Utflykt med släkten

Idag packade vi oss in i bilarna, jag, bröderna, deras barn och respektive, farmor, farfar, tre kusiner och dens ena flickvän. Som sagt så förstår ni att vi blev ett gäng som åkte ut på utflykt.  Utflykten tog oss ut till Farmors släktingars hus som ligger i Elmtåsa. Farmor och hennes bror äger det och vi har varit där på rundvandring om hur det var förr i tiden samt grillade och fikade massa gott. En mysig utflykt som nu innebär att vi är trötta efter all bus och lek. Nu ska vi vila, äta lite gott och sen packa inför morgondagens resa till Göteborg. 

Ny shoppingplånbok

Beställde för ett tag sen en liten shoppingplånbok i märket Miossoni. Liten och smidig att ha med sig med lite kontanter, nödvändigaste bankomatkortet och körkort. Mer behöver man inte ha med sig när man ska shoppa. Kände att det var dags att göra något åt min plånbok som är sönder och som ändå är överfylld med kvitto. Den kommer jag förvara alla kvitton i och ha pengar och kort i denna lilla börs. 

Lite mellis

Nu tar jag mig lite mellanmål i städningen och innan våra gäster David och Therese kommer klockan sju. Mellanmålet blir idag chiapudding med egebplockade blåbär. Chia ska ju vara så nyttigt så det är dags att få dessa mirakelfrön att ge mig vad de har att erbjuda också.  

Ett middagstips

Salladen till maten kan lätt bli ganska torr och tråkig kan jag tycka och därför har jag ett tips till er att dela med mig av.  Vi brukar göra en vanlig sallad med allt man vill ha i den och i slutet hälla i köpt coleslaw. Blanda runt så blir den krämig och god. Resultatet blir så här.

Marknad

Avnjuter nu en munk med min man som vi inhandlade igår på Tingsryds marknad. Vi åkte dit med Elin och Henke och lille Harry och hade en trevlig förmiddag. Synd dock att sommaren inte bjuder på mer än 15 grader och regn. 

Nytt till hemmet

När vi en dag var i Halmstad passade några utav oss att åka upp till Ullared en snabbis. Jag köpte lite välbehövliga saker men också lite nya inredningssaker. Blev väldigt nöjd med nya gardiner med grafiskt mönster samt en ny och modern hängande lampa till vardagsrumsfönstret. 

Kryddor

Innan har jag ju visat er min pallkrage med alla kryddor jag odlar och idag tog jag tag i att klippa ner den stora dillen. Den har växt och blivit cirka en meter hög så nu blir det mycket kryddor att frysa in.  Tänk vad fräscht det är med egenodlade kryddor, bara plocka fram från frysen framöver och hälla i maten. 

Räkor

Idag vid lunchtid blev jag så sugen på räkor. Såg igår att några vänner i Halmstad hade lagt upp en bild på en jättemacka med just räkor.  Vi åkte därför till The Bulls och åt dagens lunch och jag har aldrig innan lämnat en enda tugga av räkor kvar på tallriken men idag var den första. Denna jätteräkmacka var så stor att det var omöjligt att äta upp den. Jag fick mina räkor, vilket var det viktigaste samt blev superdupermätt. Så vill ni äta en jättestor räkmacka vet ni vart ni ska hamna på för restaurang nästa gång ni är i Halmstad. 

Roxette

Igår var vi på Roxette här i Halmstad.  De spelade på Öjansvall och det kunde inte vara bättre konsertväder, 19 grader, växlande molnighet och ingen blåst. Det tog ett tag innan själva Roxette tog an scenen men lite underhållande var väl förbanden ändå.  En lycakd och trevlig kväll med ett trevligt sällskap. 

Wild west

Om ni tar er till Halmstad framöver och aldrig innan ätit på Wild west så är det ett måste på todo-listan. Det är en otroligt bra restaurang om du är rejält hungrig och gillar att få in mycket mat på tallriken. Vi var där ikväll hela gänget, supertrevligt och vi blev så mätta av all mat och dricka som serverades i big size format. 

Halmstad

Hej på er.
Förlåt för dålig uppdatering, vi semestrar nu i Halmstad med goa vänner och njuter av allt denna sommarstad har att erbjuda. Igår på eftermiddagen blev det after beach på Tylösand med Emma och Palle och senare på kvällen gick vi allihopa ut käkade på Leffes lounge för att sedan dansa sina lurviga på Måndagsklubben. Härlig dag som till en början bjöd på molnigt men för att sedan bli varmt och soligt så att vi fick se solnedgången. 

Drömmer om framtiden

Ibland drömmer jag om när jag och Robban har ett hus. Tänk vilken lycka att skapa sitt eget hem där man ska bo och trivas med sin familj förhoppningsvis hela livet. Just nu drömmer jag om ett uterum, som jag vet skulle utnyttjas väldigt mycket. Tänk ett uterum med sadeltak, stora fönster och ett soldäck utanför så man kan välja om man vill ha utekänslan men senare på kvällen kunna gå in i uterummet och fortsätta sommarkvällen. Min inspiration är just nu dessa uterum.  

självrengörande ugn

Rekommenderar alla som ska bygga hus eller framöver renovera sitt kök att lägga lite extra pengar på en ugn. Vi flyttade in i vår nybyggda lägenhet för lite mer än två år sedan och här har de inte snålat in på vitvarorna. Det ingick en så pass bra ugn att den har självrengöringsprogram vilket är himla smidigt. Du sätter på självrengöringsprogrammet, det tar cirka två timmar då ugnen går upp till 500 grader och förkolnar all smuts till aska. För finns det något värre än en smutsig ugn att stoppa in sin fräscha mat i, den vill man ju alltid ska vara ren och fräsch och det är så enkelt att ha den fräsch om man lägger till lite extra pengar den där gången man köper ugn vilket man inte gör varje dag.

Vår ugn rengjord med rengöringsprogrammet!

Besök i Braås

Idag har vi varit hos Robbans mamma och pappa i Braås och haft en mysig eftermiddag. Vi har grillat, ätit glass och plockat smultron och blåbär. Blocka bär hör sommaren till och de slinker lika snabbt ner i magen. Ska vänta en vecka till sen ska det ut och plockas bär i massor. Hur gott är det inte med bär till frukost som man plockat själv. 

Födelsedagsfirande

Igår fyllde Robban år här hemma och det firades mer än vad han någonsin kunde ana. Dagen började ganska lugnt med god frukost i soffan.  Jag hade talat om för honom att han skulle vara färdig vid klockan tolv. När väl klockan blev tolv hämtade mina föräldrar upp oss för att åka på en liten utflykt. Robban hade såklart ingen aning om någonting och undrade vart vi skulle. Han gissade rätt när vi började närma oss Rottnetrakten om att vi skulle till Frunas Hage i Tolg. Väl där satt vi på deras väldigt mysiga café och åt amerikanska pannkakor en bra stund. Jag hade berättat för mamma och pappa att vi inte gick vara hemma i lägenheten igen förens klockan tre. För hemma väntade ytterligare en överaskning. Vi drog ut lite på tiden genom att åka och titta på en utkikstorn i närheten. Väl halv tre åkte vi hemåt Växjö och Östra Lugnet. Robban fick lägenhetsnykeln och skulle öppna dörren.  Han märkte att det inte var låst och steg in i lägenheten och undrade hur jag kunde glömt att låsa. Där inne väntade många av våra goda vänner med sång och paket. Nu kunde nog anat hur chockad han blev. Han tyckte såklart det var hur roligt som helst. Vi åt våfflor med dess tillbehör och tårta och lekte lekar jag hade förberett.  Lite innan sju åkte vi ner mot stan för att äta på Rosegarden och sen gick Robban ut med sina vänner. Tror han var nöjd över sitt födelsedagsfirande för det blev en superbra dag som gick precis som planerat. 

Väska

Följer ni oxkså Ellos sida på instagram? Det gör i alla fall jag. Blev så sugen på denna väska som de visade på deras senaste inlägg. Hade behövt en snygg till skolan i höst som det får plats både kollegieblock och annat behövligt i skolan.  Dock så pröjsar inte plånboken denna väskan just nu då priset är 1995:-, men man kan ju alltid drömma! 

Nya pjuks

Igår köpte jag mig ett par nya sommarskor när vi var på stan. Har kikat på dem tidigare i sommar men nu var dem på rea och då kunde jag såklart inte låta bli. Snygga va? Rosa med diamantliknande stenar på ovansidan. 

Ett skåp med Bruka

Har länge drömt om ett vitrinskåp fyllt med Bruka. Bruka är en serie med främst porslin men även annan inredning också som jag samlar på. Har samlat nu i några år och äntligen har jag ett skåp fyllt med bara denna fantastiska serie. Tänk när jag har tolv av allt och någon gång får använda hela serien på en gång, vilken dröm att bara få duka med Bruka.  


Semester

Äntligen har vi också börjat vår semester. Eftersom vi jobbar vår sista dag på torsdagar i veckorna smygstartar vi semestern redan nu men egentligen börjar den inte förens på måndag. Igår efter jobbet åkte vi direkt hem till Veronica och Per för att spela lite spel och äta mat och efterrätt. Cheesecake med jordgubbar satt som en smäck efter en lång arbetsdag. Nu ska vi ta dagarna som de kommer den första veckan och göra sånt som bara faller oss in. Sedan blir det en vecka i Halmstad och några dagar i Göteborg.  

Bortskämd

Igår blev jag bortskämd av Josse med både lagad middag och efterrätt efter jobbet.  Lyxigt att få bli bjuden på god mat och trevligt sällskap. Redan onsdag idag och jag jobbar mitt näst sista pass innan det är dags för lite semester för studenten också. Stöter på många kommentarer för tillfället hur man som student har råd att vara ledig mitt i sommaren några veckor. Det anses vara ett tvång att jobba. Min egen åsikt är att jobbar man extra under hela året bredvid studierna och klarar av sina studier på ett utomordentligt sätt och lägger undan pengar, då förtjänar man också att vara lite ledig precis som alla andra är på sommaren. Jobbar man ingenting under resten av året så förstår jag att man måste jobba hela sommaren för att ekonomin ska gå ihop. 


Måndag

Då var det måndag igen och en ny vecka smyger sig på. Jag och R jobbar bara fyra dagar denna veckan sen väntas en efterlängtad semester tillsammans i fyra veckor. Idag började jag dagen jordgubbar till frukost. Älskar dessa bär och hemma får jag behålla dem för mig själv då mannen i huset inte är så förtjust i dem. Nehe, dags att börja jobba. 



Vilken helg

Det blev verkligen en varm helg det här. Klockan är nu 19:22 och vår tempersturmätare står på 30 grader i skuggan.  Idag har vi varit på Öjaby badplats hela dagen. Solat, badat och fikat om vartannat med delar av min familj. Nu ikväll har jag tagit en liten powernap, jag blir faktiskt ganska trött av att det är så varmt. 

Dop

I eftermiddags svirade vi om i värmen och tog oss ner mot stan.  Det vankades dop för lilla Evelyn i Domkyrkan. Därefter bjöds det på smörgåstårta och fika. Superfint dop verkligen. En trevlig eftermiddag. Senare åkte vi hem och grillade för att senare umgås med grannarna. Härlig och supervarm dag. 

Altanhäng

Nu myser vi på altanen med melon och alkocider. Senare ikväll ska vi ner på stan med grannarna och käka. 

Utflykt

Idag gjorde jag och R en utflykt. Vi hyrde kanot och tog oss ut på sjön. Vi paddlade på en bra bit och stannade till vid en ö. Ön bestod endast av sten och var inte alls stor. Där fikade och åt vi lunch som vi hade packat med oss. Supermysig förmiddag i alla fall. Bjuder på ett bildhav om hur härligt det var. 

Nya växter

Har köpt hem lite nya växter till vårt hem. De som länge har bott hemma hos oss har nu gjort sitt och nya behövde införskaffas. Tycker växter gör mycket i ett hem, de ska se fräscht ut och då funkar det inte med halvdana växter som inte ser mycket ut för världen. Så här blev i alla fall resultatet. 

Härlig onsdag

Dagen har varit ganska seg på jobbet, mest velat gå ut i värmen och njuta av vädret. När jag slutade vid 18:00 åkte jag hem till Sofi och blev bjuden på god mat och efterrätt. Vi satt hela kvällen lång på hennes altan och njöt av god mat och massor med prat blev det också såklart. En helt underbar kväll helt enkelt.  Får vi göra om hörru Sofi. Tack ännu en gång för ikväll. Nu ska jag sova,  sista jobbdagen för den här veckan väntas imorgon.  God natt gott folk.

Lunch ute

En sån fin sommardag som denna gäller det att utnyttja vädret maximalt. Jobbar till 18 men nu på lunchen äter jag ute i det fina vädret istället för i lunchrummet.  Längtar verkligen tills nästa torsdag då jag också går på lite ledighet. Ska njuta varje minut solen visar sig. 

RSS 2.0