Fredagsmys

Fredagsmys vankas det här hemma.  Vi har lagat god mat här hemma ikväll,  sen middag men den som väntar på något gott... nu ska vi se film, äta chips och godis och må gott av att slappa. 
sötpotatis,  snitsel, sallad och hemmagjord aioli. 

Ny satsning

Trots att jag anser mig själv har gröna fingrar så har många växter dött senaste tiden här hemma. Tror min nya satsning blir att köpa kaktusar. Tycker de främst är snyggt och hur lätt kan det vara att döda en kaktus som inte kräver knappt ljus eller vatten. 

Pluggdag

Dagen började med för lite sömn, upp tidigt för att besöka Östra lugnets skola. Efter observation i tre timmar gick jag hem och började skriva på min uppgift. Nu fem timmar senare är den färdig, ska läsa igenom imorgon innan jag skickar in. En lång pluggdag resulterar nu i ont i axlar och huvud så nu stängs datorn av för idag. Hoppas ni haft en bra onsdag.  

Tisdag

Härligt att träffa Josse och Sofi ikväll över lite häng. Skönt avbrott att avbryta vardagen istället för att varje kväll ska se lika dan ut. Josse bjöd på god mat och efterrätt och nu ligger jag i sängen med en full och proppmätt mage. Dags att sova ett par timmar för imorgon ska jag på observation på en skola i här i närheten, ska bli kul och spännande. 

Kaloribomb

Efter träning och väl hemma hos mamma och pappa bjöd dem på hemmabakta semlor. Det är ju inget man kan säga nej till. Hårdare träning nästa pass. 

Träning

Hej. Måndag igen. 
 Värst vad denna dagen har gått fort. Jag har pluggat och nu är det dags att åka bort mot idrottskliniken för träning.  Efter de åker jag hem till mamma och pappa och lägger upp min uppsats på Diva. Idag blir den offentlig. 

Middagstips

Igår till kvällsmat gjorde jag gulaschsoppa. Den fick stå och puttra på spisen med massor av goda kryddor i över en timme.  Till de njöt vi av vitlöksbröd. Tips på middag om du har svårt för att komma på vad du ska laga. 

Ut i snön

I eftermiddags packade vi på oss kläder och tog oss ut på en promenad. Det blev både i skogen och ner till sjön för att gå på isen. Vågade inte gå för långt ut, livrädd att åka igenom. 
Mysig runda med min man. 

Avokadoröra

Ikväll blir det tacos här hemma.  I min avokadoröra har jag 1 avokado, 2 msk creme fraiche, spiskummin, örtsalt och chiliflingor efter smak. 

God morgon eller god natt

Idag när jag vaknar vet jag knappt om det är mogen eller natt.  Igår var tjejerna här och åt god tacos och spelade spel. När de åkt hem och jag skulle gå och sova hade jag redan sedan  innan ont i magen. Försöka sova med magknip och illamående är ingen bra komb så vid 01:30 gav jag upp. Försökte gå upp och göra något annat, värktabletter m.m. vid 04:30 somnade jag och det resulterade i att jag fick ställa in mitt vikariat på en skola idag.  Tråkigt men det håller inte att sova i 1,5 timme och sen upp igen.  Ingen mer sån natt Tack!  
Lite bilder på tacos bjuder jag på i alla fall. 

Men äntligen!

ÄNTLIGEN är du och jag klara med varandra. Nu är den inskickad och klar för allra sista gången, nu ska den göras om till pdf-format och publiceras in för allmänheten.  
Fira detta med tjejerna ikväll,  tacos och spelkväll.

Termin 8

Idag börjar vårterminen på min utbildning.  Det innebär termin 8 och sista terminen på Lärarutbildningen.  Längtar som tusan tills jag är färdig nu och har fyra års utbildning i ryggen. Det blir ett spännande halvår man har framför sig som ska klargöra en hel, vart ska man börja jobba? Dags att överleva 5 månader till! 

Tisdag

Dagen började med en inställd kursintroduktion vilket resulterade i plugg hemifrån. Nu tar jag lunch för om en liten stund åka till Emma där det väntas fika med henne och Jennifer. 
Först lax, kokt potatis, kokt blomkål och kall dillsås. 

wokiwok

Igår kväll gjorde jag en god wok som jag fick recept på från Kristin. Lägg i vad du gillar att ha i en wok. I min wok hade jag:
1/4 annanas i bitar
1 röd paprika
1 gul lök
3/4 dl cashewnötter 
1 stor kycklingfile
1 dl frysta sockerärtor
1/2 flaska woksås 

Bryn först kycklingfile i små bitar. Woka dem nästan färdiga och häll på en tallrik vid sidan. Woka alla grönsaker i de storlekar du tycker är lagom i cirka 5 minuter.
Häll tillbaka kycklingen och häll i wok såsen. Låt allt bli varmt och servera med ris. 


Kvällens efterrätt

Det är fredag och det serveras extra god mat. Kvällens efterrätt blev havreflanskålar med fruksallad och vaniljvisp. 

önskelista

Önskelista inför min födelsedag om drygt en månad.
Bruka bestick
Liten skål från Bruka,  i färgerna vit, turkos, rosa och grå. 

Lite vårigt

Ändrade om lite på vårt köksbord innan idag.  Tvättade och strök denna duk som egentligen är en gardinkappa. I vår ljuslykta son pryder bordet ändrade jag från vinteraktiga inslag till lite mer vårigt. Kan man inte få vår ute får man fixa lite vårigt inne istället. 

Middagstips

Känns som det var ett tag sen jag delade med mig av ett middagstips till er. Idag åt vi fläskpannkaka, istället för fläsk hade jag bacon. Som tillbehör jordgubbssylt, rivna morötter samt stekta äpplen i ingefära och kanel. 

Snickerskaka

När jag var hos Kristin häromdagen bjöd hon på en god snickerskaka till fikat. Var bara tvungen att baka denna kaka då jag inte kunde motstå att endast ta en bit hos henne. Nu blir det varsin snickerskaka med gott te till Renées brygga. 



Klong

En sådan här oljelampa hade gärna fått flytta in till mig. Nya mottot jag ska försöka hålla är att om en inredningspryl ska in får en annan åka ut. Oljelampan är från märket klong. 

Fullspäckad dag

Idag har dagen gått i ett minsann.  Hade opponering av min uppsats vid lunch och det tog längre tid än vad det var avsatt för. Efter de träffade jag Kristin för att ordna med lite litteratur inför nästa kurs som börjar nästa vecka.  Efter de åkte vi hem till henne och åt lite mellanmål för att sedan åka till Maxi och handla mat. Vi var inte dem ända som skulle dit så det resulterade i att jag var hemma sent.  Helst av allt hade jag velat slänga mig i soffan och köpa pizza men istället bytte jag om och tog mig till gymmet med pappa. Nu sitter jag i soffan och äter och ska resten av kvällen ta det lugnt.  Köpte nya blommor idag som fick pryda vår skänk.  

En dag med tjejerna

Idag har jag umgåtts med Kristin och Hanna. Vi gjorde väldigt god mat, pratade om allt och ingenting och tittade på Kristins alla bilder från hennes resa. En härlig eftermiddag helg enkelt.  Imorgon väntar det opponering för mig på universitetet, måste erkänna att jag är lite smått nervös. Nu ska jag sova och ladda energi för en fullspäckad dag imorgon. 

Träning

I helgen tog jag äntligen tag i och köpte ett träningskort. Ett halvårs träning, lagom till examen. Idag körde jag andra träningspasset för veckan och nu ska jag äta en stor tallrik yoggi med banan och krossade pepparkakor.  

USA

USA here we come.  
Vi har nyss bokat färdigt vår resa till USA.  I sommar åker vi dit och firar att jag tagit examen och att Robban fyller jämt. Resan går först till Los angeles och sedan tar vi oss med bil till Las vegas för att bo där några dagar.  
Ska bli helt fantastiskt roligt, som jag längtat! 



Kvällsmaten

Kvällsmaten bestod idag av ris med en sorts kycklinggryta.
Kycklinggrytan för 2 personer
2 kycklingfileer 
2 schalottenlökar 
 1/2 ask champinjoner (cirka 8 stycken)
2 vitlöksklyftor
1/2 paket matlagningsgrädde
1/2 dl grädde
Soya 
Svartpeppar
Salt
Örtsalt
Chilipulver 
1 dl fryst bladspenat



Julen är ute

Idag har jag städat ut julen. När man ändå fixar med lamporna ändrade jag om lite här hemma. Har ni också städat ut julen? 

Söndag

Idag har vi umgås med våra kära vänner Veronica och Per. Vi har ätit god hemmagjord söndagslunch, varit ute och gått en promenad, fikat semla och spelat spel. Mysig söndag. Imorgon är det tillbaka till verkligheten några dagar igen och finslipa på uppsatsen. 

Städning

Jag tycker det är skönt att ha ordning och reda. Kalla mig perfektionist om ni vill men idag har jag rengjort och rensat hela vårt kylskåp.  Jag gör det relativt ofta för att jag tycker det är äckligt och snuskigt med ett skitigt kylskåp där man faktiskt förvarar det man ska äta. En del saker åkte ut och nu vet jag exakt vad jag ska använda i matlagningen de kommande dagarna för att kunna köpa hem ny mat. 

Fisksoppa

Enkel och simpel fisksoppa som tar 25 minuter att tillaga. Du behöver till två personer:
1,5 gul lök
4 potatisar
2 laxfileer 
1 fiskbuljongtärning 
Salt
Peppar
Socker
Matlagningsgrädde
Hummerfond 

Gör så här:
Skriva löken och potatisen i lagom stora bitar. 
Fräs löken och häll sedan på 4 dl vatten. Lägg i potatisen och häll på 1,5 dl grädde. Krydda med fiskbuljongtärning, salt, socker, peppar och cirka 1,5 msk Hummerfond.  När soppan kokat i 10 min lägger du i tärningar av laxfileerna och kokar ytterligare 6-7 minuter. 
Servera med vitlöksbröd.

Ändra om

Ni som läst bloggen en tag vet att jag tycker om att ändra om med den inredning jag redan äger. Idag flyttade jag lampan från köksfönstret till ett nattduksbord inne i sovrummet. 

Nytt år

Startar det nya året med en god frukost framför nyhetsmorgon. Så skönt att inte vara det minsta bakfull idag, kan starta det nya året med att må bra. 

RSS 2.0