Lördagen

Vilken bra dag vi har haft. Vi startade dagen med att inte ställa klockan. Vaknade i tid så vi hann till vårt spinningpass vid 10:00 på I11. Skönt att börja dagen med ett odentligt träningspass. Vi åkte sedan upp till Grand Samarkand för att göra lite ärenden och handla mat inför kvällen. Robbans mor och far kom senare med goda räkmackor och mina föräldrar kom också på en spontanfika. Mycket trevligt. Vid klockan 18 kom Palle, Emma och Malva för grillkväll.  Så mysig dag med så mycket god mat och fika att vi nu ligger i sängen supermätta och belåtna. Helt enkelt en underbar dag med trevligt sällskap. 

Fredagsmys

Vi är nyss hemkomna efter att ha varit ute och kollat på Robbans föresatt lag Rottne som spelade fotboll. Inget regn men gud så ruggigt det var. Man kan ju inte tro att det snart är juni. Nu har vi tänt ljus och ska äta gotte framför en film. Idag provar jag nya smaken Sorbet jordgubb och daiquiri glass från Sia. Den ser om inte annat väldigt smaskens ut. Trevlig fredagskväll kära ni. 

Promenad

Har suttit på förmiddagen med mitt arbete som ska in nästa vecka. Blev ett par effektiva timmar. Tog mig sedan en promenad ut till Liljeholmens stearinljusfabrik där de har en liten fabriksbod som man kan handla ljus och lyktor. Det var en bit att gå ut hit och nu ska jag strax gå tillbaka. Tog mig först en paus vid kanten till havet för att njuta av utsikten. 

Besöker Oskarshamn

Idag vid lunch kom jag ner till Oskarshamn. Besöker Robban och på fredag åker vi hem gemensamt till vårt place. Idag har jag kollat vad Oskarshamn har att erbjuda och ikväll har vi gått en lång kvällspromenad i det sköna vädret. Från lägenheten ser man ett torn på en höjd och vi bestämde oss för att ta oss upp dit för att se hur utsikten är över stan. 

Glass i stora lass

I vår och sommar känner jag att de kommer bli mycket glass. Så fort solen kikar fram blir man sugen på glass. Ikväll provar vi Sias glass smakerna rom russin och pekannöt. Mums! Trevlig tisdag kväll. 

Tisdag

Det är en trött Evelina som åker till Linneuniversitetet idag. Har sovit så hemskt dåligt inatt av alla mardrömmar. Dagen består av plugg på universitetet med min grupp, bli klara med vårt arbete är målet. 

Kvällens mat

Ikväll blev det spagetti och köttfärssås här hemma. Här hemma smakar aldrig köttfärssåsen lika dant från gång till gång och det är de som gör att rätten inte blir uttjatad.  En bra rätt att äta eftersom både jag och R behöver ha med oss matlåda imorgon.  Vad äter ni för gott ikväll? 

Trädgårdsdag

Effektiv och produktiv dag här hemma idag känner jag. Efter de att vi hade ätit frukost och jag städat hela lägenheten gick vi ner mot Evedal. Vi köpte oss varsin glass och gick ut på bryggan och njöt i solen. Väl hemma skulle R åka och gå på bio med sin bror. Jag tog trädgårdsredskapen och började på och greja i trädgården.  Idag kanthögg jag ytterligare en del av häcken och grävde ut runt vårt plommonträd. Ska fixa till med fina markstenar runt trädet. Det blir ett projekt att få till de kommande veckorna. Dagens resultat ser ni här. Det tar längre tid än vad man kan tänka sig.  

Eurovision

God morgon. 
Vem kunde ana att Sverige och Måns Zelmerlöw skulle ta hem hela vinsten igår.  Det var värt att hålla sig uppe till halv två för att se när han vann och alla intervjuer. Nästa år ska jag köpa biljetter till Eurovision när det är i Sverige och Stockholm.  Det är bara något man inte får missa, världens största musikfest. 

Lördagsutflykt

Lördagsutflykt blir det idag. Vi åker till Oskarshamn för att fixa lite i en övernattningslägenhet R ska ha där nere. De jobbet R jobbade på innan gick i konkurs så att han börjar jobba i Oskarshamn är inget som blir långvarigt utan till att han hittar ett jobb här i närheten. Hans jobb växer som sagt inte på träd och vi löser de efter bästa förmåga. Jag kommer också vara där en del när det passar in i vardagen med jobb och skola. Vi hörs senare. 

Två sorters kakor

Har bakat två sorters kakor idag. Det blev sirapskakor och rulltårta. Tog ett säkert kort och bakade sirapskakor som jag gjort så många gånger förut. Ett tips som jag provade idag var att hälla i lite extra sirap, då blir dem en aning segare.  Jag tog mig även av utmaningen och bakade rulltårta med drottningsylt i. Enligt recept låter det så avancerat men icke med de receptet jag gjorde. Gick hur enkelt och bra som helst bara man följde receptet punkt för punkt. Rulltårtan kom med på bild idag så den får ni resultatet på här.

Trädgårdsprylar

Nästan oavsett hur stor trädgård man har behövs det en hel del prylar för att kunna sköta om den på bästa sätt. Idag tog jag bilen och åkte iväg och handlade en spidarvagn samt en trädgårdstrimmer. Jag tänker att köper man de nu och köper rätt saker är det en investering inför framtida boende då vi framöver någon gång ska flytta till hus med en trädgård där sakerna också kommer till användning. Har mestadels, med ytterst lite hjälp monterat ihop dem själv så när trimmerns batteri har laddat färdigt ska den ut och invigas. 

Eurovision

Nu blir det eurovision och kvällsmat framför tvn. Min kvällsmat består av tre fincrisp med en avocado på och vid sidan som tillbehör. Kan verkligen rekommendera dessa knäckebröd då de mättar väldigt bra och är nyttiga. 

Jobbdag

Kom precis hem efter att ha jobbat på apoteket sen 12:30. La mig direkt i soffan ombytt till mjukiskläder, har både ont i ländrygg och fötter efter ha stått hela dagen.  Innan jobbet idag klippte jag gräset och gjorde iordning lite ute. R kom hem tidigt idag på morgonen för att han blivit dålig av magsjukan igen, inga detaljer behövs.  Därför har jag idag på apoteket köpt hem ytdesinfektion så här ska det städas på de områden som kan smitta mig. Främst toaletten. 

Fira Hanna

Ikväll har vi tjejer firat vår kära Hanna. Hon bjöd på supergod mat och vi spelade spelet ticket to ride. Helt enkelt en supertrevlig kväll som det alltid är när vi tjejer umgås. Kvällen får även tala för sig själv i en mängd bilder. 

Onsdag

Redan onsdag hörni, dagarna går snabbt när man har en hel del inplanerat. Jag har varit i skolan sen åtta i morse och arbetat med min grupp, vi har ett stort grupparbete och en enskild uppgift kvar sen är det äntligen sommarlov och tredje året på lärarutbildningen är gjord. Nu väntar jag på att ett par män ska komma hit för att göra en tvåårsbesiktning av vår lägenhet. Hur sjukt är det inte att vi redan bott här i två år. 
Denna bilden togs idag när jag åkte hem från Universitetet, undra om det regnar på Östra Lugnet? 

Serietips

Vill ge er ett tips på en bra serie vi har börjat titta på här hemma.  Den är norsk-svensk och heter på svenska Frikänd. Den går just nu på söndagar 21:00 på SVT. Har du missat de så tar du igen delarna på svtplay. 
Ha en bra dag allesammans i det regniga vädret man vaknar till idag. 

Bullbak

Nu är jag full igång med bullbak här hemma. Aldrig en lugn stund, blir lite rastlös samtidigt som jag vill hålla R sällskap i soffan. Blir en skön kväll i soffan med provsmakning om bullarna blir godkända eller ej. 

Tidigt hemma

Hej på er. Helgen har inte bestått av så mycket uppdateringar tyvärr. Vi har haft fullt upp med att umgås och hitta på saker i Örebro.  Vi åkte tidigt idag på morgonen efter frukost ner mot Växjö för att R har blivit sjuk. Han har legat runt toastolen sen tidig morgon och spytt som en kalv. Vi misstänker att han åkt på magsjuka och eftersom det är ett luftburet virus räcker det att någon andas i närheten för att man ska bli smittad och bli sjuk. Helgen har annars varit bra, har varit skönt med miljöombyte innan det är dags för att ta tag i en ny vecka. Hoppas ni har haft en bra helg. Nu ska jag ta tag i alla väskor som ska packas upp. 

Örebro

Vi är som ni säkert vet i Örebro och hälsar på. Alla är ganska slut efter denna dag då de bygger uterum för fullt här uppe. Vi tjejer håller markservicen och serverar fika och mat samtidigt som vi åker iväg på ärenden och shoppar. Nu firar vi med marängsviss och kollar på tv. Önskar er en trevlig lördag kväll. 

Rast

Hej på er. Idag arbetar jag heldag mellan 11-20:15 på Grand Samarkand. Nu på rasten behövs ett miljöombyte så jag sätter mig och läser Växjö tidningen. Imorgon tar vi och beger oss till min bror i Örebro för att hälsa på i några dagar. Hur spenderar ni långhelgen vi har framför oss? 

Promenad

Är nyss hemkommen efter en cirka 7 km promenad. Kallar denna runda för Hissörundan och man går nästan hela tiden utmed vattnet vilket är underbart. Nu är det en underbar årstid att vara ute och gå promenader i så därför ska detta göras mer när vårvädret tillåter. Nu ska vi starta igång grillen och göra en god kvällsmat.

Trädgården

Idag tog jag och gjorde lite fint på framsidan medan R lagade lunch. Jag kanthögg vid häcken och rensade ogräs. Det ser så mycket fräschare och snyggare ut när den lilla trädgård vi har ser omhändertagen ut. Arbetet kanske fortsätter i veckan om tiden finns till för i år ska vi kanthugga runt hela trädgården som består av cirka 160 häckplantor. 

Scones

Idag kör vi på sconesbak här hemma till frukost, finns många olika recept ute på internet och många skiljer sig en hel del. 
Jag tog ett recept som jag tyckte blev bra. Sconesen innehåller:
7,5 dl vetemjöl
1/2 tsk socker
125 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl råsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Pensla dem med ett ägg och strö på råsocker och mandelspån. 

Lördag kväll

Igår var vi hembjudna till Jennifer och Crille.  Vi köpte hem mat och spelade vårt nyinhandlade spel Ticket to ride. Trevlig kväll med härliga personer och alltid lika trevligt har vi när vi ses. Jennifer och crille hade planerat en sån god efterrätt som bestod av vaniljglass, jordgubbar, banan och hemmagjord chokladsås. Så somrig och underbar efterrätt som vi alla backade om för att ta.  
Tack för en trevlig kväll!  

Dagens to do

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen innan vi åkte ner mot stan. Handlade lite kryddor för att inviga vår pallkrage för iår.  Nu ser det inte så mycket ut för världen för att där det är jord har jag planterat sallad men sår från grunden med fröer. Den stora plantan på bilden är citronmeliss som har tagit sig sen förra året trots att jag klippte ner den till grunden. Det jag har valt att ha i min pallkrage är persilja, dill, kruksallad, purjolök, citronmeliss och ska köpa till gräslök.  

Fredag

Min fredag har bestått av ledighet men ändå dålig uppdatering. Jag har idag pluggat på förmiddagen med sällskap av brodern som jobbade hemifrån. Efter de klippte jag gräset, städade hela lägenheten samt lagade lunch. Vi har ikväll varit på spinningpass och lagat god mat. Pulled pork har stått i ugnen hela dagen så det blev kvällens kvällsmat. Hittade i våra gömmor här hemma en fin serveringsskål dom vi använde ikväll till maten.  
ett hjärta fyllt av kärlek. 

Social dag

Kan dagen bli så mycket bättre än att umgås med sina tjejkompisar hela dagen. Dagen startade klockan åtta på Skåres där jag åt frukost med Josse, Julle & Sofi. Lite innan tolv åkte jag ut till Kvantum Norremark där jag mötte upp Kristin,  Emma & Hanna. Vi åkte sedan hem till mig för att gå ut i skogen och grilla. När grillandet var över tog vi oss hemåt och gjorde fruktsallad och spelade spel. Nu har alla åkt hem och jag ska ta mig en lång dusch för jag luktar friluftsliv och grillos. Dagen kan även tala för sig själv i form av bilder om man inte vill höra mitt svammel. 

Onsdag

Idag är jag ledig, annars har jag bokat upp massor med jobb denna veckan. Fyra av fem arbetsdagar på apoteket är gjord om man räknar med helgen. Nu ska jag bege mig ner till stan för att lyxa till de och äta frukost med Josephine, Josefin och Sofi. 
Dagens outfit består av svarta strumpbyxor,  jeanskjol, vitt linne med en mörkblå blus över. 

Diamond lampa

I paketet igår låg min fina lampa jag har köpt. Man skulle kunna säga att det är en 2-1 lampa eftersom du köper en golvlampan men kan göra om den till en bordslampa genom att montera bort fötterna. Igår kväll fixade jag till vart den skulle stå och vilka andra inredningsprylar i mitt hem som får göra den sällskap. Idag ska det köpas en större glödlampa till den, nu sitter bara en fruttig liten glödlampa i den som jag hade hemma.
visar en bild tagen från Google hur den ser ut som golvlampa. Här är den i färgen svart. 

Stort paket

Dålig uppdatering härifrån då jag varit på skolan på förmiddagen och jobbat till 20:15 ikväll.  På hemvägen hämtade jag ett stort paket som knappt gick in i bilen. Undrar ni vad de kan vara i paketen? Det är lampan som jag visade er för några dagar sen. Det blev belöningen för att ha gjort färdigt engelska kursen som jag hade sån ångest för under 10 veckor denna termin. Ibland italar jag mig själv att klarar jag av något jobbigt belönas jag med någpt jag vill ha. Ni får se resultatet hur lampan blev hemma hos oss lite längre fram. 

jobbkläder

Det som är tråkigt med jobbkläder är att man aldrig får använda sina egna kläder. Har nu sett lika dan ut i tre dagar i rad och i sommar kommer jag ha samma kläder i sju veckor. Det innebär att jag inte behöver köpa så mycket nytt egentligen. Så här ser jag ut idag, piffar till det med en gammeldagsrosa kofta. Man får piffa till frisyren desto mer och det gjorde jag idag. 

Att vara effektiv

Igår när jag kom hem planerade vi vad vi behövde köpa hem i matväg samt vad vi ska äta. Denna vecka är det fullt upp med både jobb, skola, träffa vänner och annat skoj.  Jag gillar ju att ha mycket planerat och trivs som bäst när jag får känna mig effektiv.  På tal om att vara effektiv steg jag upp tidigt idag för att hinna åka och storhandla innan jobb som står på schemat idag vid 11:00. Det var jag och pensionärerna på Maxi vid kvart över åtta. Jag brukar annars handla de som behöver handlas hem när jag ändå handlar på Grand Samarkand men idag behövde vi en hel del frysvaror. 
Nu vankas det snart jobb mellan 11-20:15. Gud vad mycket pengar det ger får man tänka när det tar emot.  
full kyl :) lika full frys.. 

Funderingar

För er som har följt mig ett tag här på bloggen nu så sa jag för ett antal veckor sen att jag skulle köpa något fint till mig själv när jag klarat av engelska kursen. Då kursen varit så svår och jobbig känner jag att jag skulle behöva unna mig något. En lampa funderar jag på att köpa och kikat runt nu ett tag. Har fastnat för lampan Diamond. Vill ha den som bordslampa och vill gärna ha den stora varianten. Vill man ha denna variant måste man köpa golvlampan som kan göras till en bordslampa om man monterar bort benen. Vad tycker ni? Ska få ett godkännande från mannen också då han också  bor här. 
Lampan ska isåfall beställas i färgen silver. 

RSS 2.0