➡ Oskarshamn

Idag är jag ledig och jag spenderade förmiddagen hos frisören. Ljusare i håret är det dags för och jag är så nöjd. Efter frisören tog jag mig till Oskarshamn för att spendera eftermiddagen och kvällen med min andra hälft. Imorgon åker jag hem och jobbar och på onsdag börjar skolan. Men måste ju visa er hur jag blev i håret. Ljuset här på bilden blev inte det bästa men något i stil med detta beroende hur ljuset ligger på. 

Söndag

Ja idag har vi mått som vi förtjänar efter gårdagens väldigt roliga överaskningsfest för Hasan. Kvällen blev lyckad, alla goa och glada och jag hade sjukt roligt. Tur man inte dricker så ofta längre och då får det vara värt det. Vi äter ikväll pulled pork som satt som en smäck och sks snart kolla på film. Hoppas ni haft en trevlig söndag. 

Nya inredningsprylar

Två sådana här ljusstakar beställde jag nyss från Mios hemsida. För tillfället är dem slut men kommer levereras om ett par veckor. Lovar att ni får se resultatet när dem väl är på plats. 

Skötsel visar sig

Häcken på framsidan har växt som tusan men idag blev den friserad och nu börjar den visa sin täthet. Så skötseln vi har givit den börjar nu visa sig. 

Godmorgon fredag

God morgon. Idag är jag och R lediga och vi har inget direkt planerat idag. Skönt! Börjar morgonen med en härlig frukost som ser i stort sett lika dan ut varje dag. Frulle består av två stekta ägg, två fincrisp,  två glas med god juice, proviva och apelsinjuice. 

sommaren är inte över

Hemma hos oss blommar fortfarande blommorna ute som om det vore högsommar. Så jag intalar mig att sommaren är inte riktigt slut än och jag ber om några mer sommarkvällar ute på altanen men grillat och rose.

Next in

Då var det dags att ge sig på nästa bok som jag inhandlade för ett tag sen.  Den förra boken är redan urläst och jag gillar att läsa lite grann om kvällarna i sängen.  Usch vad jag lät som en gammal ålderdomlig tant nu men läsning får mig att koppla av.  Prova själva om ni är uppe i varv hela dagarna och har lite svårt för att komma till ro. Denna gång blir det Gustav Fridolins bok - hoppas den tar mig med råger.

Nytt till gardroben

När hösten smyger sig på blir jag alltid så sugen på lite nytt till gardroben och göra om hemma. Plånboken ska räcka till mycket men igår köpte jag en ny tröja, även ett par snygga kostymliknande vida svarta byxor inhandlades. Visa bild på tröjan idag som jag gillar mycket. Vad tycker ni? 

Promenix

I lördags bestämde vi granntjejer att vi måste börja gå ut och röra på oss mer tillsammans. Ikväll när jag slutat jobbet blev det en powerwalk tillsammans med tjejerna, 4,5 kilometer och varma och svettiga blev vi. Skön avslutning på denna måndag. 

Enklaste receptet

Idag lagar jag köttbullar på 1 kg blandfärs. som liten när vi var hos farmor och farfar bjöd hon alltid på ett gott tillbehör som passar utmärkt till kött men idag ska vi äta de till köttbullar. Tillbehöret är egengjord inlaga gurka. Enklaste och godaste receptet lyder så här. Skär upp en halv gurka, med kniv eller mandolin är upp till bad du har hemma. Blanda 1/2 dl ättiksprit,  1 dl socker och 1 1/2 dl vatten.  Låt gurkan ligga i vätskan några timmar innan du tar upp gurkan och njuter av den. Det ska se ut så här när den ligger och drar. Obs!! Glöm inte blanda vätskan så att sockret löser sig innan du stoppar ner gurkan.  

Snart kalas

Snart ska vi in till grannarna och fira deras fina lilla pojk Harry som fyllt 1 år. Ska bli trevligt.  Ha en skön lördags kväll allihop. 

Marknad och fika

Innan i eftermiddag åkte vi ut till Dädesjö marknad. Alltid trevligt med lite marknad och få komma ut på landet. Vi hittade lite grann och det var riktigt varmt mellan stånden. På vägen hem stannade vi och fikade på Cafiket som ligger utmed motorvägen. Vi satt i deras härliga trädgård och fikade en bra stund och njöt av utsikten över sjön. Nu blir det snart mat här hemma och sen ska vi bege oss ner till Hagavallen där det blir fotboll ikväll. Härlig dag med andra ord som jag får dela med mina andra halva Robert. 

Hårnytt

Köpte en ny hårinpackning häromdagen. Denna gång provar jag Loreal. Innan har jag haft Isabella Löwengrips hårinpackning men varit sådär nöjd. Dags att prova något nytt. 

Längtar ut

Visst är det konstigt att när man väl är ledig och det fint väder ute så utnyttjar man och njuter inte av det till fullo. När man väl jobbar som en annan gör idag så längtar man ut och är avis på alla som är lediga. rasten ägnas i alla fall ute med både köpt mat och glass. Så svara snälla någon varför sommaren skulle komma så sent iår? 
 

Fullspäckad dag

Har haft en fullspäckad dag. Först jobb på Apoteket mellan 09:30-18 för att sen åka hem till Jennifer och fira att Julle fyllt år. Med god hämtmat från King of india och härlig efterrätt med glass och alla sorters bär avslutar jag nu med att läsa en stund i min bok. Den är verkligen superbra och heter Att vara med henne skriven av Alex Schulman.  En annan fastnar direkt för självbiografier så vill du ha ett boktips så kan denna rekommenderas varmt. 

Skogens guld

Ikväll efter fisketuren lagade jag till varma mackor med kantarellstuvning. Man njuter lite extra av varje tugga när det är just kantareller, som är skogens guld man äter. Nu är vi mätta och belåtna så nu blir det en film i soffan med mannen och ladda för en ny arbetsvecka. 

En härlig kväll med grannarna

God kväll.  Vi är nyss hemkomna efter en trevlig kväll med våra grannar Elin och Henrik. Vi åt goda minihamburgare med alla tillbehör ni kan tänka er, allt från bacon till picklad rödlök. Vi spelade sen ticket to ride och åt en god marängtårta som jag slängde ihop på morgonen. Hoppas ni haft en trevlig kväll,  vi ska nu titta på lite tv från sängen. Det är en ny dag imorgon då som Morran brukar säga.

Bubbies

Förra helgen när vi var på Therese och Davids bröllop bjöd dem på bubbies som ett tillbehör till drinkarna. Supergoda små glassbakelser med ett täcke av en majsmjölsdeg som det är smak i. Svåra att få tag på har vi märkt men efter lite rekommendation så åkte vi idag och köpte oss några stycken till fikat. Svalkande och gott i denna värme :) 

Äntligen fredag

Fredagen är här och man har avklarat fem arbetsdagar. Jobbade ett kort extrapass idag mellan 8-12 och efter de blev det handling av mat, badat i poolen med Cornelia, Liam, Fidde, Madde och Meija. Nu ikväll har äntligen  R kommit hem,  vi åt god sallad,  grillad kyckling och coleslaw. Ha en fin kväll allesammans.  

Torsdag

Hej på er. Vilken dålig uppdatering det har varit från min sida. Har det någonsin hänt innan att det har varit många dagar mellan inläggen!? Jag har fullt upp med jobb denna veckan. Vi har beställt en köksö till vårt kök, den kommer om cirka 2 veckor. Till den vill jag köpa två barstolar. Vad tycker ni om denna variant? 

Bröllop

Kan börja med att säga Wow vilket bröllop jag och Robban var på igår. Våra vänner Therese och David gifte sig i Vedeslöv kyrka och efter en vigsel som inte var av denna värld så vacker så begav vi oss till Osaby Säteri. Där hölls bröllopsfesten med en underbar trerätters, tal, lekar och dans inpå småtimmarna. En helt oförglömlig dag som blev så himla bra på alla tänkbara sätt. 

Gott till fikat

Häromkvällen när vi hade besök av Veronica och Per bakade jag en kaka. Bakade Roy Fares brownie cheescake som ni hittar på mitten.se. Supergod och ganska mättande. Gott att servera med glass eller grädde. Det som inte går åt går bra att frysa in. Prova vetja,  alltid kul att bjuda på något som inte hör till vanligheterna. 

Nya böcker

Dags att köpa på sig ett par bra böcker att läsa nu till hösten när man håller sig mer inomhus och kurar ihop sig i soffan. Det kunde inte bli bättre än att det var halva priset dessutom. Vet inte vad affären heter men bokaffären som ligger jämte paladium ska slå igen och har total utförsäljning. Så skynda dit och fynda om du vill ha tag i bra böcker till ett vetigt pris. Mina två val blev i alla fall dess böcker som jag sett fram emot och blivit rekommenderad att läsa. Får se om de håller måttet för att jag ska tycka dem är bra, vill helst bli fast direkt för att över huvud taget kunna läsa ut en bok. 

Present

Igår kväll kom mina föräldrar och min moster på besök. Vi bjöd dem på mat och drack rosévin kvällen lång. Min moster har inte varit hos oss innan så hon hade med sig en present. Två stycken väldigt gulliga ljus med doft.  Finns det något bättre än doftljus. De fina burkarna är i kan bli fina att planera blommor i sen när ljusen brunnit ut.

Härlig sommadag

Igår var det härligt sommarväder här i Växjö.  Äntligen ytterligare en varm och solig dag på semstern. Annars har dem hållt sig borta med sin frånvaro. Igår kom Robbans mamma och pappa in och hade en mysig dag tillsammans med oss. Vi fikade, lagade hemmagjord pizza, var och fiskade och tittade på en bra film. En härlig dag och en bra start på den sista semesterveckan. Idag verkar det bli lika bra väder så ska strax gå ut i solen men först äta lite frulle och sätta in en pulled pork I ugnen till kvällen.
vi släppte tillbaka fiskarna igen djurvänner som vi är. 


Söndagshäng med de bästa

Ikväll har vi hängt med Emma, Marcus och Malva. Emma och jag begav oss först ut i blåbärsskogen och när vi kom hem gjorde vi både blåbärspaj och god fläskfilegryta med klyftisar och sallad. En härlig kväll med bästa sällskapet. Nu ska vi slappa i soffan och imorgon börjar sista semesterveckan. 

Liseberg

Efter vi checkat ut från hotellet gick vi tvärs över gatan till Liseberg. Det var en väldigt lång kö för att komma in bara genom entrén och då kan ni säkert räkna ut hur lång kö det var till varje karusell. Vi bestämde oss för att gå och äta glass och spela lite i godisbodarna istället. Tur som man har vann vi en hel del. Nu är vi på väg hem och vi får se vad denna kväll har oss att erbjuda, kanske en promenad eller bara lugnt i soffan. 

Göteborg

Igår anlände vi tidigt på morgonen till Göteborg. Vi hade en mysig dag då vi gick på stan, åt god mat och avslutade dagen med en komikershow på Trädgårn. Komikershowern vi såg heter Badjävlar, det var hela Sveriges komikerelit. Vi skrattade ibland så vi grät, väldigt bra show med mycket skämt om dagens Facebook,  hashtag hit och dit. Ja det var en underhållande kväll. Idag ska vi njuta av några timmar till i Göteborg, nämligen på Liseberg innan tåget går tillbaka hem i eftermiddag igen. 

RSS 2.0