Tisdagslyx

Ikväll har jag varit ute med tjejerna och ätit för att fira min födelsedag i efterskott. Mysigt med lite Tisdagslyx mitt i veckan. Vi åt på restaurangen Båtsmannen där jag inte varit på länge. Tack för ikväll Emma, Kristin och Hanna. 
 

Tid och lust

Igår hade vi en skön dag hemma hela dagen. Kollade serier, sov länge och åt en go frukost. Det är bara när jag har tid och lust som jag orkar lägga tid på att göra en nyttig och god frukost.  Så igår stekte jag bananpannkakor med bär till. Mättande och nyttigt eftersom pannkakorna endast innehåller banan och ägg. 

Mio

Ingen har väl missat den nya Miokatalogen som kom i veckan. Vart enda år när den kommer får jag inspiration och vill ändra om väldigt mycket. Med katalogen kom även en check som nu alla ska utnyttja, handla för 600:- och få 300:- i rabatt. Hyfsat bra rabatt enligt mig. Idag när jag och mamma var och kikade i butiken fastnade jag för en del saker. Kan inte bestämma mig för vad jag vill köpa. 

Träningstights

I tentapluggandet tog jag mig en liten paus och gick in och beställde dessa tights på Lindex hemsida. Kostar 299:- och nu sänkta till 89,50:-. Vilket kap!  

Alla hjärtans dag

Hej på er.
Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag. Här hemma har vi bara tagit det lugnt hela dagen. Vi har myst i soffan framför vår serie vi tittar på nu. Kan verkligen rekommenderas,  The missing heter den. Till kvällsmat blev det en alla hjärtans dag tacos. 

Skålarnas familj

Iår besökte vi Kalmar som en utflykt från Robban för att jag fyllt år. Köpte två nya skålar till min serie Bruka för pengarna jag fick av farmor. Den svartvita skålen från RIF design fick jag av tjejerna i onsdags.  Mycket skålar, men jag älskar skålar, duka med fint porslin är så roligt. 

Rituals

När tjejerna firade mig hörromdagen fick jag fina presenter från bland annat Rituals. Har aldrig tidigare provat deras produkter och nu blev jag såld. Kommer bli fler köp där framöver. 

Min dag

Det är min födelsedag idag. Dagen har varit precis som jag önskat, lugn och skön. Vi har ätit lunch nere på det nya haket Umami monkey och det fick tummen upp. Ikväll har min familj varit här, ätit smörgåstårta och hemmagjord fika. Lyckad födelsedag, precis så som jag uppskattar en födelsedag. Imorgon åker jag och sambon på en utflykt, det är hans present till mig, jag har mina aningar. Nu säger jag godnatt och ser fram emot en mysig lördag också.

En bättre onsdag

Igår var tjejerna bjudna hit för att fira min födelsedag lite i förskott. Det bjöds på potatisgratäng och helstekt fläskfile i ugn med sallad. Till efterrätt hade jag gjort en slags snickerskladdkaka med recept från Jennys matblogg såklart. Paketen jag blev bortskämd med visar jag senare idag. En bättre onsdag helt enkelt :) 

Måndag

Magsjukan är jnte över hemma hos oss. I lördagskväll åkte robban på det. Ja magsjukan ska väl inte ungå någon iår. Jag är dock förkyld och nyser och fräser. Efter en dag med vikariat och plugg myser vi oss ner i soffan och fikar. Tr och snickerskaka blir kvällens fika. Trevlig måndagskväll. 

Ljusslinga

Har länge tyckt att vår hall är mörk. Man kan ha spotlightsen tända i taket men för lite mer mysbelysning hängde jag dit en ljusslinga med ljusbollar. Idéen kommer från grannen och jag tyckte det var fint och det blev väldigt mysigt.

Kuddfodral

Nämnde för er att jag hade kikat på ett kuddfodral som skulle få flytta in till oss från Mio. Idag när jag tog svängen därom föll smaken i annat. Bestämde mig för att rosa detaljer till våren får bli pastellfärgen i vårt hem.  Därför passade detta kuddfodral bra in. Vad tycks? 

Vännerdejt

Ikväll har vi hängt med Veronica och Per. Killarna gjorde goda miniburgers med diverse tillbehör och jag hade bakat hamburgebröden. Bra arbetsfödelning tyckte vi som hängde vid köksön och njöt av att killarna stod i köket. Maten blev gudomligt god och även ifall min aptit inte är riktigt tillbaka än så mumsade jag i mig som aldrig förr. Efterrätten blev lager av kesella, mango, annanas och krossade havreflan. Helt enkelt en lyxig kväll. 

Lite nya växter

När det börjar tunnas ut med växter av olika anledningar där hemma, exempelvis här dör dem, behöver du inte alltid köpa nya. Jag la ner ungefär 30 minuter igår på att planera om lite växter. Den rosa rosen köpte jag ny från blomsterlandet iof. Om planeringen resulterade i fyra nya blommor. Två små sticklingar av elefantöra och två fetbladiga växter. Nytt och fräscht och dessutom billigt. 

Nya vårsaker hos Ellos

På Ellos hade de fått in mycket fina vårnyheter. Man har lust att byta ut mycket där hemma och ta in bland annat dessa saker. 

4 månader

Idag är jag på benen, känner mig mycket bättre men kroppen är trött. Försöker plugga lite, vila lite och göra de jag orkar med. Idag ger jag ett extra leende åt att det endast är 4 månader kvar till examen. Längtar ihjäl mig efter att få börja jobba med det jag vill! 

Usch och fy

Igår efter att ha haft grupparbete här hemma med några i klassen åkte jag hem till mamma och pappa. På vägen dit kände jag att jag började må illa och blev yr. Efter lite vilande i deras soffa hoppades jag på att vara som vanlig igen.  Men icke, började spy något fruktansvärt och de tre kommande timmarna var de värsta i mitt liv. Var tvungen att pallra mig hem för att inte smitta dem andra. Väl hemma låg jag som en boaorm runt toan. Vilade mot ett kallt badrumsgolv för att sedan lägga mig i soffan.  Så nu ligger man här,  magsjuk och känner sig väldigt orkeslös. Har aldrig innan varit magsjuk vad jag minns och en aktiv person som man är så är det väldigt långtråkigt att vara sjuk. 

Kudde

Den här kudden ska få flytta hem till oss i veckan. Den finns att köpa på Mio. Dags att ändra om här hemma lite inför en ny årstid. Vill ta in någon pastellfärg i hemmet också men har inte bestämt mig för vilken.  

RSS 2.0