Skön påskhelg

Vi har haft en superhärlig påskhelg som har tillbringats med familj och vänner. Det har blivit en hel del påskmat också och när robbans bror kom för påsklunch i lördags fick jag superfina blommor.  Hoppas er helg har varit bra. Idag är det dags att åka till Linnéuniversitet för examensuppsatsskrivande. Kunde varit mer motiverad till detta men i baktanken finns hela tiden att det är drygt två månader till examen ☺

helg

Hej på er. Det var inte igår som bloggen uppdaterades direkt. I veckorna har jag nu praktik och det blir mycket jobb och därför ingen ork eller lust att uppdatera. Ska försöka bli bättre. Vi har haft en kanonbra helg med fint väder, umgåts med härliga vänner och njutit av ledigheten.  Denna blombukett som jag fixade till i lördags får summera min helg. Gav bort en likadan till värdparet i lördagskväll.  

Torsdag

Då var det torsdag igen. Veckorna bara rusar iväg och snart är två veckor gjorda på praktiken. Fantastiskt roligt är det att vara på praktik och jag känner mig väl redo för att till hösten börja arbeta som lärare. Vart man hamnar är den stora frågan. Eftersom jag är person med lite kontrollbehov skulle jag gärna vilja veta de nu. Lite is i magen så löser det sig får jag tänka. Nu ska jag äta min goda frukost.  Hoppas du får en bra dag, om inte annat gör den till det! 

Söndag

Idag har vi haft en sån där skön dag. Inget speciellt planerat och dagen har flytit på lugnt och skönt. Vi tränade på förmiddagen och sen bara varit hemma och myst runt. Nu är ljusen tända och en stek står i ugnen. Blev sugen på stek, potatis, brunsås och gelé, en riktig söndagsmiddag. 

Dagens middagstips

Här kommer ett middagstips som vi åt idag till lunch. Kräftsås med pasta och kokta grönsaker.
Pastan kokar du enligt förpackningen och vilka grönsaker du vill ha är upp till dig. Vi hade vaxbönor och blomkål. Receptet på kräftsåsen bjuder jag på här:
1 burk kräftstjärtar 
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl mjölk
0,5 dl milda matlagningsgrädde 
1,5 msk dill
Salt, peppar, cayennepeppar efter smak
1 röd paprika
1/2 grön paprika
1 gul lök

Stek grönsakerna och häll sedan i resten av ingredienserna förutom kräftstjärtarna.  När du fått den smak du vill ha häller du I kräftstjärtarna så det blir varma. 

Lördag

Idag har vi varit på Ikea och inhandlat det sista inför mitt lilla projekt här hemma, nämligen en tavelvägg.  Posters kom hem i början på veckan och några småramar som inte ikea har i sitt sortiment har jag ordnat med sedan innan. Så i eftermiddag var äntligen tavelväggen färdig.  Efter att ha fixat här hemma idag så avslutar vi nu kvällen med nya Beckfilmen som kommer ut idag. Trevlig lördagskväll. 

Avokado

Jag provar på en liten odling här hemma med en avokadokärna som jag läste om i smålandsposten förra helgen. Verkar som det kan bli en växt som kommer upp ur kärnan. Jag har lagt kärnan i varmt vatten i fem dagar nu (byter vatten varannan dag). När kärnan yttre börjar mjukna kan man sticka in tre tandpetare en bit.  Avokadons toppigaste del ska vara uppåt och hälften av kärnan ska vara under vatten i ett glas. Mitt tips till er om man vill prova hemma. Ni ska även få följa min lilla avokadokärna. 

Helgen som var...

Hej på er.  Anledningen  till dålig uppdatering  på senaste beror  att  inte   blogga från mobilen vilket blir lite jobbigt.   Nu verkar det fungera hyffsat igen. Helgen som  var hade vi ett mysigt besök av Emma, Palle  och Malva.  Vi  åt pulled chicken som tacos  hemmagjord chokladpudding som var mäktig men ack så god. 

RSS 2.0