Enklaste receptet

Idag lagar jag köttbullar på 1 kg blandfärs. som liten när vi var hos farmor och farfar bjöd hon alltid på ett gott tillbehör som passar utmärkt till kött men idag ska vi äta de till köttbullar. Tillbehöret är egengjord inlaga gurka. Enklaste och godaste receptet lyder så här. Skär upp en halv gurka, med kniv eller mandolin är upp till bad du har hemma. Blanda 1/2 dl ättiksprit,  1 dl socker och 1 1/2 dl vatten.  Låt gurkan ligga i vätskan några timmar innan du tar upp gurkan och njuter av den. Det ska se ut så här när den ligger och drar. Obs!! Glöm inte blanda vätskan så att sockret löser sig innan du stoppar ner gurkan.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0