduro och kostar 69 riksdaler. 

Lördag

Har sett att många har besökt bloggen, tråkigt att det har varit dålig uppdatering dock. Har jobbat hela dagen och för er som inte vet så jobbar jag extra vid sidan om mina studier till lärare på Apoteket på Samarkand. Nu är jag nyss hemkommen, nyduschad och ska snart äta en supergod lördagsmiddag som min käka sambo står och lagar. Jag ska ikväll kurera min ovälkomna förkylningen som bröt ut idag på morgonen med en kran till näsa. Rå om varandra och ha en skön lördagskväll vad än hittar på. 

Tacofredag

Har haft en kanonbra dag, känns så skönt när fredagkvällen är här och man känner att man varit effektiv. Efter handlingen med Jennifer åkte jag och körde ett spinningpass på Idrottskliniken. Hem och slänga i sig något att äta och sen satte jag igång med plugget. Efter slutuppgiften i kursen Ledarskap och profession var inlämnad började jag städa. Ett rent hem, nyduschad och fräsch började jag och R laga tacos. Nu är vi så mätta så och ska bara mysa i soffan hela kvällen. På matschema för denna fredag stod det tacos, så gott och så enkelt att göra iordning. 
Så här ser min lite annorlunda tallrik ut när jag äter tacos. 

hemsk natt

Rubriken kanske talar för att det har hänt något fruktansvärt men nej det har det inte! Det har bara varit en hemsk natt, vaknade av en så verklig mardröm vid klockan fyra, vaknade dessutom av att jag själv skrek. Skulle lägga mig nära R men då var det ingen där på andra halvan av sängen.  Ropade högt efter honom, då sitter han i soffan och spelar tv spel. Noter att klockan är 04:15. Jag blir lite arg och ber han komma och lägga sig igen, han är butter för att han inte kan sova mer. Jag lyckas inte Heller somna om, eller jo precis somnat om när han kommer in vid halv sju och säger Hejdå.  Inte mycket sömn denna natt kommer generera en tidig fredagskväll i sängen. Nu ska jag äta upp mina bananpannkakor med hallon och sen bege mig till Maxi för att handla med Jennifer :) 

Middagstips

På veckans meny stod de ugnsbakad falukorv med kokt potatis och ketchupsås. Mycket gott så nu är vi mätta och god och ska resten av kvällen slappa i soffan. Imorgon bär det av med veckohandlingen med Jennifer, dela med mig imorgon om vad för mat det är planerat imorgon och en vecka framåt.  

Tulpanens dag

Har jobbat på Bergundaskolan hela förmiddagen, nu är jag hemkommen och ska snart efter en stunds vila i soffan börja plugga. På vägen hem stannade jag till och köpte tulpaner, vita såklart som jag tycker är så fint. Idag är det tulpanens dag och det tillhör att man har dessa fina blommor på köksbordet. Så iväg med er och köp tulpaner. 

Dagens lnköp

Nu har jag prytt vardagsbordet med de jag köpte idag i kombination med andra lyktor jag hade sedan innan.  Idag på rean köpte jag det stora ljuset samt Kiwilyktan i mitten som kommer från märket Iittala. Nöjd över resultatet och gissa om det luktar vanilj hemma hos oss här ikväll. 

Trevlig onsdag

Haft en trevlig onsdag hittills, föreläsning på morgonen i skolan. Direkt hem till Josephine för att snacka och umgås. Vi gick ner på stan för att äta på Koh Thai men fastnade både i rean på cervera och Dimoda. Cervera och Dimoda inne i Tegnergallerian ska slå igen och de har 50% på hela sortimentet.  Titta in där om ni inte redan har varit där :) visar er i ett senare inlägg om vad jag köpte. Fina Julle 

Födelsedagsfirande

Grattis Madde på din födelsedag. Madeleine är min brors tjej och henne firade vi ikväll med middag, efterrätt och paket. Hon hade gjort en supergod fransk fläskfilegryta som jag verkligen ska prova själv en dag. Alltid kul att ta in någpt nytt recept i vardagen. Visar er lite bilder från firandet. 

Morgonplugg

Steg upp för ungefär en timme sen, har tagit in datorn i sängen och pluggar nu en stund härifrån. Sen jag satt på datorn har jag tittat allt annat som inte har med mitt plugg överhuvudtaget att göra. Dags att skärpa sig nu om det ska bli någpt gjort. Vid ett börjar jag skolan idag, utbildning från polisutbildningen. Vid fem är det kalas hos Madde som fyller år idag, så nu gäller det att vara lite effektiv  på morgonen så jag slipper känna mig stressad på kalaset ikväll. Hörs senare. 

recept

Vet att ett inlägg utan bild är bland det tråkigaste som finns. Lovade ju er trotsallt receptet på fläskpannkakan jag gjorde innan idag. Som sagt så använder inte jag fläsk utan bacon. Så här gör jag min Baconpannkaka.

Baconpannkaka
8 dl mjölk
4 dl mjöl
3 ägg
1/2 tsk salt
2 paket bacon

Gör så här:
Klipp bacon i små bitar, lägg i en form och sätt in i ugnen ca 7 min.
Blanda övriga ingredienser och häll i formen. Grädda i ugnen 25-30 min

Träningspass

Börjar måndagen med ett seminarium i skolan, åker därefter ner på stan och fixar födelsedagspresent inför morgondagens kalas hos Madde. Åker direkt till ett lunchpass på idrottskliniken, spinning och gud vad jobbigt det var. Nu är maten färdig och resten av eftermiddagen kommer ägnas till plugg. Idag blir det fläskpannkaka (fast med bacon), jordgubbssylt och rårivna morötter. Lägger upp lite senare receptet på fläskpannkakan. 

Nytt till hemmet

Precis hemkommen från stan, varit nere och ätit med R, Veronica och Per på King of india. När vi ändå var nere bland butikerna tog Veronica med mig bort till Dimoda som ska ha ägarbyte. Mist 50% på allt i butiken. Köpte mig två tallrikar, vet inte om jag ska ha de till tallrikar eller uppläggningsfat. Funderar även om på om jag ska köpa fler, blir att fundera över de beslutet. 

Trevlig eftermiddag

Idag har jag spenderat eftermiddagen hos Emma i Rottne. Roligt att få se hur ni bor. Blev upphämtad av Kristin och åkte gemensamt med henne ut till Rottne, där väntade fika och spel. Trevlig stund med trevligt sällskap. Framåt sex var det dags att åka hemåt igen, Hemma väntade trevligt sällskap, Emma, palle & Malva kom på besök. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis, till efterrätt godaste kladdkakan med glass. Nu är jag så mätt så mätt, dags att lägga sig raklång i sängen och titta på ett avsnitt av Arga snickaren. Tack för en bra dag fantastiska vänner! 

Fredagkväll

God morgon på er. Igår kväll var vi först och åt på Rosegarden och sen på bio. Vi såg Taken 3. Mycket bra film som måste ses om man har sett ettan och tvåan. Denna trevliga kväll spenderades med R och min mamma & pappa. Lördag morgon och jag ligger fortfarande i sängen, behövde sova ut idag. Vad har ni för planer idag? :) 

Fredag

Äntligen  är det fredag och snart helg ändå har vi bara jobbat halva veckan. Ska bli skönt med två lediga dagar, utan plugg och en massa måsten. Innan jag tar helg ska jag på en föreläsning i skolan, förbi Miomöbler med Emma och skriva klart en rubrik i min uppsats. 
Idag på Mio ska jag se vad för sortiment de har på speglar

vårkänslor

Min längtan efter vår och sommar kan inte bli mer stark än vad den är i detta grå, något mulna väder och blöta väder. Igår bäddade jag rent i sängarna och i valet om vilka påslakan jag skulle bädda med blev valet inte svårt. Ljust och fräscht men även en känsla av vår och sommar.  

Inredningsönskan

Såg för ett tag sen en bild på instagram med superfina kuddar i en säng. Då bestämde jag mig för att ta tag i projektet att göra om i vår säng. Som jag nämnt tidigare behöver man bara göra små förändringar i sin inredning för att det ska kännas som en förändring. Jag har letat som en tok efter kuddarna som jag fick inspiration från. Äntligen har jag hittat dem, men efter att ha sett priset per kudde blir det bara en dröm. Kuddarna är från en designer dom heter Caitlin Wilson och varje dessa kuddar kostar 520:-/st

veckohandling

Efter en lång julledighet är vi nu tillbaka i rutiner här hemma, R har börjat jobba igen och jag går i skolan. När det gäller mat så har vi bestämt oss för att veckohandla. En gång i veckan åker jag tillsammans med Jennifer, som också gör desamma,  och handlar allt som ska finnas inför veckan hemma. Vi har märkt att småhandla och handla det gamla vanliga utan att innan bestämt vad vi ska äta är oekonomiskt. Veckans matsedel ser ut så här:
Fredag: äta ute
Lördag: Hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis
Söndag: Tacos
Måndag: Fläskpannkaka
Tisdag: Fläskfile i svartpeppar och rosepepparsås med ris
Onsdag: Falukorv i ugn med potatismos


Sveriges mästerkock

Igår var det säsongsstart av Sveriges mästerkock. Jag som tycker om att laga mat tycker även om matlagningprogram. Alla matlagningprogram är dock inte bra, ser bland annat inte halv åtta hos mig som kanske var tippat. Tycker inte om när programmet varje gång ser lika dant ut. Iår är det med en ny i juryn. En kvinna som verkligen verka vara mycket kompetent inom området. Ska försöka följa programmet och suga åt mig så mycket som möjligt av deras kunskap. Sveriges mästerkock är ikväll igen 20:00. 

Onsdag

Blev både glad och ledsen idag när jag såg att det var snö när jag vaknade. Glad för att det blir ljust och fint, det är trotsallt mysigt med snö. Ledsen för att jag längtat till våren och hoppas att detta är den sista snön för denna vintern. 
Idag började skolan igen efter ett skönt jullov, egentligen har vi inga lov på universitetet men sedan 19/12 har det inte varit någon undervisning utan arbete med uppgifter på egen hand. Skönt för en annan som har bra disciplin. När jag kom hem från skolan lagade jag mig en lunch, lax (fiskad av svärfar) med potatis och dillsås. Mycket gott och enkelt att laga. 


Lite förändring

Vill man göra förändringar där hemma kan man göra enkla små saker. Bara för att det ska vara en förändring behöver det inte kosta massor med pengar eller krävas mycket tid. I vårt sovrum kände jag att det behövdes en förändring, sängborden har tappat sin charm. Idag köpte jag små träd för att piffa upp det hela med. Jag blev nöjd och det lilla gjorde en stor förändring för hela sovrummet. Snart kommer jag avslöja mitt andra projekt, det är också i sovrummet.  

Trettondagen

 
Startar dagen med en nyttig frukost i form av bananpannkakor och blåbär.  Superenkelt att göra och mättande. Tänkte dela med mig av receptet till er.
Bananpannkakor
1 person
1 hel banan
1/2 tsk kanel
1 ägg
 
Gör så här:
Mosa bananen med en gaffel, häll ner kanelen och ägget. Vispa ihop till en smet. Smeten behöver inte vara helt slät. Stek med smör i en stekpanna 2 min på varje sida. Servera med bär.
 

Julen förbi

 
Idag har jag tagit bort alla jullampor här hemma och satt upp de gamla vanliga. Vilken skillnad det blir, skönt att få tillbaka de man är van vid. Nu är julen helt utkastad hemma hos oss, julgranen ligger dock på altanen men den får klippas ner en dag och slängas den med. Nu vill jag bara att det ska gå fort tills våren är här, en vända snö till ska väl komma först. Vi pratade redan här hemma om att vi ska köpa några fina utemöbler till framsidan iår. Sen kom vi på att det kanske är lite för tidigt att börja prata om de nu, det är ett tecken på att vi längtar tills det blir lite varmare. 
Iår unnade jag mig att köpa en FLING stjärna till advent, absolut inget jag ångrar och den kommer få hänga med i många år framöver.  Tipsar bara er om att satsa på inredning ni tycker om, ibland kan det vara värt att det kostar lite mer. 
 

Drömmer

 
Ibland, eller om jag ska erkänna det, sitter jag och drömmer mig bort om hur jag vill inreda mitt hus. Jag letar efter inspiration och spara ner bilder inför den dagen man ska inreda på riktigt. Jag köper på mig saker idag som jag ser potential att ha i ett kommande hus men satsar då på tidlösa saker som håller länge. Nu har jag snöat in mig på denna fina stol från Kartell, hur fint hade det inte varit att ha en sån stol i en hall. 
 

söndagkväll

 
Ikväll är Per och Veronica hos oss på söndagsmys. Tänk vad skönt att inte behöva ha någon söndagsångest, utan imorgon när man vaknar tar man dagen som den kommer. Idag har jag i alla fall bakat ett nytt recept, älskar att prova nya recept. Idag blev det en pavlova som vi hade till fikan. Receptet hittar du på Ica.se. 

Äppellåda

Häromdagen när vi var ute hos svärföräldrarna fick jag en äppellåda som fanns i deras gömmen.  Exakt en sådan jag har letat efter. Kommer använda den i som inredning och variera efter vad jag har lust att använda den till. Tycker den var väldigt fin och välvårdad och inte alltför sliten. Om den hade varit de hade den nog fått stå utomhus. 

Nyår

 
 
 
God fortsättning på er. 
Igår träffades vi fem par hemma hos Josephine för att fira in det nya året. Vi gjorde väldigt enkelt för oss och beställde maten från Caféboden som ligger i Rottne. Smidigt med hemkörning och bara ställa in maten i ugnen.  Det blev mer tid till att umgås och spela spel, sådana kvällar står man annars i timmar med bara maten och dess förberedelser som hör till. Kvällen var supertrevligt och idag blir det soffhäng, hemkörning av pizza och nya Beckfilmen på tv. Imorgon är ni välkomna att göra av med pengar på Grand Samarkand igen och jag jobbar hela dagen.  
Iår är mitt löfte att umgås med människor som ger dig mer energi än dem tar och lev varje dag som om det vore den sista. 

RSS 2.0