Mysfredag

Musiken är igång, lyssnar på den underbara låten som stiftelsen har gjort. Den heter vart jag är går.
Ljusen är tända och jag har nyss varit iväg och köpt massor med gott till kvällen. Robban är iväg och spelar match så jag bjöd hit mamma och pappa på räkfrossa. Det blir lite mer plockmat till de som bland annat består av minimozarella och cocktailtomater och vitlöksbröd, får inte glömma wiskykorven också. Ha en trevlig kväll alla!
 


 
 

20120831

Sista dagen på sommarmånaden augusti. Snart börjar skolan och rutiner ska införas, skönt!
Idag ska jag ha en hel dag för mig själv, nästan i alla fall. Robban kommer hem någon gång ikväll efter hans match och det passar bra med en dag för mig själv för jag har lite att läsa innan skolan börjar på måndag. Jag ska inte bara läsa idag, då kommer jag bli knäpp i skallen, utan vi startar nu det sista programmet av One Tree Hill. Jag kommer verkligen sakna denna serie.
 



jahapp.

Då var veckan kommen som man har pratat så länge om, nämligen nollningen inför att bli student. Jag är sjukt nervös och har haft hela dagen på mig att lugna ner mig men vad hjälper de. Jag vill bara att det ska bli tisdag och att nervositeten ska gå bort. Som tur är så känner jag faktiskt några som ska börja samma utbildning som mig så helt själv är jag ju faktisk inte.. Nu kommer jag nog vara osocial här i några dagar fram över. Hela dagarna går åt till att vara med klassen och lära känna nya. Det ska bli jätte skoj men fasiken att man ska vara så nervös. hörs en annan dag i veckan när jag är sleten efter allt festande, haha. Ha en bra vecka :)

Vilodag

Söndagar när man var liten var det alltid veckans vilodag, kommer så väl ihåg när jag sålde jultidningar och skulle gå ut och ringa på hus på en söndag. Det var näst intill förbjudet eftersom man inte riktigt vet hur folk reagerar. Idag har jag och Robban verkligen haft en vilodag. Efter gårdagens patajande kan det inte bli mycket mer, vi är väldigt slitna idag och har näst intill kollat på film hela dagen. Så skönt med sådanna dagar ibland, fast det blir ju ännu bättre om man mår hyffsat också. Denna bakfylla (hatar ordet) blir bara värre och värre varje år, när jag är femtio kommer jag säkert vara bakfull i en vecka, haha.

Igår var jag ute på Mio möbler en sväng, avgudar den butiken. Dem har så mycket snygga saker och väldigt stilrena saker. Där kommer vi köpa mycket sen till nya lyan. Jag skulle dit och köpa en till födelsedagspresent till Julle och en inflyttningspresent till Josse. Passade på att köpa något även till mig själv, så till mig fick det bli en stor vit vintage träbricka. Kan tänka mig hur fint det kommer vara att ha den sen i nya lägenheten när vi har altan och en trädgård då man kommer bära fika fram och tillbaka, gud vad mysigt LÄNGTAR!!
 
Endast 199:-
 
 
En blomma får pryda bordet som jag köpte på torget förra lördagen för endast en guldpeng

Lördag

Igår arbetade jag min sista heltidsvecka för ett tag. Ska ju som sagt börja studera nu och kommer bara jobba vid sidan om och lite helger då och då. Det känns skönt, ska verkligen försöka styra om min vardag och hinna med saker jag inte gjort innan. Det kommer nog ta sin lilla tid att byta rutiner, men fasen jag gillar rutiner så det kommer jag klara galant.
Idag är det lördag, vaknade tidigt  och gjorde mig snabbt iordning för att åka och fixa lite ärenden, ett ärende var bland annat systemet. Hela dagen idag ska vi fira Julle, min kära vän som fyller år. Firandet började med att spela fotbollsgolf ute i rockatorp vilket var roligt men tillslut blev det blött nog för att ge upp, haha. Nu är alla hemma, gör sig iordning inför kvälllens äventyr som ser ut så här. Middag hemma hos julle, sen förfest på samma ställe och sen Loft. Ska bli en trevlig kväll.
Måste ju berätta att vi hade ett vad när vi spelade fotbollsgolfen, det var att den som vann skulle bli bjuden av alla dem andra deltagarna på en drink. Vem tror ni vann? JAG såklart ;) Ser fram emot alla drinkarna :D
 

Shoppingtur

Igår efter jobbet kom mamma upp till mig på jobbet, vi tog en spontan shopping tur på Grand Samarkand. När jag går i butiker är det i stort sett omöjligt att jag kommer hem tomhänt. Jag handlade sånt jag verkligen behöver och visst kan jag väl säga att detta var de första höstaktiga kläderna :)



Svarta höga tights med dragkedja fram på vaden och bak i svanken, vinröd t-skirt från H&M i underbart material, även en mascara fick hänga med hem.

Tisdag

Jag är inne på min sista arbetsvecka innan jag börjar studera. Känns lite konstigt men dem ska ju inte bli av med mig helt på Apoteket. Jag ska ju jobba var tredje helg schema lagt och förhoppningsvis lite extra någon gång ibland beronde helt på hur mycket det är i skolan. Nästa vecka börjar vår kick-off vecka då det kommer vara massor med roliga aktiviteter på agendan. Så idag tänkte jag mig att jag skulle börja plugga lite grann så man är lite i fas.


Dem fina blommorna pryder vårt soffbord, köpa i lördags på torget :)

Utflykt

Idag har jag och Madde varit på utflykt. Vi åkte i morse vid klockan sex och begav oss ner mot Ronneby. Varje söndag hela sommaren och ända in i oktober har dem loppmarkad i fina brunsparken. Där ställe vi ut idag med vårat gamla skrot som vi har samlat på oss under åren. Endel slantar blev det i kassan och dem ska det köpas nya grejer för till lägenheten nästa år. Då kommer det behövas pengar, tro mig! Det har varit en trevlig dag, men från att ha varit uppe sen klockan fem i morse så är jag nu ganska seg. Blir Solsidan vid åtta och sen bara slapp tills jag somnar hihi :)


Brunshallarna med massor utav utställare :)

Måndag igen..

Då var det ny vecka och semestern är slut. Hela fyra veckor har gått och måste säga att jag har njutit av varje sekund av denna ledighet. Nu ska jag jobba heltid i två veckor till, alltså till den 24/8. Sen har jag faktiskt en veckas semester till, tog ut den ifall jag skulle komma in på universitetet för veckan innan skolan börjar så är det inspark/nollning. Så nollning blir det vecka 35 sen kör skolan igång veckan därpå vilket blir 3 september. Har lite att läsa innan dess så det är nog bäst att sätta fart. Ska försöka få igång ett rullningsschema där skolan, träning, familjen och kompisarna kommer in i vardagen också, det blir nog inte det lättaste i början då allt kommer vara kaos i huvudet utav all ny information.

Söndag

Idag steg vi upp tidigt för att göra oss fina inför dop. Min brors sån Liam skulle döpas i Öjaby kyrka. Jag och Maddes bror Andreas var faddrar eller gudföräldrar vilket man vill kalla det. Det var ett väldigt fint dop och några tårar kom när dem fina psalmerna spelades. Jag höll Liam ända tills prästen skulle ta honom för att döpa han till hans fina namn. Han sa inte ett ljud och var så duktig. God fika bjöds på efter dopet i församlingshemmet och det var en väldigt trevlig förmiddag/eftermiddag med alla som var där.




Recept

Godaste Blåbärspajen

Den här pajen knäcker verkligen vanlig smulpaj.Så mycket godare med pajskal under och med smuldeg över.Och sedan om man vill äta med vaniljsås eller en skopa vaniljglass så funkar det med.Men den här pajen går lika bra att äta som den är.Godast blir det om den äts ljummen.


Ingredienser:
Pajskal
3dl vetemjöl
3msk socker
100g smör
1ägg

Fyllning:
200g blåbär
1msk socker

Smuldeg:
3dl vetemjöl
1 dl havregryn
150g smör
1dl socker
1ägg
0.5dl flagad mandel

Gör så här:
1.Blanda ingredienserna till pajskalet (gärna i matberedare)men går lika bra utan.Pressa ut
degen i en stor pajform eller 4 portionsformar.Nagga lite med en gaffel på pajskalet.
Ställ pajskalet i frysen i cirka 30minuter.
2.Blanda smuldegen med fingrarna.Lägg blåbären tillsammans med sockret och täck med smuldegen.
3.Ställ in i mitten av ugnen i 200 grader i 25min.

Fredag

I tisdags var tjejerna här och hälsade på. Det är inte så ofta man träffas alla nu för tiden så jag bjöd in till fika. Det blev hemlagad blåbärspaj med glass och vaniljsås. Vi hade så mycket att snacka om och uppdatera varandra om så inget sällskapsspel blev det. Det var nämligen meningen att vi skulle spela massor med spel men får väl göra de vid ett annat tillfälle.
Idag fredag tog jag en lång sovmorgon, vaknade inte förens vid tio vilket var väldigt skönt. Hoppade snabbt in i duschen och gjorde iordning för att åka och köpa böcker utav en tjej som läser lärarutbildningen. Så tre böcker är nu mina och ska läsas inom kort. I eftermiddag har vi umgåtts med Krille, Madde, Ottilia och Cornelia, vi har varit på Samarkand och fikat och gått runt i lite butiker. Nu sitter vi som klistrade i soffan och kollar på handbollen, jag och Robban ska bara ta det lugnt ikväll.


Hela fikagänget hemma hos mig

pyssel

Idag vaknade jag sent, förstår inte att jag kan sova så länge som jag gör ibland. Inatt har jag sovit i drygt tio timmar. Har funderat på om jag sover så hårt för när jag vaknar första gången är ungefär efter sju timmar och då är jag dödstrött och sover då cirka tre timmar till. Tror jag är inne i en period där jag drömmer mycket och det kanske tröttar ut en lite de med.
Nu på morgonen har jag fixar lite här hemma, lagt i två maskiner tvätt, torkar av toaletterna och gjort en till galge med hjälp av en ynka servett.


Härlig färg va?


Happy

Idag klockan 13:00 kom beskedet ut om antagning nummer två till universitetet till hösten. Gissa vem som blev antagen, jo jag!! Jag är väldigt glad över att jag kommit in bland dem få platserna som finns tillgängliga till min utbildning. Jag ska läsa till lärare, grundskolans tidiga år 1-3. Utbildningen håller på i fyra år. Så nu kommer den sista semester veckan gå till att planera en massa inför höstens plugg. Det ska bli roligt och spännande och jag ska ge allt och bli världens bästa lärare. Någon som har några bra hemsidor där man redan nu kan se vilka böcker man behöver köpa inför plugget?



Robin tunic

I eftermiddag när Robban åkte till golfbanan så åkte jag en sväng till Grand Samarkand. Jag var på lite shoppinghumör men ett bra sådant. Ibland när jag är shoppingsugen så köper jag allt jag tycker är snyggt men kanske inte egentligen behövde eller kommer ha så stor användning för. Ofta blir spontanköp bra när det gäller mig men vissa får man ganska stor ångest över efter ett tag då prislappen fortfarande hänger kvar efter ett år på plagget!
Idag var det dock ett annat shoppinghumör, ett sådant där man tänker efter innan och som man kommer kunna ha länge och ofta. Så idag blev shoppingen en vanlig vit t-skirt, svarta mjuksbyxor (båda dessa från H&M). Sen hittade jag även en jätte snygg tunika på Gina tricot. Se här!!


By Rydéns

Nu är min lampa uppsatt här i lägenheten och jag är så nöjd. Var nere på stan i lördags och köpte lampskärmen på Växjö elektriska, bara den kostade 450:-. Lampskärmen finns även i svart linne material men jag valde den vita eftersom jag är ett fan av den vita färgen.




Redan augusti

Vi är redan inne några dagar i augusti och det känns som bara tiden springer iväg just nu. Nu var det några dagar sen jag bloggade sist och jag tänkte jag skulle visa er bilder från vår härliga resa på Gotland.


På Tofta stranden

Mina otroligt bruna ben, haha

Rosengård, ligger jätte fint vid stora torg i Visby



Vi njuter av god mat på Köpmannen



Inne i Lummelundagrottorna

Lummelundagrottan

Idag åkte jag och Robban på en liten utflykt upp till Lummelundagrottan här på Gotland. Det ligger ungefär en mil från där vi bor. Vi kostade på oss att gå på rundvandring när vi ändå var där, väldigt intressant tyckte vi. Guiden var dock lite mesig och drog sina egna gotländska skämt men annars var turen väldigt bra. Vi är mer än nöjda. Nu är vi hemma i lägenheten igen, ska strax färga mitt hår som blev en väldig impuls innan när vi var i affären. Varför inte våga göra detta på Gotland en gång, har alla turister färgat håret på denna ö, de tror inte jag! haha.



RSS 2.0